Χωρίς κατηγορία

Οικονομόπουλος: “Οι δυσκολίες, οι χαρές και οι λύπες που πέρασα με έχουν κάνει Άρη

Ο Μπάμπης Οικονομόπουλος μετά το σύντομο πέρασμα, για ένα εξάμηνο, από τον Βύζαντα Μεγάρων επέστρεψε στον Άρη για να μείνει. Την φετινή χρονιά περιμένει τις ευκαιρίες που δεν πήρε όλα αυτά τα χρόνια, θέλοντας μέσα από αυτές να πείσει προπονητή και διοίκηση για ένα νέο συμβόλαιο με τον Άρη.

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα “Metrosport”:
-Μπάμπη, οι μέρες πέρασαν, η προετοιμασία βαδίζει προς την ολοκλήρωσή της, πες μας πως κύλησε όλο αυτό το διάστημα η δουλειά στην Ιταλία;

Έχει γίνει πολλή καλή δουλειά το διάστημα των δύο εβδομάδων στην Ιταλία. Στο κομμάτι της αμυντικής λειτουργίας δουλέψαμε περισσότερο και έχουμε φτάσει σε ένα υψηλό επίπεδο. Φάνηκε μέσα από τα φιλικά ότι ο Άρης φέτος θα είναι μία ομάδα που θα δέχεται δύσκολα γκολ.

Το πρόβλημα στην επίθεση σιγά σιγά, μέρα με την ημέρα προσπαθούμε να το βελτιώσουμε. Θέλουμε να γίνουμε πιο επιθετική σαν ομάδα. Στο παιχνίδι με την Καϊσέρισπορ φάνηκαν κάποια σημάδια βελτίωσης και σε αυτό το κομμάτι και ελπίζω με την έναρξη του πρωταθλήματος να είμαστε έτοιμοι σε όλους τους τομείς.

-Το στοιχείο που θα διακρίνει τον Άρη φέτος θα είναι τα τρεξίματα και το ασφυκτικό πρέσινγκ; Γιατί μέχρι τώρα αυτό δείχνετε…

Όλα τα παιδιά έχουμε φιλοδοξίες, όρεξη και θέληση για διάκριση. Κανένας δεν θα κοιτάξει φέτος την πάρτη του. Πιστεύω ότι θα
δώσουμε το 200% να στηρίξουμε τον Άρη σε μία δύσκολη χρονιά.

-Στο γήπεδο εμπνέεις πλέον πιο σιγουριά. Αυτό είναι απόρροια των συμμετοχών σου στον Βύζαντα Μεγάρων και τις παραστάσεις που είχες από το πρωτάθλημα Football League;

Σίγουρα μου έκανε πολύ καλό. Έτσι ακριβώς νιώθω και εγώ. Άλλωστε ήταν επιλογή μου να δοθώ δανεικός σε μία ομάδα πιο ανταγωνιστική από την Κ20, σε ένα πρωτάθλημα σίγουρα πιο δυνατό και με υψηλότερο επίπεδο.

Με το να παίζω στην Β? ομάδα δεν ήταν καλό για εμένα. Οι εμπειρίες που αποκόμισε ήταν μεγάλες, ουσιαστικές για εμένα και νιώθω πλέον πιο εξελιγμένος. Φέτος μπορώ να βοηθήσω και θα το κάνω.

-Η φετινή είναι η τελευταία σου χρονιά συμβολαίου με τον Άρη…

Είναι ένα επιπλέον κίνητρο. Οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής θέλει να αγωνίζεται στον Άρη. ?Έχω γίνει Άρης μέσα από αυτά τα χρόνια που ζω στην Θεσσαλονίκη.

Οι δυσκολίες, οι χαρές και οι λύπες που πέρασα με έχουν κάνει Άρη. Το πρώτο μου μέλημα είναι να κάνω μία καλή χρονιά φέτος, με συμμετοχές, για να μπορέσω να πείσω την διοίκηση να μου κάνει ένα καινούργιο συμβόλαιο.

Θα προσπαθήσω και εγώ μέσα από την συμπεριφορά και την αγωνιστικότητά μου και του χρόνου εύχομαι να είμαι και πάλι εδώ.

-Πάντως η φετινή προετοιμασία είχε εντάσεις. Υπήρξαν περιστατικά και ένα από αυτά ήταν και το δικό σου…

Είναι μια προετοιμασία που αν σκεφτείς καλά όλα τα παιδιά είμαστε σε μία ίδια ηλικία. Επειδή είμαστε οι περισσότεροι πολλά χρόνια μαζί υπάρχει μία άνεση του ενός με τον άλλον.

Πάνω στην προπόνηση πάντα υπάρχει ένταση, αυτό γίνεται σε όλα τα αθλήματα και λόγω αυτής της έντασης παρασύρθηκα και δημιουργήθηκε αυτό το επεισόδιο. Το θέμα θεωρείται λήξαν όμως. Παντού και πάντα συμβαίνουν αυτά, αλλά πλέον έχει ξεπεραστεί.

-Η γνώμη σου για τον Μάκη Κατσαβάκη;

Είναι ένας πολύ εργατικός άνθρωπος, εύστροφος, δεν του ξεφεύγει τίποτα. Σε αυτό τον στηρίζουν και οι βοηθοί του, οι οποίοι αν δουν ότι έχει… χάσει κάτι του το μεταφέρουν οι ίδιοι.

Δουλεύει πάρα πολύ και αυτό δείχνει ότι θέλει να βοηθήσει και εμάς αλλά και τον Άρη. Μας δίνει τις ευκαιρίες που πρέπει να πάρουμε και όπως μας λέει θα πάρουμε κι? άλλες μέσα στην χρονιά.

Μέχρι να ξεκινήσει το πρωτάθλημα θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό να φτάσουμε σε υψηλό επίπεδο για να μπορέσουμε να είμαστε όλοι ανταγωνιστικοί.

Σε βλέπουμε κατά βάση να αγωνίζεσαι στα δεξιά της άμυνας. Εκεί θα σε δούμε φέτος;

Δεν είναι η φυσική μου θέση αυτή. Πιστεύω ότι μπορώ να ανταπεξέλθω και το έχω δείξει, απλά πιστεύω ότι η θέση που μου αρμόζει είναι στο κέντρο του γηπέδου και εκεί ίσως μπορούσα να προσφέρω περισσότερα.

Δουλεύω όμως στην θέση που με προορίζει ο προπονητής μου, έχω ακόμη κάποιες ελλείψεις και σίγουρα θα την μάθω όσο γίνεται καλύτερα. Όπου με χρειαστεί ο κόουτς εγώ θα είμαι εκεί.

-Τι να περιμένει από τον νέο Άρη ο κόσμος του; Γιατί όπως λένε και οι Αμερικανοί “καλή η άμυνα αλλά… δεν κόβει εισιτήρια”

Το βασικό χαρακτηριστικό του Άρη θα είναι φέτος η δύναμη, το τρέξιμο, το πάθος, η πίεση και όσο αντέξει ο καθένας. Όποιος δεν αντέχει υπάρχουν και οι τρεις αλλαγές.

Όταν ξεκινάς όμως να μάθεις σε κάποιον κάτι η γνώμη μου είναι να μαθαίνεις πρώτα πώς να κρατάς το μηδέν και από εκει και έπειτα να χτίζεις το κέντρο, την επίθεση για να φτάσεις στο γκολ.

Οπότε η σωστή του κόουτς είναι κατά την γνώμη μου σωστή. Καλύτερα να έχουμε μια άμυνα μπετόν , παρά να δέχεσαι συνεχώς γκολ και να κυνηγάς το σκορ.

To Top