ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ξεκάθαρος ο νέος ΚΑΠ, χωρίς τα χρέη του παρελθόντος στη Φούτμπολ Λιγκ ο Άρης (photo)

“Σφραγίστηκε” και τυπικά η διάθεση της ΕΠΟ, να διαφοροποιηθεί η κατάσταση αναφορικά με τις ομάδες που υποβιβάζονται οικειοθελώς στην Γ΄Εθνική, προκειμένου να μπουν σε διαδικασία εκκαθάρισης και να φύγουν από πάνω τους τα χρέη.

Ο νέος ΚΑΠ που θα ισχύσει τη σεζόν 2016-17 στα επαγγελματικά πρωταθλήματα ψηφίστηκε από την εκτελεστική επιτροπή στις 14/6. Στο παράρτημα ένα που αφορά τις υποχρεώσεις της νέας εταιρίας όταν αυτή ανέρχεται στις επαγγελματικές κατηγορίες, μετά από διαδικασία εκκαθάρισης, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ για όσους το έπραξαν στο παρελθόν και ήδη έχουν επιστρέψει, όπως ο Άρης.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι για τον Άρη, που έχει μπει σε αυτή την διαδικασία εδώ και δύο περίπου χρόνια, δεν προβλέπεται να καταβάλλει το 50% σε ποδοσφαιριστές, άλλες ομάδες, προπονητές, γυμναστές και γενικά προπονητικού τιμ, διαμεσολαβητές, διοργανώτρια, Ομοσπονδία, FIFA, UEFA.

Κάτι που θα ισχύσει όμως για όσες ομάδες δεν δηλώνουν συμμετοχή ή αποχωρήσουν από τις επαγγελματικές κατηγορίες κατά την διάρκεια της σεζόν 2016/17. 

Θετική εξέλιξη για τους “κιτρινόμαυρους” που πέρα των άλλων, έχουν πλέον την διαβεβαίωση και από την ΕΠΟ, πως θα μπορέσουν αν αγωνιστούν κανονικά στη Φούτμπολ Λιγκ, με νέα ΠΑΕ, δίχως χρέη του παρελθόντος να την επιβαρύνουν.

 

 

 

 

To Top