ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οικονόμου: «Στα 2-2,5 εκατομμύρια το μετοχικό κεφάλαιο του Άρη»

Ο Γενικός Γραμματέας του Α.Σ. Άρης, Τάσος Οικονόμου, μίλησε ενόψει της κρίσιμης Γενικής Συνέλευσης την Δευτέρα, όπου θα καθοριστεί το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύστασης ΠΑΕ, αλλά και για το θέμα της εκκαθάρισης της προηγούμενης.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο Metropolis 95,5:

Για το τι θα γίνει στη Γενική Συνέλευση: «Η Γενική Συνέλευση της Δευτέρας θα ορίσει το μετοχικό κεφάλαιο της υπό σύστασης ΠΑΕ. Θα υπάρξει πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου και από εκεί και πέρα θα τοποθετηθεί το κάθε μέλος για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου».

Για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου που θα έχει άμεση συνάρτηση με το μπάτζετ της προσεχούς αγωνιστικής περιόδου: «Είναι ανάλογα με το πώς προσεγγίζει ο καθένας το θέμα. Το ποσό που θα πρέπει να οριστεί το μετοχικό κεφάλαιο θα πρέπει να είναι συνισταμένη δύο παραγόντων: το όνομα του Άρη και ο σχεδιασμός της νέας χρονιάς. Για μένα, ρεαλιστικό είναι να ξέρουμε το μπάτζετ της νέας περιόδου, προκειμένου η ομάδα να κάνει ανάλογη πορεία με τη φετινή. Αν φέτος είχαμε ένα εκατομμύριο μπάτζετ, τότε θα πρέπει του χρόνου να είναι διπλάσιο. Ένα ποσό γύρω στο 1-1,5 εκατομμύριο θα πρέπει να είναι άμεσα καταβλητέο και αυτό είναι ρεαλιστικό».

Για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου: «Αυτός που θα πάρει τον Άρη θα έχει μία καθαρή ΠΑΕ. Εμείς θα καταλήξουμε σ΄ ένα ποσό στα 2-2,5 εκατομμύρια. Το θέμα είναι αν θα μπορέσει να το καλύψει αυτό το ποσό ο μοναδικός επενδυτής που υπάρχει αυτήν την στιγμή. Δεν λέω ότι δεν μπορεί να το καταθέσει. Καταθέτω την άποψή μου, που είναι πιο ρεαλιστική. Εμείς σίγουρα θα ζητήσουμε ένα μεγαλύτερο ποσό και θα το δούμε αυτό την Δευτέρα».

Αν υπάρχει προβληματισμός για το γεγονός ότι αυτήν την στιγμή είναι μόνο ένας υποψήφιος επενδυτής: «Δεν με προβληματίζει στις εποχές που ζούμε. Ευχής έργον θα ήταν να βρεθεί ένας ανάλογος Σαββίδης ν΄ αναλάβει τον Άρη και να πάρει όλα τα τμήματα μαζί. Αν δούμε δίπλα μας θα δούμε έναν ΠΑΟΚ που του ήρθε ένας πρόεδρος σαν δώρο εξ ουρανού και έναν Ηρακλή που ανέβηκε μεν, αλλά είναι σε άσχημη κατάσταση. Εμείς θα ξεκινήσουμε μ΄ ένα ποσό για ν΄ ανέβουμε από την κατηγορία. Θα γίνεται έλεγχος του χρόνου στην ΠΑΕ, για το αν πληρώνονται όλα στην ώρα τους για να μην δημιουργηθεί άνοιγμα από την πρώτη χρονιά και κινδυνεύουμε να μην πάρουμε αδειοδότηση».

Για την εκκαθάριση και το θέμα του προπονητικού κέντρου στο Νέο Ρύσιο, αλλά και για το τι ενδέχεται να γίνει με το νέο νόμο: «Είναι ένα άλλο κομμάτι το θέμα της εκκαθάρισης της προηγούμενης ΠΑΕ. Υπάρχει πολύ καλή συνεργασία με τους δικηγόρους του εφόρου. Ορίστηκε το τίμημα για το Ρύσιο και περιμένουμε να δούμε αν θα καλυφθεί. Ξέρουμε ότι είναι μεγάλο και πολύ δύσκολα θα μπορέσει να καλυφθεί. Εφόσον ορισθεί το ποσό του μετοχικού κεφαλαίου, θα πάμε στην ΕΕΑ και θα ζητήσουμε άδεια.

Αν δεν έχει ψηφιστεί ο νόμος, θα παίξουμε στη Football League όπως η ΑΕΛ, ο Πανσερραϊκός και άλλες ομάδες. Αν έχει ψηφιστεί τότε θα αναβιώσει το 50% των χρεών και θα υπάρχει πρόβλημα. Πέρα από το θέμα του Ρυσίου, δεν έχουμε άλλο πρόβλημα. Προτείναμε στο ΙΚΑ να “τρέξει” το θέμα του Ρυσίου για ν΄ απεγκλωβιστούμε με αυτό και να τελειώσει η εκκαθάριση πολύ πιο γρήγορα. Άλλωστε τα χρήματα θα πάνε στο κράτος. Ακόμα δεν έχουμε λάβει απάντηση. Αυτή η ιδέα μπήκε στο τραπέζι και τώρα προχώρησε. Μακάρι να πραγματοποιηθεί».

Για το ενδεχόμενο ν΄ αναβιώσουν τα χρέη αν ψηφιστεί ο νόμος: «Αν ψηφιστεί ο νόμος μέχρι τότε, θα πρέπει να υπάρξει πολιτική παρέμβαση. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Αν δεν ανέβουμε καθαροί, τότε θα πρέπει να υπάρξει παρέμβαση από τον κ. Κοντονή».

To Top