Ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης για το -10 της ΑΕΚ, τουλάχιστον έναν μήνα θα κρατήσει η διαδικασία

Ξεκίνησε το Σάββατο (29/5) ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά επηρεασμό με αθέμιτες ενέργειες σε εκλογικές διαδικασίες προηγούμενων ετών σε Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, με κατηγορούμενους την ΠΑΕ ΑΕΚ και τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, Άγγελο Δανιήλ (πρόεδρος ΕΠΣ Αχαΐας και μέλος Ε.Ε. ΕΠΟ), Κώστα Ντάσιο (αναπληρωτής ταμίας ΕΠΣ Αχαΐας) και Νίκο Αυλωνίτη (πρόεδρος ΕΠΣ Σάλας).

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με την πρόταση του εισηγητή της υπόθεσης, η Ένωση απειλείται με αφαίρεση 10 βαθμών, ενώ τα φυσικά πρόσωπα με ισόβια ή και πολυετή απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο.

Άρχισε το πρωί του Σαββάτου η εκδίκαση της υπόθεσης της ΑΕΚ στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Η ΑΕΚ κατηγορείται ότι είχε εμπλοκή σε εκλογική διαδικασία ποδοσφαιρικών Ενώσεων. Στην εισήγηση του ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου (ο οποίος επί της διαδικασίας δεσμεύτηκε πως θα τοποθετηθεί μετά το πέρας όλης της εκδίκασης της υπόθεσης), γίνεται λόγος για αφαίρεση 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για τους Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλο, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ αλλά και τον Κώστα Ντάσιο, αναπληρωτή ταμία της ΕΠΣ Αχαΐας. Ο νομικός εκπρόσωπος των Δανιήλ και Ντάσιου πάντως εκπροσωπεί και τον Νίκο Αυλωνίτη της ΕΠΣ Σάλας, που επίσης συνδέεται με την υπόθεση.

Από εκεί και πέρα επί της διαδικασίας το προεδρείο της Επιτροπής Δεοντολογίας άρχισε τη δίκη με τον προγραμματισμό των ανθρώπων που είναι να καταθέσουν. Την Τρίτη 1η Ιουνίου (στις 16.30) θα καταθέσουν πέντε άτομα. Μάλιστα για τότε μεταφέρθηκε χρονικά η εκδίκαση που διεκόπη μετά τις αγορεύσεις των δικηγόρων των Μελισσανίδη, Γιάννη Παπαδόπουλου και των άλλων εμπλεκόμενων με την υπόθεση.

Στις 05/06 στις 10 το πρωί θα καταθέσουν 9 άτομα και στις 07/06 στις 6 το απόγευμα άλλα 5 τον αριθμό. Στις 08.06 (16.30) θα καταθέσουν τρία άτομα και στις 10/06 (16.30) άλλα τέσσερα.

Στις 14/06 (5 το απόγευμα) έχουν κληθεί να μιλήσουν ακόμα επτά άνθρωποι για την υπόθεση ενώ στις 15/06 ξεχωρίζουν οι παρουσίες των Δημητρίου (αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ), Διακοφώτη (αναπληρωματικό μέλος της ΕΠΟ) και Παπαχρήστου (άλλοτε στέλεχος της επιτροπής των Εθνικών ομάδων) ενώ θα καταθέσουν πέντε άτομα στο σύνολο εκείνη την ημέρα. Σχετικά με τους μάρτυρες υπεράσπισης αυτοί θα μιλήσουν στις 22/06 (4.30 το απόγευμα). «Οι εγκαλούμενοι δεν θα κληθούν. Όποιος επιθυμεί θα εξεταστεί στις 24/6», ανέφερε ακόμα η πρόεδρος της Επιτροπής, Γλυκερία Λουίζα Ιωαννίδου.

To Top