ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οικονόμου: «Ναι συζητήσαμε για νέο μνημόνιο που συνέταξε ο Κάλας! Τα είπαμε και σε καφέ… Στο μεγαλύτερο δυνατό ύψος το μετοχικό»

Ο πρόεδρος του Α.Σ. Άρης, Τάσος Οικονόμου, μίλησε για το ενδεχόμενο υπογραφής νέου μνημονίου με τον Κάλας, το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου της νέας ΠΑΕ, την απολογιστική συνέλευση που δεν έγινε και την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Γκιρτζίκη.

Παραδέχθηκε ότι τέθηκε θέμα νέου μνημονίου, το οποίο συνέταξε ο Κάλας, ενώ αναφέρθηκε σε πρακτικούς λόγους που δεν έγινε δυνατή η υπογραφή του. Αφού παραδέχθηκε ότι “τα είπαμε και σε ένα καφέ…” μίλησε και για το υύψος του μετοχικού κεφαλαίου.

Αναλυτικά, τα όσα είπε στο YellowRadio 92.8:

Για το ενδεχόμενο υπογραφής νέου μνημονίου: «Ο κ. Κάλας θέλησε χθες μέσω του δικηγόρου του να δούμε ένα καινούριο μνημόνιο συνεργασίας που συνέταξε. Αυτό το μνημόνιο ήρθε στα χέρια μας χθες το μεσημέρι. Εκείνη την στιγμή έτυχε να είμαστε στα γραφεία 3-4 άτομα τα οποία βοηθάνε, καθώς αυτήν την περίοδο απουσιάζει το προσωπικό σε διακοπές.

Το ρίξαμε μια ματιά για να δούμε τι λέει, αλλά δεν μπορέσαμε να κάνουμε τίποτα άλλο, γιατί δεν είμαστε μόνο εμείς αυτοί που θα αποφασίσουμε. Ορίσαμε συμβούλιο για το απόγευμα, δυστυχώς όμως και πάλι ήμασταν τέσσερα άτομα, διότι τα περισσότερα μέλη έλειπαν εκτός Θεσσαλονίκης ή είχαν δουλειά.

Απόφαση δεν μπορούσαμε να βγάλουμε, απλώς κάναμε μία συζήτηση μεταξύ μας και φύγαμε αφού δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα παραπάνω. Θα εξετάζαμε το θέμα όταν θα ήταν και τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου παρόντα. Και πήγαμε να πιούμε έναν καφέ», για να προσθέσει:

«Η παρουσία μας μαθεύτηκε και ήρθαν κάποια παιδιά από τους οργανωμένους, έχοντας στο μυαλό τους ότι εμείς θέλαμε να υπογράψουμε το νέο συμφωνητικό με τον κ. Κάλας και επίσης, θέλαμε να το κάνουμε κρυφά και να το κάνουμε εν αγνοία των περισσοτέρων μελών του διοικητικού συμβουλίου.

Τίποτα από αυτά, όμως, δεν συνέβη, ξαναγυρίσαμε στα γραφεία κάναμε μία κουβέντα ήρεμα μεταξύ μας και δώσαμε εξηγήσεις από τη δικιά μας πλευρά. Δεν υπάρχει συνέχεια στο συγκεκριμένο γεγονός, γιατί και ο κ. Κάλας μαθαίνοντας ό,τι συνέβη δεν θέλει να προχωρήσει αυτήν την στιγμή σε κάτι περαιτέρω. Γιατί είναι κάτι που δεν έχει και ουσία.

Ούτως ή άλλως όταν η ομάδα ανεβεί στη Φούτμπολ Λιγκ θα χρειαστεί να συγκληθεί η γ.σ. για τη σύσταση ΠΑΕ. Σε αυτή τη γ.σ. θα οριστεί από το σώμα το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου και στη συνέχεια θα ανοίξει πρώτα για τα μέλη και μετά για το κοινό η δυνατότητα κάλυψης του μετοχικού κεφαλαίου.

Ό,τι χρήματα διαθέσει για να τρέξει το ποδοσφαιρικό τμήμα, δηλαδή, ό,τι συμφωνητικά κάνει με παίκτες, όλα αυτά θα είναι στον αέρα. Δεν υπάρχει καμία κατοχύρωση για τον ίδιο. Βέβαια όσα μνημόνια και να υπογράψουμε, όσο και αν ο οποιοσδήποτε θεωρεί ότι ο Α.Σ. ελέγχεται από τον κ. Κάλας, τίποτα δεν θα στέκει. Με αυτό το χαρτί υπογράφεται μία άτυπη συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών, χωρίς να έχει καμία νομική ισχύ. Αυτό το γνωρίζει και ο ίδιος, τα χρήματα που θα βάλει μέχρι να συσταθεί η ΠΑΕ, όλα είναι στον αέρα».

Γιατί επιμένει ο Άλεξ Κάλας στην υπογραφή του μνημονίου: «Από την τελευταία γενική συνέλευση είχε συμφωνηθεί ότι θα υπάρχει μία νέα συμφωνία. Δεν είναι μόνο ο κ. Κάλας, θέλουμε και εμείς να βάλουμε κάποια πράγματα για να προστατέψουμε το σύλλογο. Είτε αυτά τα θέματα είναι οικονομικά, είτε τα τμήματα υποδομής Κ17 και Κ19 τις οποίες πρέπει να αναλάβει. Όπως, επίσης, και τα έξοδα της υπό εκκαθάρισης ΠΑΕ. Καταλαβαίνετε ότι αυτό το συμφωνητικό δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά και εμάς. Γι’ αυτό το λόγο συνέταξαν οι νομικοί μας το συμφωνητικό».

Για το εάν στο νέο μνημόνιο συμπεριλαμβάνονται τα χρήματα της περσινής χρονιάς: «Αυτό δεν παίζει κανένα ρόλο και θα σας εξηγήσω γιατί. Στη νέα γ.σ. στην οποία θα κληθούμε να ορίσουμε το μετοχικό κεφάλαιο τη νέας ΠΑΕ, τα χρήματα που θα αποφασιστεί, θα πρέπει να είναι καταβλητέα, δηλαδή αν το μ.κ. είναι 5.000.000 τόσα πρέπει να βάλει. Τα χρήματα που θα βάλει τώρα για τις προκαταβολές δεν μπορεί να τα θεωρεί ότι είναι για την υπό σύσταση ΠΑΕ».

Για το ύψος του μετοχικού κεφαλαίου: «Εάν πούμε ένα μικρό ποσό, δεν θα πούμε για 500.000, αλλά γενικά ένα μικρό ποσό, μπορεί να κατηγορηθεί ο ΑΣ ότι υποβαθμίζει το όνομα του συλλόγου. Συμφωνώ στο ότι πρέπει να πούμε το μεγαλύτερο δυνατό ποσό, αλλά δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί, δεν έχουμε συμφωνήσει».

Για την απολογιστική γ.σ. που δεν έχει γίνει ακόμη: «Όταν θα βγει η απόφαση για τη Φούτμπολ λιγκ, τότε θα αποφασιστεί η διεξαγωγή γ.σ. όχι μόνο για τη σύσταση της ΠΑΕ, αλλά και για τον οικονομικό απολογισμό της προηγούμενης περιόδου και συγκεκριμένα την περίοδο που ήταν ο κ. Κάλας, δηλαδή από τον Ιανουάριο μέχρι και σήμερα. Στην προηγούμενη γ.σ. εγώ πήγα έχοντας υπόψη μου ότι μοναδικό θέμα είναι οι εκλογές για το ποιος θα πάρει το ποδοσφαιρικό τμήμα. Δεν ήμουν προετοιμασμένος για τον απολογισμό του ποδοσφαιρικού τμήματος και γι’ αυτό ζήτησα συγνώμη και από τον κόσμο. Επειδή όμως ήταν απαίτηση του σώματος, όσα στοιχεία είχα τα είπα. Τα υπόλοιπα στοιχεία θα τα δώσω στην επόμενη γ.σ.».

Για το εάν μπορεί τα χρήματα που έχει βάλει μέχρι τώρα ο κ. Κάλας να μεταφερθούν στο μετοχικό κεφάλαιο της νέας ΠΑΕ: «Είναι πρόβλημα λογιστικό. Για μένα είναι λογικό να γίνει, αλλά υπάρχει πρόβλημα στο πως θα γίνει».

Για την τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον κ. Γκιρτζίκη: «Επικοινώνησα μαζί του για να μου πει ένα χρονοδιάγραμμα, να μου πει κάποιες ημερομηνίες για να δούμε τι έχουμε να περιμένουμε. Μου εξήγησε ότι για να επικυρωθούν οι πίνακες, πρέπει να τελεσιδικήσουν όλες δικαστικές εκκρεμότητες. Δεν μπορούμε να στερήσουμε από κανέναν το δικαίωμα να κινηθεί δικαστικά για να βρει το δίκιο του. Περιμένουν να τελεσιδικήσουν οι αποφάσεις, να επικυρωθούν οι βαθμολογίες, να γίνει πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη Φούτμπολ λιγκ. Αυτή η διαδικασία θα έπρεπε να είχε τελειώσει μέχρι τον Μάιο, φτάσαμε όμως μέχρι σήμερα. Μου έδωσε ένα περιθώριο μέχρι τον Δεκαπενταύγουστο, αισιόδοξο σενάριο, καθώς το αρνητικό είναι να φύγει και όλος αυτός ο μήνας».

Γιατί οδηγήθηκαν στη λύση υπογραφής συμφωνητικού, αφού δεν θα είχε ισχύ: «Ίσως να πίστευε ότι μπορεί να κατοχυρωθεί. Απ’ τη στιγμή που δεν έχει τίποτα στα χέρια του, είναι όλα στον αέρα, ωστόσο είναι αποφασισμένος να συνεχίσει και χωρίς μνημόνιο».

To Top