ΟΑΚΑ: Πλήρης συμφωνία για τις χρήσεις του με παρέμβαση Αυγενάκη

Το θέμα με τη στέγαση των αθλημάτων που φιλοξενούνταν στο ΟΑΚΑ και σε σχέση με τη χρήση του από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός τελείωσε με συμφωνία όλων των πλευρών.

Έπειτα από ευρεία σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης ξεπεράστηκε κάθε ένσταση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και των Ομοσπονδιών που χρησιμοποιούν χώρους του κλειστού συγκροτήματος στο ΟΑΚΑ και αφορούσαν στην παραχώρησή του, για 49 χρόνια, στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός.

Ο κ. Αυγενάκης ανέλυσε στους προέδρους των Ομοσπονδιών ξιφασκίας, χειροσφαίρισης και τσιρλίντινγκ την οριστική πρόταση για την ανέγερση, εντός ενός χρόνου, σε έκταση δίπλα στο ποδηλατοδρόμιο στο ΟΑΚΑ, μιας νέας υπερσύγχρονης εγκατάστασης πολλαπλών χρήσεων με μελετοκατασκευή και ρυθμίσεις ψηφισμένες στη Βουλή, οι οποίες θα επιτρέψουν να ολοκληρωθεί ταχύτατα.

Έτσι, θα λυθούν τα ζωτικά θέματα προπόνησης και αγώνων της ξιφασκίας, ενώ θα μπορεί να χρησιμοποιείται ως έδρα των εθνικών ομάδων ανδρών και γυναικών στο χάντμπολ και φυσικά να φιλοξενεί διεθνείς διοργανώσεις του τσιρλίντινγκ, της γυμναστικής κλπ.

 

To Top