Ξεκινούν Στεφανίδη και Τεντόγλου στο Diamond League της Ντόχα (video)

 

Ξεκινούν τους αγώνες τους στον ανοιχτό οι χρυσοί Ολυμπιονίκες Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου στη Ντόχα.
Κατερίνα Στεφανίδη και Μίλτος Τεντόγλου κάνουν πρεμιέρα στη σεζόν του ανοιχτού στίβου με το Diamond League της Ντόχα, που είναι προγραμματισμένο για σήμερα Παρασκευή 10/5.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια του επί κοντώ, μετά από μία σεζόν στον κλειστό που από τη μία της έδωσε θετικά δείγματα για τη συνέχεια και από την άλλη της έφερε ένα μικρό πρόβλημα υγείας, ταξίδεψε από τις ΗΠΑ για την Ντόχα για να βρεθεί σε έναν υψηλού επιπέδου αγώνα. Η Στεφανίδη θα βρεθεί αντιμέτωπη με τις Παγκόσμιες πρωταθλήτριες ανοιχτού, Νίνα Κένεντι (ΗΠΑ), και κλειστού, Μόλι Κόντερι (Βρετανία), την “αιώνια” αμερικανίδα αντίπαλό της, Σάντι Μόρις και τη Σλοβένα Τίνα Σούτεϊ μεταξύ άλλων.

Η χρυσή Ολυμπιονίκης του Ρίο, που μετά από αυτόν τον αγώνα θα παραμείνει στην Ευρώπη για το υπόλοιπο της σεζόν, προετοιμάζεται αρχικά για το ερχόμενο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Ρώμη (7-12/6) και, φυσικά, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (26/7-11/8).

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής του μήκους, Μίλτος Τεντόγλου, θα δώσει επίσης τον πρώτο του αγώνα στο μήκος για τον ανοιχτό προερχόμενος από τη διατήρηση του παγκόσμιου τίτλου του στον κλειστό στίβο. Ο 26χρονος άλτης θα βρεθεί ανάμεσα σε υπολογίσιμους και “επικίνδυνους” αντιπάλους, όπως οι Τζαμαϊκανοί Τάτζαι Γκέιλ και Κέρι ΜακΛάουντ αλλά και τον φίλο του από τη Σουηδία, Τομπίας Μόντλερ.

Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο, που θα επιδιώξει τη διατήρηση του τίτλου του στους ερχόμενους Ολυμπιακούς στο Παρίσι, δήλωσε στη συνέντευξη τύπου του αγώνα πως νιώθει ότι θα μπορούσε να κάνει 8.20μ στη Ντόχα και πως θέλει να κάνει ένα καλό ξεκίνημα, αν και είναι λίγο νωρίς συγκριτικά με τις πρεμιέρες του άλλες χρονιές.

Ο αγώνας της Στεφανίδη ξεκινά στις 18:02 ενώ του Τεντόγλου στις 18:23. Ο αγώνας δεν θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ αλλά σε μαγνητοσκόπηση, στις 22:15 το βράδυ της Παρασκευής 10/5.

 

To Top