Οικονόμου: “Σε 10-15 ημέρες θα καταβληθεί το επίδομα ακρίβειας” – Τι είπε για τον ΦΠΑ στα τρόφιμα (video)

Σε 10-15 ημέρες θα δοθεί το επίδομα ακρίβειας, σύμφωνα με όσα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον ΣΚΑΪ, συμπληρώνοντας ότι το μέτρο δικαιούνται ευάλωτα νοικοκυριά, χαμηλοσυνταξιούχοι, άτομα με αναπηρία και δικαιούχοι του επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης.

Ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση σκοπεύει να μειώσει τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, κάτι που άφησε χθες ανοιχτό ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι πάντα υπάρχουν όπλα πάνω στο τραπέζι, ωστόσο στην κυβέρνηση υπάρχουν προβληματισμοί σχετικά με την εφαρμογή αυτού του μέτρου.

Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου ο πρώτος προβληματισμός είναι εάν θα φτάσει η μείωση στους καταναλωτές ή θα χαθεί στους ενδιάμεσους.Επίσης, είπε ότι η μείωση του ΦΠΑ θα ήταν ένα οριζόντιο μέτρο, ενώ η κυβέρνηση προκρίνει τα στοχευμένα μέτρα.

Επιπλέον, είπε ότι κάτι τέτοιο θα μείωνε τα κρατικά έσοδα, με αποτέλεσμα να λείψουν πόροι από άλλες δράσεις όπως πχ η περαιτέρω στήριξη των παραγωγών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ έως τις 21 Απριλίου θα καταβληθεί το επίδομα των 200 ευρώ σε χαμηλοσυνταξιούχους, ανασφάλιστους υπερήλικες  και άτομα με ειδικές ανάγκες προβλέπει τροπολογία η οποία κατατέθηκε στη Βουλή.

Στην ίδια τροπολογία προβλέπεται η καταβολή διπλού επιδόματος κοινωνικής αλληλεγγύης και προσαύξηση κατά 1,5 φορά του επιδόματος παιδιού στους δικαιούχους για τον Απρίλιο.

Πρόκειται για τα μέτρα τα οποία είχε ανακοινώσει προ δεκαημέρου η κυβέρνηση παράλληλα με την επιδότηση καυσίμων τον Απρίλιο η οποία έχει ήδη νομοθετηθεί.

Επίσης, προβλέπεται ότι χορηγείται  επίδομα εορτών Πάσχα 2022 στους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τέθηκε σε αναστολή κατά τον μήνα Ιανουάριο του τρέχοντος έτους στο πλαίσιο των μέτρων για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19.

Το εν λόγω επίδομα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού και καταβάλλεται απευθείας στους εργαζόμενους.

 

To Top