Ξιφασκία: Δύο κύπελλα, ένα χάλκινο μετάλλιο και τρία πλασαρίσματα στην οκτάδα για τον Άρη (photos)

Εξαιρετική η παρουσία για τους αθλητές του τμήματος ξιφασκίας του Άρη στο πανελλήνιο κύπελλο Σπάθης το οποίο διοργανώθηκε στην πόλη των Ιωαννίνων το Σαββατοκύριακο 21-22 Οκτωβρίου.

Το Σάββατο στην κατηγορία των Παμπαίδων ο Αριστοτέλης Γρόλλιος προσέθεσε το πρώτο του κύπελλο στην πολυάριθμη συλλογή των μεταλλίων του ενώ ο Αλέξανδρος Μαστροθύμιος κατέκτησε την 6η θέση και ο Προκόπης Κάνταρος την 23η. Την ίδια μέρα στην κατηγορία ανάπτυξης Παγκορασίδων η Πανδώρα Γουσοπούλου επανέλαβε την περσινή της επιτυχία στην ίδια διοργάνωση και κατέκτησε την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο ενώ η πρωτοεμφανιζόμενη Αργυρώ Παπαδοπούλου κατέλαβε την 6η θέση αποδεικνύοντας ιδιαίτερη δυναμική για ακόμα καλύτερες εμφανίσεις στο μέλλον.

Την Κυριακή οκτώ αθλητές μας αγωνίστηκαν στην κατηγορία των εφήβων με τον Θωμά Αβραάμ Γρόλλιο να φτάνει αήττητος στους ημιτελικούς. Δυστυχώς η πορεία του για τον τελικό ανεκόπη με αποτέλεσμα να καταλάβει την τρίτη θέση και το χάλκινο μετάλλιο. Οι υπόλοιποι αθλητές αγωνίστηκαν με πολύ καλές επιδόσεις αποδεικνύοντας την συστηματική δουλειά που έχει γίνει την προηγούμενη χρονιά.

Ακολουθεί η κατάταξη των υπολοίπων αθλητών:

21ος Μιχαήλ Παπαδόπουλος

28ος Ιωάννης Τσουρλίνης

32ος Λάζαρος Λεωτόν

33ος Φίλιππος Αϊβάζης

34ος Ευθύμιος Γιακουστίδης

38ος Γεώργιος Μικρόπουλος

46ος Μάριος Αγγελόπουλος

Την ίδια μέρα αγωνίστηκε και η Μάγδα Τεληπορανίδου στο πανελλήνιο Κύπελλο του ξίφους Ασκήσεως στην πόλη της Φλώρινας. Η Μάγδα με μια εξαιρετική παρουσία στην φάση των ομίλων έφτασε αήττητη μέχρι την 8αδα. Στον αγώνα για την είσοδο της στα μετάλλια με σκορ 15-14 δεν κατάφερε να επικρατήσει της αντιπάλου της και κατέλαβε την 5η θέση.

Ο ΑΣ ΑΡΗΣ καθώς και το τμήμα Ξιφασκίας συγχαίρουν τους αθλητές και τους προπονητές του τμήματος Παναγιώτη Τελιπορανίδη και Κωνσταντίνο Γουσόπουλο για τις επιτυχίες και τη συνεχή υποστήριξη.

To Top