Ξεμπρόστιασμα Σηφάκη από τον Ζαμπέτα

Έκθετο άφησε τον Μιχάλη Σηφάκη ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Άρης, Αντώνης Ζαμπέτας, που ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτήρισε «εκμεταλλευτή» τον Κρητικό τερματοφύλακα για την ενέργειά του να προχωρήσει σε δεύτερη προσφυγή. Είπε, όμως, επίσης, ότι ο Σηφάκης δεν θα λείψει από κανέναν Άρη…

Ο Αντώνης Ζαμπέτας είπε χαρακτηριστικά για την προσφυγή του Σηφάκη: «Ο Σηφάκης είναι η αντίθετη πλευρά από τα παιδιά της Κ-17. Ανήκει σε αυτούς που εκμεταλλεύτηκαν τον σύλλογο. Ο Άρης του έκανε την τιμή να τον αποκτήσει και του έδωσε την ευκαιρία να φανεί ενώ και ο Σηφάκης έδωσε στην ομάδα, πρόσφερε δεν μπορώ να πω το αντίθετο, είναι όμως τεράστιο λάθος αυτή η προσφυγή. Ο Σηφάκης αρχικά αποφάσισε τον περασμένο Σεπτέμβριο να εγχειριστεί και άφησε την ομάδα μόνο με τον Βελλίδη, που είχε και ρωγμώδες κάταγμα τότε και ευτυχώς πήραμε μετά τους παίκτες από τον Βόλο. Κατανοώ το πρόβλημα υγείας αλλά έπρεπε να το χειριστεί διαφορετικά ενώ στην συνέχεια με δηλώσεις και συνεντεύξεις του απαξίωσε τόσο την ομάδα όσο και τον κόσμο της. Δεν έδειξε καλό χαρακτήρα και ενώ είχε εξασφαλίσει τα χρήματα του πήγε κι έκανε αυτή την κίνηση ζητώντας αυτό το μεγάλο ποσό. Θα φύγει τώρα ο Σηφάκης από τον Άρη, αλλά ο Άρης είναι μεγάλος και θα συνεχίσει να υπάρχει και χωρίς τον Σηφάκη».

Για το θέμα της κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής, είπε: «Είναι μια γνωστή ιστορία αυτή, έρχεται από το παρελθόν όπως και άλλες και δυστυχώς για τον Άρη βγήκε χθες αυτή η απόφαση. Έχουμε όμως προσφύγει στον Άρειο Πάγο για το θέμα αυτό και το χειρίζονται οι νομικοί μας, οπότε δεν θα ήθελα να πω κάτι περισσότερο».

Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Κ-17, υπογράμμισε: «Ζήσαμε μοναδικές στιγμές στην Τρίπολη και προσωπικά ένοιωσα την μεγάλη αγάπη και το πάθος των παιδιών για την φανέλα από όλα τα παιδιά, στοιχεία που δεν βγάζουν οι παίκτες που αγωνίζονται στην πρώτη ομάδα. Τα παιδιά εύχομαι να μην ξεχάσουν ποτέ όσα έζησαν αυτές τις μέρες στην Τρίπολη και να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο και την ίδια αγάπη την πορεία τους και στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα πριν τον τελικό τους είχα πει ότι αν κατακτήσουν τον τίτλο θα είναι μια στιγμή που δεν θα ξεχάσουν ποτέ στην ζωή τους, θα την βιώνουν έντονα συνέχεια, ακόμη και αν αργότερα κατακτήσουν το Τσάμπιονς Λιγκ.
Είχα επίσης την ευτυχία να ζήσω τα παιχνίδια από τον πάγκο ενώ στην πρώτη ομάδα δεν κάθομαι ποτέ εκεί, και βίωσα κάτι το μοναδικό. Πραγματικά όσα έζησα από τον πάγκο με τα παιδιά δεν συγκρίνονται με τίποτε, ούτε με την νίκη στην Μαδρίτη, ούτε με τον τελικό του κυπέλλου. Είναι η πραγματική χαρά του ποδοσφαίρου, όλοι όσοι ήταν στην Τρίπολη και μιλώ για τους δημοσιογράφους που κάλυψαν τους αγώνες, έμειναν έκπληκτοι από όσα είδαν, από το θέαμα αλλά και το fair play από όλες τις ομάδες που πήραν μέρος. Δεν υπήρξε καμία σκοπιμότητα, τα παιδιά χάρηκαν το ποδόσφαιρο και έδωσαν στον κόσμο την πραγματική χαρά για το ποδόσφαιρο, που έχει χαθεί σε μεγάλο βαθμό από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην Ελλάδα»

Για την πορεία των παιδιών μέχρι την κατάκτηση του τίτλου, ο κ. Ζαμπέτας ανέφερε: «Οι αντιξοότητες ήταν πολύ μεγάλες, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είναι ήρωες τα παιδιά που κατάφεραν να πάρουν το πρωτάθλημα. Τόσο η ομάδα Κ-17 όσο και η Κ-20 δεν έχουν έδρα, έπαιζαν φέτος στην Σουρωτή, δεν έχουν σωστές υποδομές και είναι πολύ δύσκολο να γίνει σωστή δουλειά σε ένα γήπεδο με 2 ομάδες. Αν είχαμε ένα Ρύσιο για αυτά τα παιδιά, θα μπορούσε να γίνει ακόμη καλύτερη δουλειά και να πετύχουν περισσότερα. Τα παιδιά αυτά είναι η ελπίδα του Άρη και μακάρι να μπορέσουμε να τους προσφέρουμε τουλάχιστον κάποιες υποδομές για να δουλέψουν καλύτερα. Φέτος αγωνίστηκαν μερικές στο «Κλ. Βικελίδης» και ήταν πολύ μεγάλη η χαρά τους για αυτό, θέλουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα παιδιά και να τα βοηθήσουμε να προοδεύσουν όσο περισσότερο γίνεται».

Για το μέλλον της ομάδας αυτής: «Τα παιδιά είναι ήρωες που αναδείχθηκαν πρωταθλητές αλλά έχουμε ακόμη αρκετά βήματα να κάνουμε ακόμη. Οι πιο πολλοί θα προωθηθούν αρχικά στην Κ-20 και θα πρέπει να βοηθηθούν για να ετοιμαστούν σωστά για να προχωρήσουν ψηλότερα. Ίσως είναι τυχερά με την κρίση που υπάρχει αυτή την εποχή καθώς θα ανοίξει η πόρτα για πολλούς από αυτούς ώστε να φτάσουν πιο γρήγορα στην πρώτη ομάδα. Από τον περασμένο Οκτώβριο ασχολήθηκα πολύ με την Κ-17 καθώς ο αείμνηστος Στέφανος Γιώρης δεν μπορούσε να ασχοληθεί και ήταν κλινήρης και καθημερινά ένοιωθα το πάθος και την τρέλα τους για τον Άρη. Υπήρχε ένα πλάνο να τους προσφέρουμε ένα προπονητικό κέντρο, με σωστές υποδομές, ώστε να αθλούνται και μένουν εκεί τα παιδιά για να τα προσέχουμε καλύτερα αλλά δεν μπορέσαμε να το κάνουμε πραγματικότητα, μας λείπουν 800.000 ευρώ ακόμη. Ο κόσμος πάντως δεν στέκεται σε αυτές τις υποδομές, σε αυτή την προσπάθεια, βλέπει μόνο την επιτυχία ή την αποτυχία της πρώτης ομάδας, δεν έχει και άδικο αλλά θα πρέπει να ρίχνει το βλέμμα του και σε αυτή την δουλειά. Οι προπονητές δουλεύουν κάτω από αυτές τις συνθήκες και κάνουν πολύ καλή δουλειά, είναι σημαντικό ότι παραμένουν και θα συνεχίσουν την δουλειά τους και θέλω να τους ευχαριστήσω όλους για ότι έχουν κάνει για τον Άρη».

Παράλληλα, συνέχισε λέγοντας για την κριτική που ασκείται στη διοίκηση: «Οφείλει ο κόσμος να στηρίξει και τη προσπάθεια που γίνεται και τα παιδιά αυτά και να μην σπεύδει με την πρώτη αφορμή να κριτικάρει την διοίκηση επειδή έφυγε ένας Τοπούζης κτλ.. Σίγουρα οι περισσότεροι από όσους εύκολα σχολιάζουν, κριτικάρουν και απαξιώνουν την προσπάθεια, δεν ξέρουν ούτε πως είναι στην φάτσα αυτός ο παίκτης. Εύκολα επίσης κάνουν λόγο πολλοί για το μοντέλο της Ντόρμουντ αλλά στην Ντόρμουντ τα παιχνίδια των νέων έχουν 5.000 κόσμο στο γήπεδο και τα στηρίζουν πάρα πολύ. Όλοι αυτοί ας έρθουν κοντά στην ομάδα, να την στηρίξουν πραγματικά και να είναι σίγουροι ότι θα τους ανταμείψει με τις πραγματικές χαρές του ποδοσφαίρου».
* O Zαμπέτας μίλησε στο “Λίμπερο”.

To Top