ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ξεσήκωσαν τους Γάλλους οι U2! Συναυλία αφιερωμένη στα θύματα του Bataclan (video)

Μία τρομερή συναυλία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή το βράδυ στο AccorHotels Arena, με τους U2, να ξεσηκώνουν τους χιλιάδες θαυμαστές που παρευρέθηκαν για να τους ακούσουν και να αφεθούν στο ρυθμό της μουσικής τους. Στη σκηνή, οι εκπλήξεις ήταν πολλές, με αποτέλεσμα ο Bono και τα υπόλοιπα μέλη τους συγκροτήματος να χαρίσουν σε όλους μία μαγική βραδιά.

Οι U2, επέστρεψαν στο Παρίσι για δύο εμφανίσεις, 6 και 7 Δεκεμβρίου, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί τον Νοέμβριο αλλά ακυρώθηκαν μετά την τρομοκρατική επίθεση που έπληξε τη γαλλική πρωτεύουσα. Ο τραγουδιστής του συγκροτήματος αφιέρωσε τη συναυλία στα θύματα του Παρισιού. Όλο το βράδυ της Κυριακής, οι θαυμαστές της μπάντας έζησαν κάτι το μαγικό.

Αρχικά, αφού λύθηκε το μυστήριο γύρω από τον special guest, με την Patti Smith να ανεβαίνει στη σκηνή για το τελευταίο τραγούδι. Η ατμόσφαιρα ήταν συγκινητική, με τους οργανωτές της συναυλίας να έχουν στήσει γιγαντοοθόνες που απεικόνιζαν τα ονόματα των θυμάτων με φόντο τα χρώματα της γαλλικής σημαίας, μπλε κόκκινο και άσπρο.

”Είμαστε ενωμένοι με τις οικογένειες που έχασαν τους αγαπημένους τους στο Παρίσι”, είπε ο Bono. ”Είμαστε όλοι Παριζιάνοι. Αν αγαπάτε την ελευθερία, τότε το Παρίσι είναι η πατρίδα σας”. ”Η θλίψη είναι μία πληγή που δεν κλείνει ποτέ. Όταν η μητέρα μου με άφησε στα 14, ένα μεγάλο κενό δημιουργήθηκε μέσα μου, αλλά ως καλλιτέχνης το τραύμα μου με οδήγησε σε έναν άλλο κόσμο και με έφερε κοντά σε αυτούς (δείχνοντας μπάντα του). Η Rock n ‘roll με έσωσε, αυτοί εδώ οι άνθρωποι με έσωσαν, εσείς με σώσατε”.

”Δεν μπορούμε να σας σώσουμε, αλλά ο ρόλος μας απόψε είναι να σας εξυπηρετήσουμε”, ανέφερε ο Bono πριν αφιερώσει ένα τραγούδι στη μητέρα του, ” Iris (Hold Me Close)”. Η μπάντα συνέχισε να παίζει τις μεγαλύτερες επιτυχίες της, όπως, ”Beautiful Day”, ”With or without you” και ”Bloody Sunday”. Σήμερα το βράδυ, αναμένεται η δεύτερη συναυλία του συγκροτήματος.

Πηγή: Variety, Rollingstone

To Top