Οικονόμου: «Η ΕΛΑΣ πρέπει να κάνει τη δουλειά της – Μετά το περιστατικό με τους Κροάτες υπάρχει βελτίωση»

Την άποψή ότι το σχέδιο της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της βίας αποδίδει εκφράζει ο Γιάννης Οικονόμου σε γραπτή του δήλωση. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τονίζει ότι από την δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στη Νέα Φιλαδέλφεια, την οποία την αναφέρει ως «περιστατικό στη Νέα Φιλαδέλφεια με τους Κροάτες το καλοκαίρι» έχει βελτιωθεί η κατάσταση και επισημαίνει ότι η «αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της».

Μεταξύ άλλων ο Γιάννης Οικονόμου υπογραμμίζει ότι πλέον υπάρχουν συλλήψεις, προφυλακίσεις, ενώ τονίζει ότι η ΕΛΑΣ πια ελέγχει και τα ελληνικά και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Μάλιστα αναφέρει: «Η ίδια η Αστυνομία ελέγχει και τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος», σε μία δήλωση που έρχεται περίπου 15 ημέρες μετά τη διακοπή του ντέρμπι στο Καραϊσκάκη με την κροτίδα να τραυματίζει τον Χουάνκαρ.

Τέλος, διαπιστώνει ότι υπάρχει διαφορετική συμπεριφορά των Ελλήνων οπαδών στα γήπεδα σε ελληνικά ματς με τα ευρωπαϊκά, σε ένα φαινόμενο που είναι θέμα κουλτούρας και εκτιμά ότι συνεχίζοντας έτσι η ΕΛΑΣ θα υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα.

Διαβάστε τη δήλωση του Γιάννη Οικονόμου…

Αποδίδει καρπούς το σχέδιο για την αντιμετώπιση της βίας με αθλητικό υπόβαθρο

Εδώ και πάρα πολύ καιρό, έχουμε εφαρμόσει ένα σχέδιο το οποίο έχει αποδώσει αρκετούς καρπούς και σε ό,τι αφορά στην αποτροπή επεισοδίων με ελέγχους που έχουμε κάνει, με συνδέσμους που έχουμε «σφραγίσει».

Εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα της βίας με αθλητικό υπόβαθρο, όμως γίνονται συλλήψεις, υπάρχουν προφυλακίσεις και θα ήθελα να βάλω στο δημόσιο διάλογο μία διάσταση ακόμα:

Η Αστυνομία πρέπει να κάνει τη δουλειά της, νομίζω το τελευταίο διάστημα μετά το περιστατικό με τους Κροάτες το καλοκαίρι, βλέπει κανείς πως η κατάσταση έχει βελτιωθεί και πως μεθοδικά αντιμετωπίζεται σε διάφορα επίπεδα.

Έχουμε ελέγχους της αστυνομίας στα ελληνικά και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Η ίδια Αστυνομία ελέγχει και τα ντέρμπι του ελληνικού πρωταθλήματος, η ίδια Αστυνομία ελέγχει και τα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Στα μεν ευρωπαϊκά παιχνίδια –νομίζω όλοι θα συμφωνήσουμε- η εικόνα σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά των φιλάθλων είναι πολύ καλύτερη.

Με τους ίδιους ελέγχους, από την ίδια Αστυνομία. Γιατί γίνεται αυτό; Πηγαίνουν άλλοι φίλαθλοι ή πηγαίνει άλλη Αστυνομία να ελέγξει; Όχι, είναι η απάντηση.

Είναι θέμα ευρύτερης κουλτούρας, σεβασμού και καλύτερης συνεργασίας όλων, για να απομονωθούν οριστικά όσοι πάν και δημιουργούν επεισόδια στα γήπεδα.

Και νομίζω είμαστε σε αυτό το δρόμο, θα συνεχίσουμε σε αυτό το δρόμο για να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα.

To Top