«Ξεχάστηκε» στην Κρήτη, ξύπνησε αργά, το πλήρωσε ακριβά (2-1) – video

Ο καλός Άρης «ξεχάστηκε»… νοητικά στην Κρήτη, κατέβηκε στην Νέα Σμύρνη με πολλές αδυναμίες και κενά, κι όταν ξύπνησε ήταν αργά, γεγονός που το πλήρωσε με πικρή ήττα με σκορ 2-1 από τον Πανιώνιο. Διαβάστε τι έγινε στην αναμέτρηση της Νέας Σμύρνης για την 11η αγωνιστική. 
 
Οι κίτρινοι έδειξαν να έχουν το… μυαλό τους στην επιτυχία επί του ΟΦΗ, είχαν νωθρό ξεκίνημα, δεν είχαν το απαιτούμενο καθαρό μυαλό και πλήρωσαν τις αμυντικές τους αδυναμίες. Παράλληλα, η βοήθεια στην επίθεση δεν ήρθε με το ρίσκο του Τριανταφυλλάκου, έμειναν πίσω στο σκορ και στο τελευταίο ημίωρο… έτρεχαν να προλάβουν.

Οι αλλαγές του Πρόμπιερζ ισορρόπησαν τα πράγματα, αλλά το γκολ του Τσέζαρεκ, ο οποίος επέστρεψε στον δρόμο προς τα δίχτυα δεν στάθηκε αρκετό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στα τελευταία λεπτά, οι κίτρινοι έπαιζαν με τραυματίες τους Καζναφέρη, Κατίδη και Φατί!

Ο Άρης μοιραία γνώρισε (ακόμη) μια πικρή ήττα, που τον αφήνει πίσω στη βαθμολογία, ενόψει του μεγάλου αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο Κλεάνθης Βικελίδης για την 12η αγωνιστική.
 
Νέο πρόσωπο ο Τριανταφυλλάκος

Ο Άρης ξεκίνησε με τον Τριανταφυλλάκο προωθημένο επιθετικό, παίζοντας αντί του τιμωρημένου Ουμπίντες. Ήταν το μοναδικό νέο πρόσωπο σε σύγκριση με το νικηφόρο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής στην Κρήτη.
 
Στοπ από Βελλίδη

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο… ζωηρά το παιχνίδι και μόλις στο 12’ είχαν σπουδαία ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, αλλά ο Βελλίδης «νίκησε» τον Κούτσι σε τετ ατ τετ μέσα στην μικρή περιοχή!
Οι φωνές του Πρόμπιερζ έδειξαν να αφυπνίζουν τους παίκτες  του Άρη και μέσα σε τρία λεπτά, οι κίτρινοι απείλησαν με τους Σολτάνι, Καστίγιο και Φατί με την συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου.
 
Πιάστηκε στον… ύπνο

Παρόλα αυτά ο Πανιώνιος έδειχνε πιο αποφασιστικός στο πρώτο 45λεπτο και αφού στο 32’ ο Βελλίδης σταμάτησε μια ακόμη ευκαιρία, εξουδετερώνοντας το βολέ του Κολοβού, η άμυνα του Άρη πιάστηκε στον… ύπνο στο 39’, με αποτέλεσμα να ανοίξει το σκορ. 
Ο Σκέμπρι βγήκε τετ α τετ με τον Βελλίδη, εκμεταλλευόμενος το ρήγμα στο κέντρο της κιτρινόμαυρης άμυνας και πλάσαρε εξ επαφής γράφοντας το 1-0.
 
Κενά και γκολ

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πρόμπιερζ πέρασε νωρίς στο παιχνίδι τον Ακόστα (στην αριστερή πτέρυγα), αντί του… τρακαρισμένου Τριανταφυλλάκου, δίνοντας εντολή στον Σολτάνι να αγωνιστεί αυτός ως προωθημένος επιθετικός. 
Ο Άρης συνέχιζε να παρουσιάζει αδυναμία στα ανασταλτικά χαφ και μεγάλα κενά στην άμυνα, με αποτέλεσμα να δεχθεί σχεδόν με… κατεβασμένα τα χέρια ένα ακόμη γκολ. Στο 38’ ο Σκέμπρι έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά μετά από πάσα του Ριέρα και έδωσε έτοιμο γκολ στον Κούτσι, ο οποίος πλάσαρε ανενόχλητος (2-0).
 
Γρήγορες αλλαγές

Το 2-0 «ανάγκασε» τον Πρόμπιερζ να κάνει γρήγορα τις άλλες δυο αλλαγές. Με την είσοδο του Κατίδη στο 65’ αντί του αρνητικού Τόχα, θέλησε να δώσει περισσότερη δύναμη στον χώρο του κέντρου κλείνοντας τα μεγάλα αμυντικά κενά, ενώ περνώντας τον Τσέζαρεκ λίγα λεπτά αργότερα στο παιχνίδι αντί του Γιαννιώτα, ζήτησε μεγαλύτερη επιθετική αποτελεσματικότητα…

«Οξυγόνο» από Τσέζαρεκ

Κι ενώ ο Άρης έπαιζε με 10 παίκτες (ο Καζναφέρης δεχόταν τις πρώτες βοήθειες εκτός αγωνιστικού χώρου λόγω τραυματισμού), ο Τσέζαρεκ με εκπληκτική κεφαλιά, μετά από… συστημένη σέντρα του Μίσελ, έγραψε το 2-1 και έδωσε… «οξυγόνο» στην ομάδα του στο 73’. 
 
«Αγγιξε» την ισοφάριση

 Ο Άρης άγγιξε την ισοφάρισε σε μοναδική ευκαιρία στο 87’ με κεφαλιά του Σανκαρέ μέσα από την καρδιά της άμυνας του Πανιωνίου, αλλά δεν στάθηκε τυχερός. Μέχρι το σφύριγμα της λήξης το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, αλλά το αποτέλεσμα δεν άλλαξε…
 
Ο… έλεγχος

Πολλά τα αμυντικά κενά των κίτρινων, δεν βοήθησαν τα αμυντικά χαφ, ούτε ο Τριανταφυλλάκος στην επίθεση, αν και είχε διάθεση. Οι αλλαγές στο δεύτερο 45λεπτο έδωσαν περισσότερη δύναμη στον Άρη, έδεσαν το κέντρο και ενίσχυσαν την επίθεση, αλλά είχε… σπαταληθεί πολύς χρόνος. Εξαιρετικός για μια ακόμη φορά ο Βελλίδης, στα ρηχά νερά ο Γιαννιώτας, κακοί Μίσελ, Τόχα, Καστίγιο, Σολτάνι.

Χωρίς σημαντικά λάθη έβγαλε το παιχνίδι ο Τριτσώνης, κάνοντας την… έκπληξη.
 
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Ελευθερόπουλος, Γιόνσον, Τσότσαλιτς, Σιόβας, Κβιρκβέλια, Κουμορτζί, Σάμαρης (79’ Γουνδουλάκης), Σκέμπρι (61’ Αναστασόπουλος), Ριέρα, Κολοβός (88’ Μιλοβάνοβιτς), Κούτσι. 

ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Καζναφέρης, Ντίκο, Σανκαρέ, Μίσελ, Φατί, Τόχα (65’ Κατίδης), Γιαννιώτας (67’ Τσέζαρεκ), Σολτάνι, Καστίγιο, Τριανταφυλλάκος (53’ Ακόστα).

Δείτε τις φάσεις και τα γκολ του παιχνιδιού:
{youtube}5AMhl6ShlLo|640|360|1{/youtube}
To Top