Ξιφασκία: Ο Άρης με τρεις αθλητές έδωσε το παρών στο Πανευρωπαϊκό Σπάθης Riposta Cup (photos)

Με τρεις αθλητές εκπροσωπήθηκε το τμήμα ξιφασκίας του συλλόγου Άρη στο πανευρωπαϊκό κύπελλο Σπάθης Riposta Cup.

Όπως ενημέρωσε ο κιτρινόμαυρος σύλλογος: 

“Οι αθλητές μας Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος, Ευθύμιος Γιακουστίδης και Φίλιππος Αϊβάζης αγωνίστηκαν στο Σαββατοκύριακο 27-28 Ιανουαρίου τόσο στα ατομικά όσο και στα ομαδικά αγωνίσματα. 

Ο Θωμάς Γρόλλιος μετά από νικηφόρα πορεία έφτασε αήττητος στα νοκ άουτ. Προκρίθηκε άνευ αγώνα στο ταμπλό των 64 όπου εκεί επικράτησε του αντιπάλου του και πέρασε στο ταμπλό των 32. Δυστυχώς εκεί ηττήθηκε με σκορ 15-13 από τον Γάλλο αντίπαλο του και κατέκτησε την 17η θέση. 

Οι άλλοι δύο αθλητές μας Ευθύμιος Γιακουστίδης και Φίλιππος Αϊβάζης κατέλαβαν την 130 και 135 θέση αντίστοιχα. 

Την επόμενη ημέρα οι αθλητές του ΑΡΗ αγωνίστηκαν στα ομαδικά αθλήματα με τον Θωμά Γρόλλιο να συμμετέχει στην ομάδα Εθνική 1 και τους Γιακουστίδη και Αϊβάζη στην ομάδα Εθνικη 5. Οι ομάδες αντίστοιχα κατέλαβαν την 8η και 24η θέση.  

Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου επίσης, η αθλήτρια του συλλόγου μας Μαγδαληνή Τεληπορανίδου αγωνίστηκε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ξίφους ασκήσεως νεανίδων. Η Μάγδα έφτασε αήττητη μέχρι το ταμπλό των 8 και ουσιαστικά μια ανάσα από τα μετάλλια. Δυστυχώς η πορεία της ανεκόπη για την είσοδο της στην τετράδα και κατέκτησε την 6η θέση.

Επόμενος στόχος το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα Νέων ανδρών και εφήβων το οποίο θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου στην Νάπολη της Ιταλίας. Εκεί οι αθλητές μας Γκυ Λεωτόν και Θωμάς Γρόλλιος θα λάβουν μέρος ως μέλη της εθνικής ομάδας”.

To Top