Ξυπνήστε! Ψηφίστηκε το φωτογραφικό νομοσχέδιο, ανοίγει η κάνουλα εκατομμυρίων για τις ΠΑΕ μέσω Περιφέρειας! Ο Άρης το ξέρει;

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης στην Βουλή η ψήφιση του νομοσχεδίου που επιτρέπει στις αθλητικές ομάδες και ειδικότερα στον Παναθηναϊκό, τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ να προχωρήσουν στην ανακατασκευή του “Α. Νικολαΐδης”, της Τούμπας αλλά και την κατασκευή του γηπέδου της “Αγιάς Σοφιάς”.

Αυτό αναφέρει το contra.gr τη στιγμή που παραμένει απορίας άξιο, εάν υπάρχει Άρης για να καταφέρει να μπει και αυτός σε αυτή την διαδικασία! Θα μείνει απλός θεατής ή θα επιχειρήσει να συμμετέχει στις εξελίξεις, εφόσον μπορεί και θέλει;

Γνωρίζει τι γίνεται; Υπάρχουν παράγοντες σε ΠΑΕ, ΚΜΑ, ΑΣ για να κινηθούν άμεσα ή συνεχίζουν τον φαύλο κύκλο της εσωστρέφειας; Δεν πρέπει να κινητοποιήσουν τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης που εκτός από το να ζητούν ψήφους, πρέπει να προσφέρουν στην πόλη και σε ιστορικούς συλλόγους, όπως είναι ο Άρης;

Η κάνουλα των εκατομμυρίων ανοίγει! Όπως αναφέρει το αθηναϊκό σάιτ για το φωτογραφικό νομοσχέδιο που υπέγραψε μεταξύ άλλων και ο Σταύρος Καλαφάτης):

“Ο Παναθηναϊκός θα έχει την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει τα 7.000.000 ευρώ της Περιφέρειας, τα οποία έχουν ήδη εγκριθεί, προκειμένου να αναμορφώσει το ιστορικό γήπεδο και να αυξήσει τη χωρητικότητά του.

Το σύνολο του νομοσχεδίου συζητήθηκε σήμερα σε δύο συνεδριάσεις της ολομέλειας της Βουλής (πρωί και απόγευμα) και έγινε δεκτό επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ). Ειδικότερα, όσον αφορά το άρθρο 25, το οποίο είναι αυτό που αφορά τoν Παναθηναϊκό (όπως και τις άλλες ομάδες, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ), “παρών” ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΔΗΜΑΡ, ενώ κατά ψήφισε το ΚΚΕ.

Όπως είναι γνωστό, το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής είχε καταθέσει στην Βουλή το νομοσχέδιο “Διαδικασία Οριοθέτησης και ρυθμίσεις θεμάτων για τα υδατορέματα – ρυθμίσεις Πολεοδομικής νομοθεσίας και άλλες διατάξεις”. Σε αυτό συμπεριλαμβάνονταν η τροπολογία “Εκσυγχρονισμός υφιστάμενων Αθλητικών Εγκαταστάσεων Ποδοσφαίρου”, που ανοίγει τον δρόμο για την ανακατασκευή της Λεωφόρου και άλλων ποδοσφαιρικών γηπέδων (Τούμπας;), αλλά και ένα άρθρο με το οποίο δίνεται στις Περιφέρειες η δυνατότητα να επιχορηγούν εν μέρει ή στο σύνολο την κατασκευή ή ανακατασκευή ή επισκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, υποκαθιστώντας ουσιαστικά την ΓΓΑ.

Το συγκεκριμένο άρθρο αφορά άμεσα τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον Πανιώνιο, τον Εθνικό και αρκετές ακόμη ομάδες, για τις οποίες έχει ήδη εγκρίνει επιχορηγήσεις η Περιφέρεια Αττικής για την κατασκευή ή ανακατασκευή των γηπέδων τους, αλλά και δεκάδες ακόμη σωματεία”.

To Top