Ξιφασκία: «Χρυσός» ο Θωμάς Αβραάμ Γρόλλιος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων Σπάθης (photos)

Το Σαββατοκύριακο 13-14 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα εφήβων Σπάθης στο ΟΑΚΑ, με τον ξιφομάχο του Άρη, Θωμά Αβρααμ Γρόλλιο να κατακτά το χρυσό μετάλλιο  και την τέταρτη θέση στα ομαδικά. 

Ο Θωμάς Γρόλλιος υπερασπιζόμενος την περσινή του επιτυχία στο πρωτάθλημα κατέκτησε για ακόμη μια χρονιά το χρυσό μετάλλιο και έκανε υπερήφανη την οικογένεια του Άρη. Πολύ αξιόλογες εμφανίσεις είχαμε και από τους υπόλοιπους εφήβους με τον Λάζαρο Λεωτόν να κατακτά την 11η θέση, τον Φίλιππο Αϊβάζη την 22η, τον Ιωάννη Τσουρλίνη την 32η, τον Ευθύμιο Γιακουστίδη την 38η και τον Μάριο Αγγελόπουλο την 57η.

Την επόμενη ημέρα οι αθλητές μας αγωνίστηκαν στα ομαδικά με τους Γρόλλιο, Λεωτόν, Αϊβάζη και Αγγελόπουλο.

Για την θέση στην τετράδα ο Άρης αγωνίστηκε με την ομάδα των Ιωαννίνων και με σκορ 45-43 κατάφερε να διεκδικήσει μια θέση στην τετράδα.

Στον αγώνα με την ομάδα της Ασπίδας οι αθλητές μας δεν κατάφεραν να κάνουν την υπέρβαση και ηττήθηκαν με σκορ 45-32.

Στον μικρό τελικό διεκδίκησαν την τρίτη θέση ενάντια στην ομάδα της ΑΕΚ και σε έναν αμφίρροπο αγώνα με σκορ 45-43 υπέρ της ΑΕΚ κατέλαβαν την 4η θέση μεταξύ 9 ομάδων.

Οι έφηβοι μας συνεχίζουν τη δυναμική τους παρουσία με επόμενο στόχο το πανευρωπαϊκό κύπελλο Σπάθης εφήβων στο Βουκουρέστι στις 27&28 Ιανουαρίου με την συμμετοχή των Γρόλλιου, Αϊβάζη και Γιακουστίδη.

Ο ΑΣ Άρης και το τμήμα Ξιφασκίας εύχονται στους αθλητές ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον.

 

To Top