ΟΑΣΘ: Στάση εργασίας σήμερα το απόγευμα και 24ωρη απεργία αύριο

Με κινητοποιήσεις απαντούν στην  τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και επιτρέπει την εκχώρηση δρομολογίων του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ή σε ιδιώτες, οι εργαζόμενοι στον Οργανισμό.

Με απόφαση που έλαβε πριν από λίγο το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδικάτου, οι εργαζόμενοι προχωρούν σήμερα από τις 7 το απόγευμα, σε στάση εργασίας μέχρι το πέρας της βάρδιας. Επίσης, αύριο Πέμπτη 4 Οκτωβρίου θα προχωρήσουν σε 24ωρη απεργία, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας και την επανέναρξη του διαλόγου για το συγκεκριμένο θέμα.

Κατά τη σημερινή στάση εργασίας από τις 19.00 μέχρι και τα μεσάνυχτα, δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο, ενώ αύριο, θα εκτελούνται συγκεκριμένα δρομολόγια με προσωπικό ασφαλείας. Με ανακοίνωση που εξέδωσε πριν από λίγη ώρα το Συνδικάτο κάνει λόγο για φιλετοποίηση και εκχώρηση του αστικού έργου στο ΚΤΕΛ ΑΕ και σε άλλους ιδιώτες.

Οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ, καταγγέλλουν για αυταρχισμό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη, ο οποίος όπως τονίζουν δεν έκανε διάλογο με τους εργαζόμενους. Ο Υπουργός και η διοίκηση του ΟΑΣΘ όπως καταγγέλλουν απέτυχαν να προωθήσουν μέτρα και πολιτικές για τη βελτίωση και ορθολογική λειτουργία του Οργανισμού.

Ακόμα οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητούν την παρέμβαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ καλούν και τα κόμματα της Βουλής να αποτρέψουν την ψήφιση της προτεινόμενης τροπολογίας. Κλείνοντας την ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ ζητάνε από τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη να αποσύρει την τροπολογία.

To Top