ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οδηγός ο Γκάμα, έδειξε αντίδραση (0-1) στον Βόλο ο Άρης και πέτυχε το δεύτερο σερί τρίποντο!

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπρούνο Γκάμα που εκτέλεσε εύστοχα στο 16΄, το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, ο Άρης έφυγε νικητής από το Πανθεσσαλικό απέναντι στον Βόλο με 1-0 και πέτυχε το “δυο στα δύο” στο πρωτάθλημα της Super League! Τρίτο σερί γκολ για τον Πορτογάλο φέτος, σε ισάριθμα ματς, σταθερός αμυντικά ο Άρης που έδειξε ομαδική αντίδραση μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό. Με 6 βαθμούς παραμένουν στην 1η θέση του βαθμολογικού πίνακα οι κιτρινόμαυροι. Επόμενος αντίπαλος, ο ΠΑΣ Γιάννινα στο “Κλεάνθης Βικελίδης” στις 27/9. 

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με 4-2-3-1 ξεκίνησε ο Άρης. Στο τέρμα ο Κουέστα, δεξιά ο Σάκιτς, αριστερά ο Γκάνεα και στα στόπερ οι Ντάτκοβιτς-Ροζ. Στα χαφ, οι Σάσα-Τζέγκο, αριστερά στην επίθεση ο Φετφατζίδης, δεξιά ο Μπερτόγλιο και πίσω από τον Λόπεθ ο Γκάμα.

ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΑΠΟ ΝΩΡΙΣ

Αυτή τη φορά ο Άρης δεν βρέθηκε πρώτος πίσω στο σκορ, αλλά ήταν αυτός που προηγήθηκε. Έπειτα από ένα πρώτο 10λεπτο προσαρμογής, ο Γκάμα με εντυπωσιακή κοφτή ντρίμπλα στο 15΄, κέρδισε το πέναλτι από τον Μπαριέντος. Ο Πορτογάλος ανέλαβε να το χτυπήσει στο 16΄και ήταν ξανά εύστοχος για το 0-1, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ στο πρωτάθλημα και τρίτο σερί σε ισάριθμα επίσημα ματς.

Προηγήθηκαν στο 8΄και 11΄, μία κεφαλιά του Ντάτκοβιτς και ένα σουτ του Γκάνεα, αμφότερα κατέληξαν άουτ. Μετά το γκολ του Άρη, σουτ του Σάσα εκτός μεγάλης περιοχής, η μπάλα πήρε ανάποδα φάλτσα και κατέληξε άουτ, στο 30΄. Φοβερή ενέργεια Γκάμα στο 38΄που ξεπέρασε δύο παίκτες, εξαιρετική ντρίμπλα Μπερτόγλιο, αλλά ο Φέτφα δεν μπόρεσε και χάθηκε η ευκαιρία για μία καλή κόντρα επίθεση για τον Άρη.

ΜΙΑ… ΑΝΑΣΑ, ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ

Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου, οι παίκτες του Τόλη Τερζή είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για δεύτερο γκολ. Πλασέ του Σάσα εκτός μεγάλης περιοχής, κάπου βρήκε η μπάλα ελάχιστα έξω, κόρνερ στο 43΄, ενώ στην συνέχεια της φάσης (44΄), στο κόρνερ του Μπερτόγλιο από τα δεξιά, στο πρώτο δοκάρι προβολή με το αριστερό πόδι ο Ντάτκοβιτς, πριν περάσει την γραμμή, την πρόλαβε ο Γκαραβέλης!

Πολύ σταθερός αμυντικά ο Άρης στο α΄μέρος, σχεδόν θεατής στον αγώνα ο Κουέστα, που κλήθηκε ελάχιστες φορές να επέμβει σε κάποια γεμίσματα κυρίως των γηπεδούχων. Ανεβασμένος ο Σάκιτς, ενώ έλειψαν τα λάθη στην μεσαία γραμμή.

ΚΡΑΤΗΣΕ ΤΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΣΚΟΡ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο β΄ημίχρονο με τον Άρη να έχει όμως καθαρό μυαλό στην άμυνά του και να κρατάει το 0-1, με τον οποίο προηγήθηκε από το πρώτο ημίχρονο.

Ευκαιρία σημαντική για τον Άρη, στο 69΄, ο Μάνος δεν έκανε σε πρώτη φάση το κοντρόλ, έκανε το πλασέ από πλάγια και κέρδισε το κόρνερ. Ο Γκάμα το εκτέλεσε, ο Έλληνας φορ έκανε το πλασέ στην κίνηση στην καρδιά της άμυνας του Βόλου, αλλά ο Γκαραβέλης μπλόκαρε πάνω στην γραμμή, στην σημαντικότερη ευκαιρία των κιτρινόμαυρων μέχρι εκείνο το σημείο!

Η είσοδος του Ματίγια στο 76΄, επανέφερε το 4-3-3 για τον Άρη, που θέλησε με αυτό τον τρόπο να σταματήσει κάθε προσπάθεια του Βόλου για ένα γκολ.

Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να απειλήσουν αισθητά την εστία του Κουέστα (παρά μόνο με μία κεφαλιά του Γέντρισεκ στο 87΄), ο Άρης έψαχνε τις αντεπιθέσεις στο υπόλοιπο της αναμέτρησης. Στο 90΄ο Βόλος σκόραρε, αλλά σωστά ακυρώθηκε καθώς στη σέντρα η μπάλα είχε περάσει ολόκληρη την γραμμή του άουτ! Ξεκάθαρη φάση, αν και χρειάστηκε το VAR…

Ντεμπούτο σε επίσημο ματς με τον Άρη, ο νεαρός Χατζηπιρπιρίδης, έκανε και τις πέντε αλλαγές ο Τερζής. Δεύτερη σερί νίκη στο πρωτάθλημα για τον Άρη, μετά από αυτή της πρεμιέρας επί της Λαμίας.

ΑΡΗΣ (Τ. Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς (87′ Μπαγκαλιάνης), Γκάνεα, Ντάτκοβιτς, Ροζ, Σάσα, Τζέγκο, Φετφατζίδης (63΄Μάνος), Μπρούνο Γκάμα (87΄Χατζηπιρπιρίδης), Μπερτόγλιο (76΄Ματίγια), Λόπεθ (63΄Μαντσίνι)

ΒΟΛΟΣ (Α. Λόπεθ): Γκαραβέλης, Τέκιο, Κολόμπο, Σάντσες, Φερράρι, Ριένστρα (79΄Γέντρισεκ), Τσοκάνης, Περέα (85΄Γκουαροτσένα), Μπαριέντος (46΄Μπάρτολο), Μαρτίνες, Δουβίκας

Διαιτητής: Αριστείδης Βάτσιος (Δυτ. Αττικής)

Βοηθοί: Μιχαήλ Δημόπουλος (Δυτ. Αττικής) – Βασίλης Μωΰσιάδης (Γρεβενών)

Τέταρτος: Κωνσταντίνος Τσέτσιλας (Γρεβενών)

VAR: Άγγελος Ευαγγέλου (Αθηνών) – AVAR: Χρήστος Τζιώτζιος (Θράκης)

To Top