Ξεκινάει η… πρόκληση του Μπάμπεργκ, πρώτος αντίπαλος (19.15) η Λιέτουβος Ρίτας

Τρία παιχνίδια σε τρεις μέρες, όλα με ομάδες μεγαλύτερης ποιότητας και ποσότητας, επιπέδου Ευρωλίγκας. Η πρόκληση είναι μπροστά για τον Άρη, τον Βαγγέλη Αγγέλου και τους παίκτες του, στο τουρνουά της Μπάμπεργκ στην Στέχερτ Αρένα. Πρώτος αντίπαλος σήμερα το απόγευμα (19.15) η Λιέτουβος Ρίτας.

Οι Λιθουανοί θα διεκδικήσουν σε λίγες μέρες την είσοδό τους στους ομίλους της Ευρωλίγκα, συμμετέχοντας στα προκριματικά. Αυτά τα φιλικά παιχνίδια, με τον Άρη, την Μπάμπεργκ και τη Μπάνβιτ είναι η πρόβα τζενεράλε για την ομάδα του Ντιρκ Μπάουερμαν.

Για τον Άρη αρχής γενομένης από το σημερινό, τα παιχνίδια αυτά επί γερμανικού εδάφους θα βοηθήσουν την ιδιαίτερα νεανική ομάδα του Αγγέλου, να χτίσει χαρακτήρα, να διαπιστώσει που βρίσκεται, να δοκιμάσει τις δυνάμεις της απέναντι σε αντιπάλους που είναι και καλύτεροι ποιοτικά και περισσότεροι – σε βάθος πάγκου – ποσοτικά.

Ο Αγγέλου θα δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες, αλλά πλέον είναι γεγονός ότι θα αρχίσει να μορφοποιεί το rotation της ομάδας του, γιατί μετά από αυτά τα παιχνίδια οι κίτρινοι θα προετοιμαστούν για τον αγώνα της 9ης Οκτωβρίου με τον ΠΑΟΚ στο κύπελλο.

Δεν πρόκειται να παίξει ο Τζέρεμι Χαντ, παρότι βρίσκεται στη Γερμανία, δεν πρόκειται να παίξει ο Ζήσης Σαρικόπουλος που έμεινε πίσω στην Ελλάδα, ενώ ουσιαστικά αυτοί οι αγώνες θα είναι τα τελευταία “τεστ” για τους υπό δοκιμήν Γιαννούλη Λαρεντζάκη και Σίμο Ιωακειμίδη, αν και υπάρχει και για τους δύο θετική προσέγγιση.

 

To Top