ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οικονομίδης: “Ο Μάντζιος, οι Καμαρά-Ιτούρμπε και ο πρωταθλητισμός”

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη και σκόρερ της πρώτης νίκης των κιτρινόμαυρων στην Αθήνα επί της ΑΕΚ, μίλησε για το μεθαυριανό (31/10, 19.30) παιχνίδι του ΟΑΚΑ. Ο Κώστας Οικονομίδης μίλησε στο “Yellow Radio 101.7” για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, τους Καμαρά και Ιτούρμπε, τον Άκη Μάντζιο, το φετινό ρόστερ των κιτρινόμαυρων, αλλά και τον ισχυρό άνδρα του ποδοσφαιρικού Άρη, Θόδωρο Καρυπίδη.

Αναλυτικά όσα είπε στον Γιώργο Τότσικα:

Για τη νίκη με δικό του γκολ επί της ΑΕΚ, που ήταν και η πρώτη για τον Άρη στην Αθήνα: “Ήταν μία νίκη με δικό μου γκολ με φάουλ, με τον Αλκέτα Παναγούλια στον πάγκο. Ήταν η πρώτη στην ιστορία του Άρη εκτός έδρας με την ΑΕΚ στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Μάλιστα η ΑΕΚ εκείνη τη χρονιά κατάφερε να κατακτήσει το Πρωτάθλημα”.

Για την επιλογή του Μαρκ Κλάτενμπεργκ να βάλει Έλληνα διαιτητή στο ντέρμπι με την ΑΕΚ: “Ο Άρης αυταπόδεικτα ανήκει στο “Big 5″ του ελληνικού ποδοσφαίρου, θεωρώ λοιπόν όπως και στα υπόλοιπα παιχνίδια μεταξύ αυτών των ομάδων η ΕΠΟ έχει αποφασίσει να παίζουν ξένοι διαιτητές, έτσι έπρεπε να γίνει και σ’ αυτό. Έχουμε μία τάση στην Ελλάδα να δίνουμε μεγάλο βάρος στο ποιος θα διαιτητεύσει ένα παιχνίδι και αδικούμε λίγο το ίδιο το άθλημα”.

Για τον φετινό Άρη: “Ακόμη δεν μας έχει πείσει ότι είναι καλύτερη ομάδα από πέρσι, ευελπιστούμε ότι θα το κάνει στη συνέχεια. Έχει σίγουρα καλύτερο υλικό σε ποσότητα και σε ποιότητα. Ο Άκης Μάντζιος έχει δεδομένα περισσότερες λύσεις στα χέρια για να δουλέψει”.

Για τον Άκη Μάντζιο: “Θέλω να πω ότι θα ήταν τεράστιο λάθος να έφευγε αυτή τη στιγμή από την ομάδα και πολύ σωστά έκαναν οι άνθρωποι του Άρη και τον διατήρησαν στον πάγκο. Είναι ένας προπονητής που πέρσι έβαλε τη δική του σφραγίδα, φέτος έγιναν αρκετές επιλογές από την ομάδα, που θέλουν χρόνο για να “δέσουν”. Η ομάδα έχει τον τελευταίο χρόνο μία πορεία ανοδική και σταθερή”.

Για το ρόστερ του Άρη και τους καινούριους παίκτες: “Εμένα μου έκανε εντύπωση ότι ο Άρης που πέρσι ήταν η καλύτερη ομάδα για να βλέπει ένας ουδέτερος φίλαθλος, άλλαξε τόσο πολύ το ρόστερ του. Και μάλιστα ίσως βιάστηκε να βάλει τους περισσότερους στην ομάδα. Έγιναν πολλές αφίξεις ποδοσφαιριστών και μάλιστα με μεγάλα συμβόλαια, που θα έπρεπε να συνοδεύονται και με κάποιες αποχωρήσεις. Δεν μπορώ να καταλάβω τη μεταγραφή του Ντένις. Ενός 35χρονου τερματοφύλακα, που ήταν από τις πρώτες επιλογές μάλιστα, ενώ ο Κουέστα, με τα όποια λάθη έχει κάνει, τα δύο τελευταία χρόνια είναι από τους κορυφαίους γκολκίπερ στη Ελλάδα”.

Για τον Χουάν Ιτούρμπε: “Είναι μία ιδιάζουσα περίπτωση. Τον αγόρασε η Ρόμα με 18.000.000, μετά από δανεισμό από τη Βερόνα, μάλιστα έλεγαν ότι τον έκλεψε μέσα από τα χέρια της παντοδύναμης Γιουβέντους. Δεν έπιασε στην ομάδα της Ρώμης και από τότε κάνει μία πορεία που δεν συνάδει με το ταλέντο του. Ερχόμενος εδώ είναι ένας ποδοσφαιριστής που προσπαθεί να ξαναβρεί τον παλιό καλό εαυτό του. Πιστεύω ότι για να βρει τη ταυτότητά του, ίσως χρειάζεται περισσότερο χρόνο, από δεκάλεπτα ή εικοσάλεπτα που παίρνει μέχρι τώρα”.

Για τον Αμπουμπακάρ Καμαρά: “Είναι ένας εξαιρετικός περιφερειακός επιθετικός, που κάνει πού καλές κινήσεις μέσα στο γήπεδο. Το θέμα είναι και ο Άρης τι επιζητά και αν μπορεί να παίξει με έναν φορ περιοχής. Αν τον θέλει, τότε θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο, από αρκετά βαριά συμβόλαια που έχει με μεσοεπιθετικούς, για να μπορέσει να τον φέρει. Κάποιες ομάδες τις βολεύει να παίζουν με “ψευτοεννιάρι” όπως λέμε. Ο Άρης πέρσι πάλι δεν είχε τον κλασικό φορ περιοχής και τα πήγε πολύ καλά”.

Για το παιχνίδι με την ΑΕΚ: “Είναι στα πάνω της η ΑΕΚ και με την αλλαγή του προπονητή. Έχει περισσότερες λύσεις στη μεσοεπιθετική της γραμμή. Σε τέτοια παιχνίδια θεωρώ ότι ο φιλοξενούμενος έχει λιγότερο άγχος για να πάρει ένα καλό αποτέλεσμα και αυτό λειτουργεί πάντα υπέρ του. Πιστεύω ότι θα δούμε αρκετά γκολ”.

Για το ότι θα δούμε την καλύτερη επίθεση ΑΕΚ (16 γκολ), απέναντι στην κορυφαία άμυνα Άρης (3 γκολ): “Θα είναι ένα καλό τεστ για την άμυνα του Άρη. Μετά τον αποκλεισμό από την Αστάνα, μου έκανε εντύπωση ότι έπαιζαν τερματοφύλακας και δύο σέντερ μπακ που ήταν άγνωστοι μεταξύ τους. Η άμυνα του Άρη είναι και λίγο “βαβέλ”, με πολλές διαφορετικές εθνικότητες, τουλάχιστον στην αρχή και μέχρι να “δέσουν” μεταξύ τους

Για το αν ο Άρης μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό: “Η ομάδα έχει κάνει βήματα, αλλά πρέπει να κάνει και άλλα για να μπορεί να πει ότι θα πάρει Πρωτάθλημα. Ο στόχος του Κυπέλλου είναι πιο εφικτός και πρέπει να στοχεύσει εκεί ο Άρης. Η ομάδα έχει καταφέρει να κρατήσει ένα τεράστιο τάργκετ γκρουπ από τους οπαδούς της, παρ’ ότι πέρασε δύσκολα, κάτι που δεν νομίζω να κατάφερναν εύκολα άλλοι σύλλογοι”.

Για τον Θόδωρο Καρυπίδη: “Νομίζω ότι ήταν η μοναδική λύση, τότε που ανέλαβε. Τα πάει καλά , αλλά άποψή μου είναι πως ο Άρης πρέπει να στελεχωθεί με τεχνοκρατικό δυναμικό, τόσο στην πρώτη ομάδα, όσο και στις Ακαδημίες. Όλοι αυτοί θα μπορούν να βοηθήσουν και τον Πρόεδρο σ’ αυτό που θέλει να πετύχει”.

To Top