ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οικονομόπουλος: «Πανηγυρίσαμε έξαλλα το γκολ του Άρη! Έκλαιγα από την πίεση μιας χρονιάς»

Ο πρώην παίκτης του Άρη και νυν της Σπάρτης, Μπάμπης Οικονομόπουλος μίλησε με αφορμή την σωτηρία θρίλερ της ομάδας του, μετά το γκολ του Λώττα στην Καρδίτσα.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92.8:

Για την Σπάρτη είπε:

Ήταν μία δύσκολη στιγμή γιατί περάσαμε ένα δύσκολο εξάμηνο. Υπήρχαν πάρα πολλά οικονομικά προβλήματα και εμένα προσωπικά μου θύμισε στιγμές που έχω ξαναζήσει και δεν ήθελα με τίποτα να ξαναζήσω.

Για τον παραλίγο υποβιβασμό της Σπάρτης είπε:

Ήταν πάρα πολύ δύσκολη στιγμή. Κατά τη διάρκεια του αγώνα ρωτούσαμε συνέχεια στον πάγκο τι γίνεται στο παιχνίδι. Όσο περνούσε ο χρόνος και το παιχνίδι ήταν στο 0-0 εμείς αγχωνόμασταν. Είχαμε και το παιχνίδι το δικό μας και κατεβήκαμε 14 παίκτες, 9 πιτσιρικάδες και 4 τραυματίες, μόνο και μόνο για να μη πάρει το μείον η ομάδα και σε περίπτωση που χάσει η Καρδίτσα να σωθούμε εμείς. Η ομάδα έπρεπε να μείνει για το δικό μας καλό, να διεκδικήσουμε κάτι καλύτερο, τα χρήματα μας δεν είναι μόνο θέμα ηρωισμού ήταν πολλοί οι λόγοι.

Εμείς μάθαμε ότι μπορεί κάτι να αλλάξει όταν άρχισαν να φωνάζουν στον πάγκο «πέναλτι, πέναλτι». Τα τελευταία 10 λεπτά όλη την ώρα κοιτούσαμε τον πάγκο μπας και πανηγυρίσει κάποιος. Μας φώναζαν «πέναλτι ο Άρης» μετά περιμέναμε και βλέπουμε ξαφνικά έτσι όπως παίζουμε το παιχνίδι να πανηγυρίζουν οι δικοί μας στον πάγκο και να φωνάζουν «γκολ, γκολ» λες και βάλαμε εμείς και μετά πανηγυρίζαμε και εμείς έξαλα το γκολ. Έκλαιγα από την πίεση μιας χρονιάς. Ήταν απίστευτη στιγμή. Χαρήκαμε πολύ γιατί ήταν πολύ σημαντικό. Ο κόσμος του ΟΦΗ μας χειροκρότησε. Ίσως είδε το ξέσπασμα μας στο γκολ του Άρη και χειροκρότησε. Πολύ ωραία στιγμή.

Για το τι πέρασε εκείνη τη στιγμή από το μυαλό του είπε:

Πέρασε όλη η χρονιά, πέρασαν όλες οι στιγμές από τότε με τον Άρη είναι πολύ δύσκολο να υποβιβάζεται μία ομάδα. Ειδικά όταν είσαι ένα βασικό στέλεχος της ομάδας και έχεις περάσει τόσα και μιλάς με όλους τους ανθρώπους όλη την χρονιά, παλεύεις για την ομάδα, προσπαθείς, χάνεις, κερδίζεις. Τώρα είναι κρίμα για τα παιδιά της Καρδίτσας μέχρι το 93 είχαν σωθεί και στο 94 έπεσαν.

Έτσι είναι ο αθλητισμός. Και ο Άρης έφερε ισοπαλίες και σε άλλα παιχνίδια. Δηλαδή αν ο Άρης έφερνε και με την Καρδίτσα έφερνε ισοπαλία τι σημαίνει; ότι ήθελε να την βοηθήσει; Εμείς δεν το βλέπαμε έτσι. Εμείς πιστεύαμε ότι ο Άρης θα κάνει το παιχνίδι του και με ήταν βοήθεια της ποιότητας που έχουν τα παιδιά να πάρουν το παιχνίδι. Δεν θα λέγαμε ότι ο Άρης έφερε επίτηδες ισοπαλία.

Για το τι πρέπει να κάνει ο Άρης στην Super League είπε:

Η ομάδα πρέπει να βάλει τις βάσεις να έχει μία σωστή οργάνωση και να κοιτάξει να πάρει ποδοσφαιριστές οι οποίοι γνωρίζουν ποιο είναι το όνομα του Άρη και ποιος είναι ο Άρης. Να κοιτάξουν να βάλουν τον εαυτό τους πιο πίσω για το καλό της ομάδας, να πάρει παίκτες ποιοτικούς γιατί η Super League αυτή τη στιγμή έχει 8 ομάδες που βρίσκονται σε πολύ καλό επίπεδο και πρέπει να κάνει κάποιες προσθήκες οι οποίες θα δώσουν μεγαλύτερη ποιότητα στην ομάδα και θα την κάνουν ακόμα πιο δυνατή. Σίγουρα με τον κόσμο στο πλευρό του και στο γήπεδο. Θέλω να πιστεύω ότι όπως και φέτος ο κόσμος θα στηρίξει την ομάδα και του χρόνου θα δούμε το Χαριλάου όπως ήταν τις παλιές χρονιές που ήταν γεμάτο. Ήταν μια γιορτή.

Για το που θα βρίσκεται του χρόνου είπε:

Μιλάω με ανθρώπους που γνωρίζω, μιλάω με κάποιες ομάδες δεν έχω κάτι ακόμα, δεν είναι τίποτα σίγουρο. Θα δούμε.

Για το ποιος πρέπει να είναι ο στόχος του Άρη είπε:

Αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω εγώ. Δεν ξέρω ποια παιδιά θα μείνουν στην ομάδα. Ο κ. Σπανός θα φύγει, θα έρθει καινούριος ο οποίος θα κρίνει αυτός το ρόστερ και ποιους παίκτες χρειάζεται. Από εκεί και πέρα με τις γνωριμίες θα φέρει ποιοτικούς παίκτες στην ομάδα για να βοηθήσουν.

To Top