Οικονόμου για Νέα Φιλαδέλφεια: “Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών” (video)

Η απόδοση ευθυνών θα φτάσει εκεί που πρέπει να φτάσει με αποφασιστικότητα και δικαιοσύνη, είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου, σχετικά με τα επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο του Μιχάλη Κατσούρη.

Ωστόσο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ,  επανέλαβε ότι στην υπόθεση των Κροατών «από την πρώτη στιγμή είπαμε ότι έγιναν αστοχίες και λανθασμένοι χειρισμοί», δεν τα κρύβουμε κάτω από το χαλί».

Σε σχέση με την απόδοση ευθυνών είπε ότι «αποφασίζουμε με δικαιοσύνη και αποφασιστικότητα για να βελτιωνόμαστε», ωστόσο τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την απαξίωση της Ελληνικής Αστυνομίας».

Υπογράμμισε ότι υπήρξε αλυσίδα λαθών σε πολλά επίπεδα και πρόσθεσε ότι θα συνεχίσουν να αποδίδονται ευθύνες, κάτι που θα γίνει σύντομα.

«Θα διορθώσουμε τις διαδικασίες για να μην ξαναέχουμε τέτοιες αστοχίες. Οι έρευνες συνεχίζονται, έχουν κληθεί συγκεκριμένοι άνθρωποι να καταθέσουν τις απόψεις τους. Πολύ σύντομα θα έχουμε επιπλέον απόδοση ευθυνών, δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Ήταν κάτι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο που δεν έπρεπε να γίνει» τόνισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

To Top