Ξεκαθαρίζει σήμερα για Μανιά και Κύργια! Πως επηρεάζεται ο μεταγραφικός σχεδιασμός…

Θετική ή όχι η έκβαση της συνάντησης του Πάνου Στεφανίδη με τον μάνατζερ των Μανιά ή Κύργια, το πολυαναμενόμενο σήριαλ των τελευταίων εβδομάδων θα φτάσει στο τέλος του και ο μεταγραφικός σχεδιασμος του Άρη θα μπει στην τελική του ευθεία.

Η σημερινή συνάντηση των δύο ανδρών αναμένεται να διαφοροποιήσει το μπάτζετ της νέας χρονιάς για τον σύλλογο ανάλογα -φυσικά- με την έκβαση της

Τι θα ζητήσει ο εκπρόσωπος των παικτών:

Aυτό που απασχολεί σε μεγάλο βαθμό τους δύο ποδοσφαιριστές και τον εκπρόσωπο τους είναι οι οικονομικές τους απολαβές και το κάτα πόσο ο Άρης μπορεί να είναι συνεπής καθ΄όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Κι αν απέναντι στον Μιχάλη Μανιά έχει εξοφληθεί το μεγαλύτερο ποσοτό του συμβολαίου του (απομένει ένα ποσό κοντά στα 30.000 ευρώ) κάτι ανάλογο δεν συμβαίνει στην περίπτωση του Μιχάλη Κύργια. Στον νεαρό αμυντικό οι “κίτρινοι” οφείλουν περισσότερα από 50.000 ευρώ (μισθοί+μπόνους). Αυτό που θα ζητήσει ο Κίμων Κοκορόγιαννης για να παραμείνουν οι ποδοσφαιριστές που εκπροσωπεί στον σύλλογο είναι ο διακανονισμός των παλιών οφειλών προς τους παίκτες. Αυτός μπορεί να επιτευχθεί είτε από εκχώρηση από το τηλεοπτικό συμβόλαιο είτε από οποιοδήποτε άλλο δεδομένο έσοδο της ΠΑΕ.

Τι θέλει ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης;

Είναι δεδομένο πως μία ενδεχόμενη παραμονή και των δύο στην ομάδα θα έκανε τον Δημήτρη Καλαϊτζίδη να “τρίβει” τα χερια του από ικανοποίηση. Η άποψη του 57χρονου προπονητή και για τους δύο παίκτες είναι άριστη. Ο Μιχάλης Μανιάς αποτελεί μία εξαιρετική λύση για την κορυφή της επίθεσης, καθώς η περσινή του χρονιά (7 γκολ) αν και όχι “πλούσια” παραγωγικά άφησε στίγμα και υποσχέσεις. Αν αναλογιστεί κανείς και την εξαιρετική του χρονιά με τον Απόλλωνα Σμύρνης πριν μεταγραφεί στον Άρη (22 γκολ) συνειδητοποιεί ότι είναι άριστος γνώστης της Φούτμπολ Λιγκ και του τρόπου παιχνιδιού αυτής. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Μιχάλη Κύργια. Αν παραμείνει στον συλλογο, θα αποτελέσει με τον Μιχάλη Γιαννίτση το βασικό αμυντικό δίδυμο της ομάδας του Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Σχετικά καλή χρονιά πέρσι, με εμπειρία πρωταθλητισμού στη Φούτμπολ Λιγκ (κι αυτός με τον Απόλλωνα Σμύρνης), μπορεί να βοηθήσει στην επιστροφή του Άρη στη Σούπερ Λιγκ.

Τι θέλουν οι Μανιάς και Κύργιας;

Σε αυτό το σκέλος υπάρχει μία διαφοροποίηση. Από την μία ο Μιχάλης Μανιάς τηρεί σιγή ιχθύος σε ότι αφορά την επιθυμία του (να παραμείνει ή όχι) και από την άλλη ο Μιχάλης Κύργιας δεν δίστασε να ζητήσει προ ημερών συνεναιτεικό διαζύγιο και να αποχωρήσει από τον σύλλογο. Ιδίως ο δεύτερος δεν έχει μείνει ικανοποιημένος από την στάση της διοίκησης όσον αναφορά την συνέπεια της στο οικονομικό κομμάτι με αποτέλεσμα να στρέφει αλλού το βλέμμα του για την συνέχεια της καριέρας του.

Τι… “θέλει” ο Άρης;

Αυτό που χρειάζεται αυτή την περίοδο η ΠΑΕ είναι “ζεστό” χρήμα να εισρεύσει στα ταμεία της. Ο Μιχάλης Μανιάς άνηκε στο δίδυμο των ποδοσφαιριστών (μαζί με τον Σωκράτη Διούδη) που θα μπορούσε να καταφθάσει στα γραφεία της ΠΑΕ μία αξιόλογη πρόταση για την απόκτηση τους. Ούτως ειπείν, μία οικονομική “ανάσα” για την ΠΑΕ. Πρόταση ακόμα δεν υπάρχει, αν και δεν αποκλείεται σήμερα ο Κίμων Κοκορόγιαννης να την θέσει επί τάπητος. Η παραμονή και των δύο είναι δύσκολη. Θα χρειαστεί  να μειωθεί κάπως το προβλεπόμενο για φέτος συμβόλαιο του Μιχάλη Μανιά που για τα δεδομένα της Φούτμπολ Λιγκ είναι αρκετά βαρύ (90.000 ευρώ), αλλά και να μεταπεισθεί ο Μιχάλης Κύργιας που θέλει να αποτελέσει παρελθόν.

Αν δεν υπάρξει διακανονισμός των παλιών οφειλών που να ικανοποιεί και τις δύο πλευρές πολύ δύσκολα θα παραμείνουν στον σύλλογο οι ποδοσφαιριστές.

Τι αλλάζει…

Μεταβάλλεται ουσιαστικά ένα μεγάλο κομμάτι του μεταγραφικού σχεδιασμού της ομάδας. Ο Δημήτρης Καλαϊτζίδης και οι συνεργάτες του θα αναγκαστούν να ξεχάσουν τις γνώριμες και εγγυημένες λύσεις των Μανιά και Κύργια και να αναζητήσουν τους αντικαταστάτες τους. Θα αναζητήσουν με όσα εφόδια έχουν στα χέρια τους, έναν έμπειρο κεντρικό αμυντικό αλλά και έναν φορ με αξιώσεις και μέλλον. Αν μάλιστα, υπάρξουν έσοδα από πιθανή πώληση ενός εκ των δύο δεν αποκλείεται τα χρήματα αυτά να φτάσουν και στην απόκτηση ποδοσφαιριστών σε άλλη θέση πέρα απο αυτές τις δύο. Οι ελπίδες στην περίπτωση του Μανιά είναι μεγάλες, καθώς υπολογίζουν ότι αρκετά χρήματα μπορούν να μπουν στα ταμεία από την πώληση του.

 

 

To Top