ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οικονομίδης στο PRESSARIS: “Το πλάνο για την επιβίωση του Άρη είναι… οι ακαδημίες!”

O Άρης ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη χρονιά του και στις ακαδημίες ποδοσφαίρου! Το PRESSARIS με αφορμή τον αγιασμό των ακαδημιών επικοινώνησε με τον τεχνικό διευθυντή των τμημάτων υποδομής Κώστα Οικονομίδη ο οποίος μας εξήγησε το πόσο σημαντικό είναι να βγουν παιδιά από τις ακαδημίες στην πρώτη ομάδα!

Κάνε την εγγραφή σου στη Novibet με 100% Bonus

Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια του: “Αναμφίβολα με την σημερινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ομάδες στην Ελλάδα είναι απαραίτητη η χρήση των «δικών τους παιδιών», δηλαδή των ποδοσφαιριστών που βγαίνουν από τα σπλάχνα των συλλόγων”.

Mε απλά λόγια; Δεν είμαστε στην εποχή των πολλών μεταγραφών από το εξωτερικό και πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα Ελληνόπουλα.

Για τον Άρη και τα τμήματα υποδομής ξεκινάει μία νέα σαιζόν την Κυριακή με τον αγιασμό των ακαδημιών. Ο Κώστας Οικονομίδης μας ενημέρωσε τόσο για τις αλλαγές στην φιλοσοφία των ακαδημιών όσο και στους στόχους του Άρη.

Αναλυτικά:

«Οι ακαδημίες είναι το μοναδικό πλάνο για την επιβίωση του Άρη!»

Για τον αγιασμό: «Την Κυριακή στη  1μ.μ. θα γίνει στα γήπεδα Νικολούδη (στην περιοχή Χαριλάου) ο αγιασμός των τμημάτων υποδομής. Σε αυτήν θα παρευρεθούν τα παιδιά ηλικίας κάτω των 15 ετών καθώς και οι προπονητές τους. Τα παιδιά που θα δώσουν το παρόν θα είναι περίπου 200»

Ο στόχος των ακαδημιών: «Δεν είναι άλλος από το να παίξουν αυτά τα παιδιά στο μέλλον στην πρώτη ομάδα του Άρη! Θέλουμε να δώσουμε μια ενιαία ποδοσφαιρική φιλοσοφία σε αυτά τα παιδιά και να πετύχουμε την ενοποίηση των τμημάτων.»

Για την προπόνηση και τους προπονητές: «Πλέον στοχεύουμε σε κάτι παραπάνω από μια απλή προπόνηση. Θέλουμε αυτή να έχει όχι μόνο αθλητικό αλλά και εκπαιδευτικό χαρακτήρα στα παιδιά. Επίσης οι προπονητές είναι έμπειροι καθώς πολλοί έχουν διπλώματα προπονητικής Ουέφα Προ αλλά είναι και απόφοιτοι ΤΕΦΑ κάτι που σημαίνει ότι είναι και παιδαγωγοί.»

Για την σημασία των ακαδημιών: «Αυτά τα παιδιά θα είναι το μέλλον του Άρη. Ο Άρης πρέπει να κοιτάξει αυτά τα παιδιά διότι οι ακαδημίες έχουν προσφέρει πολλά στην Ά ομάδα. Το μοναδικό πλάνο για την επιβίωση του είναι τα τμήματα υποδομής!»

Επιμέλεια: Θοδωρής Θεοχαρίδης

To Top