Ξεκαθαρίζει το τοπίο με τα ευρωπαϊκά “εισιτήρια” μετά τους πρώτους ημιτελικούς

Χθες διεξήχθησαν οι πρώτοι ημιτελικοί του Κυπέλλου Ελλάδας και όλα δείχνουν ότι η 5η θέση στο πρωτάθλημα θα δώσει κανονικά ευρωπαϊκό εισιτήριο, ειδικά μετά τα πρώτα αποτελέσματα.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Λαμία και Αστέρας Τρίπολης γνώρισαν τις ήττες σε Τούμπα και ΟΑΚΑ αντίστοιχα με 2-0 αμφότερες με τις ελπίδες τους να διεκδικήσουν το τρόπαιο να έχουν σχεδόν εκμηδενιστεί.

Εάν «κλειδώσει» ο τελικός ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, τότε «κλειδώνουν» και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια μέσω του πρωταθλήματος. Δηλαδή Άρης και Ατρόμητος θα πάρουν το ίδιο “εισιτήριο”, όποιος κι αν τερματίσει 40ς ή 5ος.

Τόσο η 4η θέση όσο και η 5η θέση οδηγεί τις ομάδες μας στον 2ο προκριματικό του Europa League.Οπως δεν αλλάζει και τίποτα και για την ΑΕΚ. Η οποία όπως όλα δείχνουν θα τερματίσει στην 3η θέση της Super League και θα πάρει το καλό ευρωπαϊκό εισιτήριο για το Europa (το οποίο θα κέρδιζε κι αν κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδος, αλλά είναι το ίδιο πράγμα).

Ατρόμητος και Αρης οι οποίοι βρίσκονται στο -7 από την ΑΕΚ και στο +10 από τον Παναιτωλικό και Λαμία θα ξεκινήσουν από τον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Ο πρωταθλητής θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (στο μονοπάτι των πρωταθλητών), αλλά με πολλές πιθανότητες τελικά να κερδίσει έναν προκριματικό γύρο και να ξεκινήσει από τον τρίτο προκριματικό ενώ ο δεύτερος θα ξεκινήσει από τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League (στο μονοπάτι των μη πρωταθλητών).

Η τρίτη ομάδα της βαθμολογίας θα ξεκινήσει από τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League.

 

 

To Top