Οικονομόπουλος: «Με την υπομονή ο Άρης βρήκε το δρόμο του – Έβγαλε πάθος στα ντέρμπι»

Ο πρώην παίκτης του Άρη, Μπάμπης Οικονομόπουλος, σχολίασε τις εμφανίσεις των «κιτρινόμαυρων», τις μεταγραφές του Ιανουαρίου και τα ντέρμπι.

Stoiximan.gr: Το παιχνίδι σου καλύτερο με επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες & Κόρνερ σε κάθε αγώνα του Άρη

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow radio…

Για το ντέρμπι με την ΑΕΚ: «Το είδα το παιχνίδι. Πραγματικά χάρηκα πολύ, έκανε πολύ καλή εμφάνιση ο Άρης, μπορώ να πω από τις καλύτερες της χρονιάς. Όλοι οι παίκτες είχαν πάθος, ενέργεια. 100% ο Άρης δικαιούταν αυτό το αποτέλεσμα.»

Για το τι κράτησε από το παιχνίδι του Άρη: «Όπως είπα είδα πολλή ενέργεια. Τα παιδιά το ήθελαν πάρα πολύ. Είδα αλληλοκαλύψεις, πάθος, ένταση. Ήταν ωραίο παιχνίδι, ωραίο ντέρμπι και έδειξαν οι παίκτες του Άρη πως το θέλουν πιο πολύ.»

Για το γεγονός ότι ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, είχαν μία τελική στην εστία με τον Άρη: «Σίγουρα γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια και οι παίκτες που έχει ο Άρης στο ρόστερ του είναι μεγάλης αξίας. Δεν είναι παράξενο ότι η ομάδα έκανε αυτές τις δύο πολύ καλές εμφανίσεις. Έδειξε πολλή ενέργεια και πολύ πάθος. Τα παιδιά είχαν μεγάλο κίνητρο για να πάρουν αποτέλεσμα, είναι στην 5η θέση και έχουν μια ασφαλή διαφορά από τον 6ο.

Είναι πολύ σημαντικό γιατί έτσι όπως είναι το πρόγραμμα του πρωταθλήματος, είναι τρία συνεχόμενα παιχνίδια με ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακό. Είναι πολύ σημαντικό να λες «τα δύο είναι εκτός έδρας, πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε» για να μη φτάσουμε στο σημείο να χάσουμε το πλεονέκτημα της 5ης θέσης – προς το παρόν – για την έξοδο στην Ευρώπη.»

Για το αν ο Άρης παραμένει στην καρδιά του: «Ήμουν πολλά χρόνια στον Άρη, έξι χρόνια. Από 17 χρονών στην ομάδα. Πέρασα τα καλύτερά μου χρόνια. Η ομάδα είναι μέσα στην καρδιά μου.»

Για το αν έλειψε ο Άρης από το πρωτάθλημα: «Εννοείται. Δεν χρειάζεται να το σχολιάσουμε. Ομάδες σαν τον Άρη ή σαν την ΑΕΚ που είχε πέσει, είναι πολύ κρίμα να μην παίζουν στην α’ εθνική. Βλέπουμε παιχνίδια στην Σούπερ Λιγκ χωρίς κόσμο, με 300-500 άτομα. Είναι λυπηρό. Είναι λογικό να λένε όλοι πως η ομάδα ανήκει στην Σούπερ Λιγκ.»

Για τις μεταγραφές του Γενάρη που πέτυχαν, ενώ παραδοσιακά δεν «βγαίνουν»: «Είναι πολύ σημαντικό. Και εγώ όταν ήμουν στον Άρη δεν θυμάμαι τόσο εύστοχες μεταγραφές τον Ιανουάριο. Οι τωρινοί παίκτες, όντως, βοήθησαν με το «καλημέρα». Το σημαντικό είναι και κάτι ακόμα: Καλώς ή κακώς στην Ελλάδα, στο ποδόσφαιρο είναι σημαντική η πίεση του αποτελέσματος. Φτάνει πολλές φορές να δημιουργεί προβλήματα στην ομάδα. Έβλεπα πριν λίγο καιρό πως ο προπονητής ήταν προς την έξοδο. Είδαμε, όμως, τώρα ότι έχει κάνει ένα σερί αήττητων αγώνων και μαζί με τον τεχνικό, με τους παίκτες που πήραν.

Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει υπομονή. Η ομάδα του Άρη είναι δύσκολη, έχει πολλή πίεση και είναι λογικό. Από ‘κει και πέρα πρέπει να υπάρχει υπομονή. Είναι καινούργια ομάδα, φέτος ανέβηκε. Με την υπομονή κατάφερε να βρει τον δρόμο της και να εδραιωθεί στην 5η θέση.»

Για την τωρινή του ομάδα (Ολυμπιακός Βόλου) που είναι πρώτη στην Γ’ κατηγορία: «Δόξα τω Θεό, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα, πάμε πολύ καλά και θέλουμε να τερματίσουμε πρώτοι».

To Top