ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονομικό σωσίβιο ζήτησε η Φούτμπολ λιγκ από τον Βασιλειάδη

Οικονομικό σωσίβιο ζήτησε η Φούτμπολ λιγκ από τον Βασιλειάδη! Εθιμοτυπική συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη είχε την Πέμπτη (24/11) αντιπροσωπεία της Φούτμπολ λιγκ. Οι δύο αντιπρόεδροι της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος, Παναγιώτης Γιαννόπουλου, ο ειδικός σύμβουλος, Σπύρος Καλογιάννης και ο νομικός σύμβουλος, Αντώνης Βουγίδης ανέλυσαν τα προβλήματα της λίγκας και διαπίστωσαν ότι ο υφυπουργός ήταν ενήμερος για την κατάσταση.

Η αντιπροσωπεία της Ένωσης αναφέρθηκε στα χρέη που υπάρχουν προς την Εφορία, το ΙΚΑ και το υπαλληλικό προσωπικό, με τον Βασιλειάδη να τονίζει ότι προσπαθεί να βρει λύσεις. Έδειξε, μάλιστα, ότι γνωρίζει πολύ καλά την κατάσταση στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία. Σε ό,τι αφορά στις διεκδικήσεις από τη Super League, με την οποία θα γίνει συνάντηση την Παρασκευή (25/11), εξετάστηκε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News η δυνατότητα νομοθετικής παρέμβασης ώστε διευκρινιστεί το ποσοστό των εσόδων που θα πρέπει να δίνεται στη Β’ Εθνική.

Μετά την επαφή με τον υφυπουργό, ο Λεουτσάκος ανέφερε: «Ήρθαμε να συγχαρούμε τον Υπουργό για τα νέα του καθήκοντα και τον ενημερώσαμε για τα σοβαρά προβλήματα που έχει η Football League και πώς μπορεί να γίνει βιώσιμο το πρωτάθλημα. Ευχαριστούμε που μας δέχτηκε. Γνωρίζει καλά το αντικείμενο, θα εξετάσει όσα συζητήσαμε και θα μας απαντήσει.

Αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε εκ των έσω, οι πρόεδροι μεταξύ μας για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα και να γίνει καλύτερο. Κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και είμαι αισιόδοξος ότι θα βρούμε λύση».

Για το χρέος προς την Εφορία: «Είχε δημιουργηθεί από τότε που ήταν μαζί οι δύο κατηγορίες. Θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε αυτό το πρόβλημα. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα και αυτό».

Για τις διεκδικήσεις της Football League από τη Super League: «Το μόνο που ζητάμε είναι αυτό που μας αναλογεί, τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Δεν μπορεί να υπάρχει μία επαγγελματική κατηγορία, υπάρχουν δύο. Αυτό εξηγήσαμε και στον Υπουργό. Δεν θέλουμε να μας βρει πόρους, γιατί οι καταστάσεις είναι δύσκολες, αλλά να βρεθεί κάποια λύση, είτε με την ΕΠΟ, είτε με τη Super League. Και από εκεί διεκδικούμε κάποια πράγματα. Πιστεύω ότι ο Υπουργός έχει και την όρεξη, γνωρίζει πολλά πράγματα και πιστεύω ότι θα μας βοηθήσει».

Για την έλλειψη εσόδων: «Προσπαθούμε να αναβαθμίσουμε το προϊόν. Κακώς τα προηγούμενα χρόνια το υποβάθμισαν. Είναι αξιόλογο το πρωτάθλημα. Προσπαθούμε για την ανάταξή του και να δείξουμε ότι όντως είναι πολύ σοβαρό και αξιόπιστο. Μην ξεχνάτε ότι πολλοί ποδοσφαιριστές της Εθνικής ομάδας έχουν ξεκινήσει από τη Β’ και τη Γ’ Εθνική. Δεν ήρθαν και έπαιξαν όλοι κατευθείαν στη Super League, από αυτές τις κατηγορίες ξεκίνησαν».

To Top