ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση, ανακοινώνει αποστολή ο Άρης, κρίνεται οριστικά του Σάκιτς…

Η προετοιμασία του Άρη για το αυριανό ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο “Κλεάνθης Βικελίδης”, ολοκληρώνεται σήμερα, με τον Άκη Μάντζιο να περιμένει μέχρι την τελευταία στιγμή τον Εμάνουελ Σάκιτς.

Ο Αυστριακός συμμετείχε στο μεγαλύτερο μέρος και της χθεσινής προπόνησης και σήμερα θα κριθεί οριστικά αν θα έχει μία θέση στην αποστολή των “κιτρινόμαυρων” για αύριο.

Αντίθετα, ο Τζίμι Τζέγκο έχει ξεπεράσει πλήρως το πρόβλημά του και έχει τεθεί κανονικά στην διάθεση του Άκη Μάντζιου από την περασμένη Πέμπτη.

Μοναδική δεδομένη απουσία, αυτή του Λίντσεϊ Ροζ, ο οποίος θα εκτίσει την μία αγωνιστικής της τιμωρίας του, μετά την αποβολή του με δύο κίτρινες κάρτες στο Περιστέρι το προηγούμενο Σάββατο.

Η νίκη για τον Άρη είναι μονόδρομος σε αυτό το ντέρμπι, καθώς οι “κιτρινόμαυροι” θέλουν να δώσουν τις κατάλληλες απαντήσεις σε όσους αμφισβητούν την φετινή δυναμική τους. Η ομάδα δεν είναι τυχαία στις πρώτες θέσεις και με νίκη αύριο έχει βάσιμες πιθανότητες να ολοκληρώσει το 2020 στην… κορυφή της βαθμολογίας!

Για για να πετύχει ο Άρης την δεύτερη (μετά το ΟΑΚΑ και τον Παναθηναϊκό) νίκη του σε ντέρμπι, θα πρέπει να είναι απόλυτα συγκεντρωμένος στο πλάνο του Μάντζιου, να έχει καθαρό μυαλό κατά την διάρκεια του αγώνα και φυσικά να είναι αποτελεσματικός σε άμυνα κι επίθεση.

Απέναντί του, θα έχει μία ομάδα που φέτος πέτυχε 18 γκολ στο πρωτάθλημα σε 10 αγώνες, επομένως ο Άρης θα πρέπει να είναι σταθερός αμυντικά, χωρίς αβίαστα λάθη, κρατώντας μακριά από την εστία του, τους παίκτες των φιλοξενούμενων.

Από την άλλη, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στην επίθεση, την οποία μπορεί να “πληγώσει” άνετα και ενδεχομένως και πολλές φορές (όπως έκανε πέρσι), αρκεί να υπάρχει καθαρό μυαλό στην τελική προσπάθεια.

Η άμυνα του ΠΑΟΚ, μπορεί να έχει δεχθεί μόλις πέντε γκολ φέτος, αλλά δεν έχει ακόμα συναντήσει επίθεση στο πρωτάθλημα, τόσο ποιοτική σαν αυτή του Άρη.

 

 

To Top