Οδησσός: Έκρηξη κοντά στην αυτοκινητοπομπή του Ζελένσκι, 200 μέτρα από την ελληνική αποστολή με επικεφαλής τον Μητσοτάκη (video)

Έκρηξη σημειώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες της «Καθημερινής», κοντά στην αυτοκινητοπομπή, που μετέφερε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό, για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η έκρηξη σημειώθηκε σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν η ελληνική αποστολή, με όλα τα μέλη της, μεταξύ τους και ο πρωθυπουργός, να είναι καλά στην υγεία τους.

Η επίθεση φέρεται να έγινε με drone και αμέσως στην περιοχή σήμανε συναγερμός αεροπορικής επιδρομής.

Έκτακτη επίσκεψη στην Ουκρανία, πριν από την άφιξή του στο Βουκουρέστι για το διήμερο συνέδριο του ΕΛΚ, πραγματοποιεί ο πρωθυπουργός, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Οδησσό.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε επισκεφθεί την Ελλάδα τον περασμένο Αύγουστο, ενώ στην πρώτη του επίσκεψη, τον Απρίλιο του 2022, είχε μιλήσει στη Βουλή.

Στην τελευταία τους επικοινωνία, στα τέλη του περασμένου Ιανουαρίου, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε στείλει το μήνυμα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία τόσο διμερώς όσο και στο πλαίσιο της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ.

Από πλευράς του, ο Ουκρανός πρόεδρος είχε εκφράσει τις ευχαριστίες του για τη στήριξη της Ελλάδας στην έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ουκρανίας με την Ε.Ε. τον περασμένο Δεκέμβριο.

 

To Top