Ξεσηκωμός στη Γεωργία για το ματς με την Ελλάδα: Επίσημο το sold out, 337.000 οι αιτήσεις για εισιτήριο!

Στη Γεωργία επικρατεί ξεσηκωμός για τον αγώνα της Τρίτης με την Εθνική Ελλάδας. Τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν και το «Μπόρις Παϊτχάτζε» θα είναι κατάμεστο από 54.200 θεατές.

Η Εθνική Ελλάδας ισοπέδωσε 5-0 το Καζακστάν στην OPAP Arena.

Οι παίκτες του Γκουστάβο Πογέτ έκαναν τη μισή δουλειά και τώρα θα επιδιώξουν να κάνουν την υπόλοιπη και πιο σημαντική στο «Μπόρις Παϊτχάτζε», το στάδιο που χρησιμοποιεί η εθνική Γεωργίας.

Για τη «γαλανόλευκη» αυτό είναι το ματς της δεκαετίας, για τη Γεωργία είναι το παιχνίδι της ιστορίας της, αφού θέλει να πάει για πρώτη φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση. Στη χώρα επικρατεί ξεσηκωμός για τον αγώνα με την Ελλάδα και τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν. Το στάδιο χωρητικότητας 54.200 θεατών θα είναι κατάμεστο κι ανάμεσα στους θεατές αναμένεται να βρίσκονται και ορισμένες εκατοντάδες Έλληνες.

Οι αιτήσεις, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, όπου κάθε οπαδός θα είχε δικαίωμα να προμηθευτεί τέσσερα εισιτήρια, ξεπέρασαν τις 337.000! Ουσιαστικά επικρατεί πανζουρλισμός στη Γεωργία για τον αγώνα και η Εθνική θα συναντήσει μία καυτή ατμόσφαιρα.

Το γήπεδο της αναμέτρησης είναι το μεγαλύτερο στη Γεωργία και χτίστηκε το 1976 από τον Γεωργιανό αρχιτέκτονα Τζία Κουρντιάνι. Αρχικά ονομάστηκε Βλαντιμίρ Ίλιτς Λένιν από τον Ρώσο κομμουνιστή ηγέτη, αλλά το 1995 μετονομάστηκε σε Εθνικό Στάδιο «Boris Paitchadze» από τον διάσημο Γεωργιανό ποδοσφαιριστή Μπόρις Παϊτχάτζε (1915-1990). Όταν έγιναν τα εγκαίνια, ήταν το τρίτο μεγαλύτερο στη Σοβιετική Ένωση.

Το ρεκόρ προσέλευσης και πριν την ανακαίνισή του, σημειώθηκε το 1979, όταν συγκεντρώθηκαν 110.000 θεατές για να δουν τη Ντιναμό να επικρατεί 3-0 της Λίβερπουλ, σκορ με το οποίο πέρασε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης. Το στάδιο, ανακαινίστηκε το 2006 και η χωρητικότητα μειώθηκε σε 54.549.

Στις 11 Αυγούστου 2015 διεξήχθη στο στάδιο ο αγώνας του UEFA Super Cup Μπαρτσελόνα – Σεβίλλη.

To Top