ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεμπούκωσε ο Άρης με φοβερό Μαντσίνι και πήρε πολύτιμη νίκη (3-0) με την “αύρα” του Μπούργος!

Ξεμπούκωσε ο Άρης με φοβερό Μαντσίνι και πήρε πολύτιμη νίκη (3-0) με την “αύρα” του Μπούργος κόντρα στον Ατρόμητο, επιστρέφοντας στις νίκες, αλλά και τα χαμόγελα στο Κλεάνθης Βικελίδης, βλέποντας τα πλέι φο, την ώρα που περιμένει την απόφαση για την επιστροφή των έξι βαθμών!

Το παιχνίδι αποτέλεσε έναν συνεχή μονόλογο του Άρη από το πρώτο λεπτό μέχρι το σφύριγμα της λήξης, με τον Γιαννιώτη να αποτελεί τον… κυματοθραύστη των επιθετικών πυρών. Όμως… λογάριασε χωρίς τον Μαντσίνι. Ο Αργεντινός ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου, πέτυχε δυο φοβερά γκολ και… ξόρκισε την κατάρα των κιτρινόμαυρων μετά από 317 λεπτά. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ιτούρμπε με φοβερό γκολ με τη σειρά του. Ο Παραγουανός έκανε την καλύτερη του εμφάνιση με τον Άρη και ήταν άξιος… συμπαραστάτης του Μαντσίνι.

Ο “νόμος” του Άρη εφαρμόστηκε για μια ακόμη φορά, αφού συνέχισε το σερί: όταν προηγείται στο σκορ, κερδίζει το ματς. Οι κιτρινόμαυροι σκόραραν μετά από τρία ματς και μόλις στο τρίτο σε έντεκα ματς μέσα στο 2022. Πρώτο φοβερό γκολ στο πρωτάθλημα για τον Ιτούρμπε, με τους κιτρινόμαυρους να έχουν φανερά την “αύρα” από το θετικό ντεμπούτο για τον Χερμάν Μπούργος στον πάγκο τους, σε μια από τις κορυφαίες τους φετινές εμφανίσεις.

ΜΕ ΙΤΟΥΡΜΠΕ, ΣΟΥΝΤΓΚΡΕΝ Η… ΠΡΩΤΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ

Η πρώτη ενδεκάδα του Χερμάν Μπούργος είχε δυο αλλαγές σε σχέση με το ντέρμπι κόντρα στον ΠΑΟΚ. Ο Αργεντίνος έριξε στη μάχη τους Σούντγκρεν, Ιτούρμπε, ξεκινώντας το ματς με τους: Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ, Ματίγια, Ιτούρμπε, Μαντσίνι, Καμαρά. Σαφής η πρόθεση του Άρη να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, είχε πολλή ενέργεια στο παιχνίδι του απέναντι σ΄ έναν Ατρόμητο, ο οποίος επέλεξε από το ξεκίνημα να έχει παθητικό ρόλο στο ματς.

ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΑ “ΠΥΡΑ” ΚΑΙ ΣΤΟΠ ΑΠΟ ΓΙΑΝΝΙΩΤΗ

Όλο το πρώτο 45λεπτο αποτέλεσε ένα διαρκές σφυροκόπημα των παικτών του Άρη που έπαιζαν… μονότερμα την ομάδα του Περιστερίου. Τα κιτρινόμαυρα… καταιγιστικά “πυρά” σταματούσε ο Γιαννιώτης, τη στιγμή που ο Άρης ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα. Πιο χαρακτηριστικές στιγμές στο 6′ και στο 41′ σε προσπάθειες του Καμαρά και ενδιάμεσα στο 10′ του Σούντγκρεν, όταν ο πορτιέρο του Ατρόμητου κατέβασε τα ρολά. Συνολικά στο πρώτο μέρος ο Γιαννιώτης είχε 6 επεμβάσεις!

ΟΙ 13 ΤΕΛΙΚΕΣ ΚΑΙ Η “ΛΥΣΗ” ΑΠΟ ΜΑΝΤΣΙΝΙ

Ο Άρης έκανε ένα από τα καλύτερα πρώτα ημίχρονά του και συνολικά είχε 13 τελικές (οι 7 στην εστία), από 8 παίκτες, έναντι καμιάς, με 74% κατοχή. Μετά το 30′ ο Ιτούρμπε ανέβασε απόδοση και πρόσθεσε ακόμη μεγαλύτερη πίεση και ενέργεια μεσοεπιθετικά, για να φτάσουμε στο τελευταίο δίλεπτο… θρίλερ του πρώτου μέρους. Στο 45′ ο Ευαγγέλου πήρε “πίσω” το πέναλτι υπέδειξε ο ίδιος σε “γκρέμισμα” του Ιτούρμπε στην περιοχή και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων είχαμε… θεία δίκη. Ο Σούντγκρεν σέντραρε προς το δεύτερο δοκάρι, ο Σάσα τράβηξε πάνω του τον Βασιλαντωνόπουλο και ο Μαντσίνι στην κίνηση έβαλε το πόδι του και νίκησε τον Γιαννιώτη για το 1-0!

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΑΝΤΣΙΝΙ (2-0)!

Ο Μαντσίνι πήρε το… όπλο και ξαναχτύπησε στο 58′! Ο Σάσα έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και όπως στο πρώτο γκολ, ο Μαντσίνι ξανά στην κίνηση με πλασέ νίκησε τον Γιαννιώτη στην κλειστή γωνία (2-0).

ΒΟΛΙΔΑ ΙΤΟΥΡΜΠΕ ΚΑΙ 3-0!

Το γκολ αυτό έκοψε τα πόδια των παικτών του Ατρόμητου και μετά το 70′ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, με τους κιτρινόμαυρους να κάνουν διαχείριση του σκορ. Οι αλλαγές και των δυο ομάδων επηρέασαν την εικόνα του ματς, αλλά ο Άρης ήταν αυτός που πέτυχε και τρίτο γκολ στο 83′! Φανταστική κάθετη του Μπερτόγλιο, το μισό γκολ δικό του. Ο Ιτούρμπε βγήκε απέναντι από τον Γιαννιώτη και «εκτέλεσε» τον Γιαννιώτη με το αριστερό για το 3-0, το οποίο ήταν το τελικό σκορ που αποτύπωσε και την εικόνα όλου του αγώνα.

Διαιτητής: Ευαγγέλου. Βοηθοί του οι Κωσταράς, Στεφανής, 4ος ο Κουκούλας, ενώ στο VAR θα βρίσκονται οι Τσακαλίδης, Χριστάκογλου.

ΑΡΗΣ (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Ιτούρμπε (88′ Σάκιτς), Ντιαγέ (69′ Μπερτόγλιο), Μαντσίνι (69′ Γκαρσία), Καμαρά

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κόλμαν): Γιαννιώτης, Βασιλαντωνόπουλος, Μαυρομμάτης, Χατζηισαΐας (55′ Παπαδόπουλος), Καστεγιάνο (64′ Τζοβάρας), Ροτάριου (64′ Σπιριντόνοβιτς), Σάλομον (70′ Ντένιτς), Έρλιγνκμαρκ, Μουνίθ, Κουλούρης, Κλωναρίδης (70′ Άλιμπεκ)

To Top