Ξεκινά η δίκη για το περιβόητο… ηλεκτρο-Χαβίτο! (video)

Μια δίκη που αποτελεί …πρόγευση των δικαστικών υποθέσεων που θα παρακολουθήσουμε το επόμενο διάστημα στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκινά αύριο. Κατηγορούμενος ο Αχιλλέας Μπέος, για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα!

Η…ταλαιπωρημένη δίκη, μετά από σειρά αναβολών, ξεκινά τελικά αύριο, ανήμερα Πρωταπριλιάς, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Ο νυν δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατηγορείται για απόπειρα εκβίασης του πρώην διαιτητή Γιώργου Δαλούκα, μετά από αυτεπάγγελτη δίωξη που άσκησε ο αθλητικός εισαγγελέας Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν φυσικά και οι μάρτυρες που θα καταθέσουν στο δικαστήριο, καθώς μεταξύ αυτών θα βρεθούν ο ίδιος ο πρώην διαιτητής, Γιώργος Δαλούκας, ο πρώην πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Νικόλας Πατέρας, ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας κ.ά.

Υπενθυμίζουμε πως ο Γιώργος Δαλούκας είχε καταγγείλει πως ο Αχιλλέας Μπέος τον είχε εκβιάσει πριν από έναν αγώνα Άρης – Παναθηναϊκού (0-1) τον Σεπτέμβριο του 2010, ο οποίος είχε «σημαδευτεί» από το πολυσυζητημένο πέναλτι που σφύριξε υπέρ του Βύντρα ο διαιτητής.

Η δίκη αυτή θα είναι μια απλή …πρόγευση όσων θα ακολουθήσουν στις δικαστικές αίθουσες σχετικά με το ελληνικό ποδόσφαιρο, χωρίς αυτό να σημαίνει πως από το αποτέλεσμά της θα κριθεί οτιδήποτε σχετικά με την περίφημη υπόθεση των «στημένων» του 2011 ή εκείνη για την «εγκληματική οργάνωση».

Οι πληρηφορίες του SDNA αναφέρουν πως ο αντεισαγγελέας Εφετών Αθηνών, Παναγιώτης Πούλιος, πολύ σύντομα θα ολοκληρώσει το πόρισμα που αφορά τους βασικούς κατηγορούμενους του σκανδάλου των «στημένων» του 2011 (αρχικά οι κατηγορούμενοι ήταν 83, ωστόσο μετά από τις ανακρίσεις ο αριθμός τους φέρεται να έχει ξεπεράσει τους 180)!

Σε κάθε περίπτωση, είναι προφανές πως βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αν αναλογιστεί κανείς πως παράλληλα ο ειδικός ανακριτής διαφθοράς «τρέχει» προς το τέλος της την περίφημη υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», για την οποία από αύριο θα αρχίσουν να καταθέτουν και οι κατηγορούμενοι.

Πηγή: sdna.gr

To Top