ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομίδης: «Ο Άρης φέτος είναι πιο ισορροπημένος, έχει βρει τον δρόμο για την Σούπερ Λίγκα»

Ο παλαίμαχος παίκτης του Άρη Κώστας Οικονομίδης μίλησε με αφορμή την έναρξη του πρωταθλήματος και τον αγώνα της Κυριακής με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για τον Άρη:

Με την λογική ότι δεν πρέπει να προτρέχουμε πάντα, γιατί με το ποδόσφαιρο τα περιμένεις όλα, αλλά φέτος ο Άρης είναι πιο ισορροπημένος, έχει ένα σερί νικών και το αήττητο και συν της άλλης δεν βλέπω να υπάρχει κάποιος σημαντικός ανταγωνιστής.

Θεωρώ ότι έχει βρει τον δρόμο για την μεγάλη κατηγορία, πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξουν πολλά πράγματα για να γίνει πιο ανταγωνιστικός στην Α’ Εθνική.

Νομίζω ότι το αγωνιστικό που έχει διαμορφωθεί στο σύλλογο είναι απείρως από το περσινό κομμάτι, έχουν έναν προπονητή που ακούω καλά λόγια  και είναι έμπειρος και αποδεικνύει ότι υπάρχει μια πολύ καλή προσέγγιση στα πράγματα και πολύ καλούς παίκτες που κάνουν για την κατηγορία και μπορούν να καταφέρουν και παραπάνω.

Δυσκολεύεται λίγο στο γκολ ο Άρης, μπορούν να γίνουν κάποιες προσθήκες που να του δημιουργήσουν και μια βάση για την νέα σεζόν, όπως έκανε η ΑΕΚ που δημιούργησε μια βάση μέχρι σήμερα, έτσι πρέπει να κάνει και ο Άρης για να πατήσει πιο στέρεα στην Α’ εθνική. Για να γίνει ο Άρης του παρελθόντος θα χρειαστεί αρκετές προσθήκες.

Για τους αντιπάλους του Άρη:

Η μόνη ομάδα που έχει μια καλή ισορροπία είναι η Παναχαϊκή και δεν είναι τυχαίο ότι έχει δημιουργήσει ένα ποδοσφαιρικό δρόμο, με τον Κώστα Κατσουράνη που το τρέχει ο ίδιος, γνωρίζει το αντικείμενο, έχει μια χημεία η ομάδα και δείχνει μια υγειά η ομάδα που είναι πάρα πολύ σημαντικό στο σημερινό ποδόσφαιρο και ας πάρουμε παράδειγμα την κατάσταση του ΟΦΗ που μπορεί να τιναχτεί ανά πάσα στιγμή.

Η Δόξα Δράμας είναι μια καλή ομάδα, αλλά δεν είναι σοβαρός αντίπαλος του Άρη, που πολύ δύσκολα δεν θα είναι του χρόνου στην Σούπερ Λίγκα.

Η κατάσταση θα καλυτερέψει με την άνοδο της ομάδας και στο οικονομικό κομμάτι και να γίνουν όσα πρέπει να γίνουν. Δυστυχώς ο Άρης καθυστέρησε πολύ στο να ανέβει και είναι πολλά τα  4 χρόνια αυτοεξορίας και φτάνει.

Για το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς:

Είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, η Καλαμαριά παρουσιάζει μια ισορροπημένη ομάδα, είναι σκληροτράχηλο συγκρότημα και πάντα όλες οι ομάδες δίνουν το εκατό τοις εκατό απέναντι στον Άρη και αν τα πράγματα κυλήσουν ομαλά και μπει γκολ στην αρχή δεν θα έχει πρόβλημα ο Άρης, όσο περνάει η ώρα πιέζεται, αγχώνεται, αυτό πρέπει να διορθώσει ο προπονητής και η ομάδα αλλά θεωρώ ότι θα κερδίσει ο Άρης την Κυριακή.

Όπως  ο πρώτος έρωτας  μένει αξέχαστος, έτσι μένουν και τα πρώτα μου παιχνίδια με τον Άρη, ένα παιχνίδι που θυμάσαι χαρακτηριστικά με την Καλαμαριά όσο αγωνιζόμουν με την φανέλα του Άρη, είναι τότε  που φιλοξενούσε ο Απόλλων τον Άρη στο Κλεάνθης Βικελίδης και ο Ντίνος Κούης  ισοφάρισε εκεί που χάναμε και τελικά καταφέραμε να φέρουμε το παιχνίδι στα μέτρα μας και να κερδίσουμε με 5-1.

Και η Καλαμαριά είχε τότε μια πολύ καλή ομάδα με δυνατά ονόματα με έδρα το Χαριλάου το 1986.

Την επόμενη χρονιά είχαμε φέρει ισοπαλία με την ομάδα και φύγαμε από το γήπεδο στις 2 το βράδυ, γιατί ο κόσμος δυσανασχετούσε, γιατί το θεωρούσε αποτυχία να φέρουμε ισοπαλία και δεν μπορούσαμε να φύγουμε.

Μια ευχή για τον Άρη:

Μακάρι να βρούμε τον Άρη το 2018 στην Σούπερ Λίγκα και αυτή η επάνοδος του Άρη να είναι ότι καλύτερο για εμάς και τον κόσμο του.

To Top