ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεκινάει επίσημα η δράση για την Κ19 του Άρη, παίρνει σειρά και η Κ17

Η Super League οριστικοποίησε χθες την έναρξη του πρωταθλήματος Κ19 το προσεχές Σαββατοκύριακο (28-29/8) και μία εβδομάδα αργότερα (4-5/9) της Κ17.

Η Κ19 του Άρη υπό τις οδηγίες του Τόλη Τερζή μπήκε σε εβδομάδα πρωταθλήματος πλέον, ενώ το ίδιο θα γίνει σύντομα και με την Κ17, με προπονητή τον Κώστα Καζάνα.

Οι πληροφορίες από την Αθήνα αναφέρουν ότι το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Κ19 από την 2η αγωνιστική (Ιωνικός-Άρης), αλλά επίσημα δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση.

Σε ότι αφορά την Κ17 προστέθηκε η ΑΕΛ που δήλωσε συμμετοχή αυξάνοντας σε οκτώ τις ομάδες του Βόρειου Ομίλου (Άρης, ΠΑΟΚ, Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος, ΑΕΛ και Λαμία). Θυμίζουμε ότι στο Νότιο Ομιλο θα αγωνιστούν οι Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Απόλλων Σμύρνης, ΟΦΗ και Ιωνικός.

Αντίθετα, μειώθηκαν οι συμμετέχουσες στο πρωτάθλημα Κ15, καθώς η Ξάνθη έκρινε ότι δεν μπορεί να ανταποκριθεί στο κόστος των επιπλέον μετακινήσεων που προβλέπει ο ενιαίος όμιλος. Έτσι, με τα έως τώρα δεδομένα, πιθανότερη ημερομηνία έναρξης είναι το Σαββατοκύριακο 2-3 Οκτωβρίου με τη συμμετοχή μόλις οκτώ ομάδων: Άρη (προπονητής ο Δημήτρης Ηλιόπουλος) Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ατρόμητου, ΟΦΗ και Αστέρα Τρίπολης.

Προσπάθειες συνεχίζει να καταβάλει ο Πανιώνιος, ο οποίος ωστόσο δεν έχει δηλώσει ακόμα συμμετοχή. Για να μην υπάρχει αυξημένο κόστος και πολλά ταξίδια, η διοργανώτρια αρχή προσανατολίζεται σε διοργάνωση με δύο γύρους και συνολικά 14 αγωνιστικές.

Επειδή οι αναμετρήσεις είναι λίγες, θα υπάρξει και post season ίσως με play offs, ενώ βέβαιη είναι η διεξαγωγή final four. Για τους διοργανωτές το ζητούμενο είναι να «βγει» η σεζόν μετά από δύο χρόνια γεμάτα προβλήματα, στα οποία τα πρωταθλήματα είτε δεν ολοκληρώθηκαν, είτε περιορίστηκαν. Η επιστροφή στην ποδοσφαιρική κανονικότητα πλησιάζει…

To Top