Ξεχώρισε τον Μποχωρίδη ο Γιατράς: «Ο Άρης είχε παίκτες υψηλού επιπέδου»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο Μάκης Γιάτρας στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ, αναφέροντας μεταξύ άλλων την ποιότητα που είχε το ρόστερ του Άρη.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη του προπονητή του Προμηθέα Πάτρας:

«Δεν τελείωσε η σεζόν, κάτι που είναι στενάχωρο. Δεν μπορεί παρά να είμαστε ευχαριστημένοι. Η μεγαλύτερη επιτυχία του Προμηθέα θεωρώ ότι ήταν η πρόκριση στους οκτώ του Eurocup, γιατί κατά την διάρκεια της σεζόν αντιμετωπίσαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών, αλλαγών ξένων – αν και δεν το συνηθίζουμε – την απώλεια του Οκτάβιους Έλις, ενώ είχαμε μικρό ρόστερ με δέκα επαγγελματίες και δύο «μικρούς»».

– Ήταν επιλογή σας, ωστόσο, να δώσετε χρόνο στους νεαρούς της ομάδας.

 «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι γιατί ο Λευτέρης Μαντζούκας είχε την φετινή σεζόν 20 συμμετοχές, οι Θανάσης Μπαζίνας, Περικλής Κουρουπάκης, επίσης, είχαν σημαντικό αριθμό αγώνων, όπως και άλλα παιδιά. Στον Προμηθέα δεν κοιτάμε μόνο τα αποτελέσματα. Θέλουμε να δίνουμε χρόνο και ευκαιρίες στους νεαρούς αθλητές μας. Την φετινή σεζόν το κάναμε πράξη και γι’ αυτό η επιτυχία της ομάδας μας αποκτά ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις. Θέλω ακόμη να απονείμω τα εύσημα στον κόσμο μας. Το κοινό της Πάτρας ήταν την φετινή αγωνιστική χρονιά φανταστικό. Πετύχαμε, επίσης, να κάνουμε νέους φίλους, εντός και εκτός Πάτρας και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι συγκινητικό φίλαθλοι από άλλες πόλεις να αγοράζουν διαρκείας του Προμηθέα ή να εκφράζουν την αγάπη τους για την ομάδα μας μέσω των social media».

– Ποιά αντίπαλη ομάδα από την EKO Basket League σε εντυπωσίασε;

«Το Λαύριο Megabolt έκανε εξαιρετική σεζόν. Ο Ήφαιστος έκανε κάποιες μεγάλες νίκες και έδειχνε ότι ήταν σε καλό δρόμο. Το Ρέθυμνο Cretan Kings, επίσης, πραγματοποίησε πολύ καλή πορεία. Και ασφαλώς πολύ καλές ομάδες είχαν οι Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, ΑΕΚ και Περιστέρι Winmasters».

– Και ποιός παίκτης σε εντυπωσίασε;

«Ο Κόνερ Φράνκαμπ του Ρεθύμνου Cretan Kings. Μου έκανε πολύ καλή εντύπωση η ηρεμία στο παιχνίδι του και ότι δεν είναι μόνο σκόρερ, αλλά και δημιουργός. Επίσης, ότι δεν «κλέβει» στην άμυνα. Μου άρεσε, επίσης, ο Άλεξ Ντέιβις του Ηρακλή. Ο Ντάνι Αγκμπλέσε από τον Κολοσσό H Hotels έκανε καλό Πρωτάθλημα. Από τους Έλληνες παίκτες, ο Λευτέρης Μποχωρίδης βοήθησε τον Άρη και έκανε σχετικά καλή σεζόν, αν και είχε τραυματισμούς. Ο Βασίλης Καββαδάς του Ηρακλή έδειξε ότι μπορεί να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν, πριν τους τραυματισμούς που είχε».

– Πως αξιολογείς την EKO Basket League της σεζόν 2019-20 από πλευράς ποιότητας και ανταγωνιστικότητας;

 «Εάν εξαιρέσουμε τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ που ήταν μια κατηγορία μόνος του, όλες οι άλλες ομάδες μπορούσαν να νικήσουν και να ηττηθούν από οποιονδήποτε αντίπαλο και σε οποιαδήποτε έδρα. Ιδιαίτερα οι ομάδες που είχαν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, οι ΑΕΚ, Περιστέρι Winmasters, ΠΑΟΚ και εμείς ήταν πιο «εύκολο» να πέσουμε «θύματα» εκπλήξεων, λόγω των ταξιδιών, της κούρασης κ.ο.κ.  Το Πρωτάθλημα ήταν σε καλό επίπεδο και αρκετά ανταγωνιστικό. Ομάδες όπως ο Ήφαιστος, ο Ηρακλής, είχαν καλά ρόστερ και αρκετά μπάτζετ ήταν υψηλά. Ο Άρης για παράδειγμα είχε παίκτες υψηλού επιπέδου όπως οι Γκετσεβίτσιους, Ντραγκίσεβιτς και Μιλόσεβιτς, ο Ηρακλής είχε τον Σουλέρ. Υπάρχουν πολλοί καλοί ξένοι παίκτες».

– Τι πρέπει να διορθωθεί στην EKO Basket League;

«Σε εξωαγωνιστικό επίπεδο πολλά μπορούν να διορθωθούν, αλλά δεν είναι δική μας δουλειά, όσων είμαστε στο αγωνιστικό κομμάτι. Είναι αρμόδιοι οι ιδιοκτήτες και υπόλοιποι υπεύθυνοι για να προστατεύσουν τον ανταγωνισμό και την αξιοπιστία του Πρωταθλήματος. Είναι ίσως ευκαιρία η κρίση που διανύουμε να μπούν πιο αυστηροί όροι και περιορισμοί για τις ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στην EKO Basket League. Γιατί μπορεί κάποια ομάδα να παίρνει παίκτες, το θέμα είναι να έχει και την δυνατότητα να τους πληρώσει. Γιατί διαφορετικά προκύπτει αθέμιτος ανταγωνισμός»

– Οι σκέψεις σου για το μέλλον του Προμηθέα ποιές είναι;

«Νομίζω ότι εκείνο που προέχει αυτές τις στιγμές είναι να βγούμε υγιείς και δυνατοί από την υγειονομική κρίση. Ο αθλητισμός είναι απαραίτητο συστατικό μέρος της κοινωνίας. Το εάν τα μπάτζετ θα είναι πιο χαμηλά είναι δευτερεύουσας και τριτεύουσας σημασίας, όταν άνθρωποι μένουν χωρίς δουλειά και επιχειρήσεις κλείνουν. Πιστεύω και ελπίζω να βγούμε το συντομότερο από την υγειονομική κρίση και όταν με το καλό συμβεί αυτό θα έχουμε περισσότερα να πούμε».

– Ο Προμηθέας θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες λόγω της έμφασης που έχει δείξει στις υποδομές τα τελευταία χρόνια;

«Ο Προμηθέας έχει διαλέξει εδώ και καιρό τον δρόμο της ανάπτυξης. Μακάρι να το κάνουν και άλλες επαγγελματικές ομάδες. Δεν είναι εύκολος δρόμος. Χρειάζεται υπομονή γιατί όλοι στην σημερινή εποχή θέλουν το αποτέλεσμα. Κάτι, όμως, πρέπει να χάνεις για να κερδίζεις. Εκείνο που συνήθως γίνεται είναι όταν μια ομάδα βρεθεί σε δύσκολη θέση και χρειάζεται το αποτέλεσμα  είναι να πάρει έναν καλό ξένο παίκτη για έναν μήνα. Κάθε ομάδα μαζί με τις αλλαγές μπορεί να έχει στην διάρκεια της σεζόν 12 ξένους παίκτες. Είναι μια μεγάλη συζήτηση η ανάδειξη νέων γηγενών παικτών».

– Ποιά είναι η ευχή σου για τους παίκτες, τους αντιπάλους, τους συναδέλφους σου, τους φιλάθλους, τον κόσμο του μπάσκετ;

«Σε όλο τον κόσμο εύχομαι υγεία. Η Ανάσταση του Κυρίου να μας δώσει δύναμη να ξεπεράσουμε την δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστε και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί στην κανονικότητα. Οι άνθρωποι του αθλητισμού έχουμε μάθει να δίνουν «μάχες» και να νικάμε. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε και αυτή την φορά».

To Top