ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ξεχωριστή η σημερινή μέρα για τον Καρυπίδη

Ξεχωριστή είναι η σημερινή μέρα για τον Θοδωρή Καρυπίδη, καθώς έχει τα γενέθλιά του, γίνεται 41 ετών.

Ο ισχυρός άνδρας του ποδοσφαιρικού Άρη γεννήθηκε στις 23 Μαΐου του 1979, στη Νάουσα Ημαθίας.

Τον Σεπτέμβριο συμπληρώνει πέντε χρόνια παρουσίας στον Άρη, καθώς το 2015 είχε αναλάβει την ομάδα ως έφορος αρχικά στην Γ΄Εθνική. Την σεζόν 2018/19 ο Άρης επέστρεψε στη φυσική του θέση, την πρώτη κατηγορία, εξασφαλίζοντας μάλιστα και ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο Καρυπίδης ίδρυσε την “Karipidis Pallets”, εταιρεία παραγωγής παλετών, στη Νάουσα το 2001, με την αδελφή του Ειρήνη, αξιοποιώντας την οικογενειακή τεχνογνωσία τους στην επεξεργασία του ξύλου, που εστιαζόταν κυρίως στον οικοδομικό κλάδο.

Η εταιρεία έλαβε μέρος στα ολυμπιακά έργα του 2004 και το 2008 ολοκληρώθηκε μία επένδυση πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αναβαθμίζοντας τις παραγωγικές γραμμές στη μονάδα του. Η ετήσια παραγωγή σε παλέτες είναι 1.500.000, ενώ η εταιρία διαθέτει πάνω από 250 κωδικούς στο εν λόγω προϊόν.

Το 2014, αγόρασε την αλυσίδα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης σε συνεργασία με την Carrefour Μαρινόπουλος. Τον Απρίλιο του 2016, η εταιρεία κατέθεσε αίτηση για να υπαχθεί στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα, με σκοπό να ρυθμιστούν τα χρέη της εταιρείας.

Το καλοκαίρι του 2016, αποχωρώντας οριστικά από τη Βέροια, κάλυψε με 1,2 εκατομμύρια ευρώ το μετοχικό κεφάλαιο της νεοσύστατης ΠΑΕ Άρης.

Toν Μάρτιο του 2019, η ΕΕΑ παραχώρησε άδεια στην ΠΑΕ Άρης για την αλλαγή σε ότι αφορά το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, όπου τυπικά πέρασε το 89.93% στην εταιρία AMANI SWISS (CYPRUS) LIMITED, συμφερόντων της οικογένειας Καρυπίδη.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις 26 Αυγούστου 2015 στην Κύπρο, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου το 2015 εγκρίθηκε η λειτουργία υποκαταστήματος στο Λουγκάνο της Ελβετίας,  ενώ στις 18 Φεβρουαρίου 2019 καταχωρήθηκε στο ΓΕΜΗ η από 01/02/2018 Απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της, σύμφωνα με την οποία αποφασίσθηκε ότι: διορίζεται ο Θόδωρος Καρυπίδης ως πληρεξούσιος και νόμιμος φορολογικός εκπρόσωπος του υποκαταστήματος της στην Ελλάδα.

Ιδιοκτήτρια της εταιρείας είναι η Ειρήνη Καρυπίδου, ενώ στις δραστηριότητές της εντάσσονται οι εξαγωγές νερού, λαδιού, κρασιού, κρέατος, καλαμποκιού, ζάχαρης κ.α.

Η Amani Swiss πρόσφατα πέτυχε συμφωνίες στην Κίνα.

 

 

 

To Top