ΟΑΣΘ: Τέσσερις στάσεις εργασίας και τον Αύγουστο – Σχεδιάζουν μεγάλο συλλαλητήριο πριν τη ΔΕΘ (video)

Συνεχίζονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ και τον Αύγουστο αφήνοντας πολίτες και τουρίστες της Θεσσαλονίκης χωρίς αστικά.

Όπως αποφασίστηκε στη γενική συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, θα γίνουν νέες και τετράωρες στάσεις εργασίας στις 2, 11, 25 και 30 Αυγούστου, από τις 11:00 το πρωί έως και τις 15:00 το μεσημέρι. Κατά τη διάρκεια των στάσεων εργασίας, δεν θα κυκλοφορεί κανένα αστικό στην πόλη, ούτε και με προσωπικό ασφαλείας.

Σε δηλώσεις του στο ThessToday.gr, ο Νικήτας Τσαρίδης, μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, επισήμανε ότι οι κινητοποιήσεις των εργαζόμενων συνεχίζονται δυναμικά και ομόφωνα. «Η πλειοψηφία των εργαζομένων αποφάσισε για νέες στάσεις εργασίας ώστε να καταλάβουν επιτέλους ότι για το συγκοινωνιακό πρόβλημα της πόλης δεν φταίνε οι οδηγοί. Οι πολίτες πλέον το έχουν καταλάβει», τόνισε.

Σχεδιάζουν, μάλιστα, και μεγάλο συλλαλητήριο τον Σεπτέμβριο για τη συγκοινωνία, πριν την έναρξη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης με τη συμμετοχή πολλών ακόμη ιδιωτικών και δημόσιων φορέων. Εκτός από τις πολυπόθητες συλλογικές συμβάσεις εργασίας που απαιτούν να υπογραφούν, κάνουν λόγο και για την ταλαιπωρία που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες. «Οι χρόνοι αναμονής στις στάσεις είναι μεγάλοι, ειδικά το καλοκαίρι που είναι μειωμένα τα αστικά. Οι πολίτες περιμένουν μέσα στη ζέστη και αρκετή ώρα μέχρι να φθάσει το αστικό που αγγίζει έως και τα 30 λεπτά. Το πρόβλημα δεν υπάρχει μόνο όταν απεργούμε αλλά καθημερινά. Το συλλαλητήριο θα αφορά και την καθημερινή ταλαιπωρία των πολιτών με τα αστικά, τους χρόνους αναμονής αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν εντός των αστικών», σημείωσε στο ThessToday.gr ο κ.Τσαρίδης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει εκ νέου συνέλευση στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στην οποία θα συζητηθούν και θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις για το συλλαλητήριο.

To Top