Οικονόμου: “Υπάρχει διαφορά στα ποσά που ζητούν οι παίκτες και εμείς δεν αναγνωρίζουμε”

Ο Γιώργος Οικονόμου, νομικός που “έτρεξε” την υπόθεση υπαγωγής του άρθρου 99 για την ΚΑΕ Άρης προσπάθησε να εξηγήσει την… ζοφερή πραγματικότητα, αναλύοντας και τις επόμενες κινήσεις της ΚΑΕ ως προς τους διακανονισμούς.

Στην αρχική του τοποθέτηση στα “Αθλητικά Νέα”, αναφέρθηκε στη χτεσινή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε: «Ήταν μια απολογιστική σύσκεψη της διοίκησης του κ. Αρβανίτη στους μετόχους και στο διοικητικό συμβούλιο για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί μέχρι τώρα από πέρυσι το Μάιο. Ζητήθηκε από εμένα και τον κ. Γρόλλιο να τους πούμε κάτι λεπτομέρειες για τη υπόθεση του άρθρου 99, γιατί οι περισσότεροι δεν τις γνώριζαν. Ήταν μια γενική ενημέρωση και γενική εκτίμηση της κατάστασης, δεν μπήκαμε σε λεπτομέρειες. Ήταν μια προκαταρκτική ενημέρωση και συζήτηση. Θα υπάρχουν στις επόμενες εβδομάδες πιο συγκεκριμένα νούμερα και πράγματα. Θα δούμε ποιοι πιστωτές που έδειξαν καλή διάθεση θα το κάνουν στην πράξη, προκειμένου να ξέρουμε που ακριβώς βρισκόμαστε».

Για τις ομάδες εργασίας που πρέπει να γίνουν για να βρεθούν οι πιστωτές, όπως είπε και παλαιότερα, ανέφερε: «Αυτό συζητήθηκε στο τέλος της διαδικασίας και είπαμε ότι θα γίνει μία επιμέρους συνάντηση με τον κ. Αρβανίτη και θα βάλουμε κάποιες γραμμές άμυνας για τον Άρη. Με κάποιους παίκτες θα επικοινωνήσω εγώ, με κάποιους άλλους ο κ. Αρβανίτης. Γιατί θα είναι και δύσκολο να τους βρούμε, μιας και είναι καλοκαίρι. Αυτό το θέμα θα το ξέρουμε μάλλον την επόμενη εβδομάδα, μετά από κάποια νέα συνάντηση».

Για το ποιος είναι ο στόχος των ομάδων εργασίας, τόνισε: «Να εντοπιστούν οι πιστωτές. Θα έχουμε επαφή και θα δούμε τι θα γίνει. Θα υπάρξουν τα σχετικά συμφωνητικά με αυτούς που θα συμφωνήσουν. Θα υπάρχει ο διαμεσολαβητής που είναι καλός συνάδερφος και ξέρει τα αντικείμενο και είναι καλό αυτό. Έχω θετική εικόνα για αυτόν, αλλά κυρίως θα ασχοληθούμε εγώ με τον κ. Αρβανίτη και ίσως κατά περίπτωση και ο κ. Γαλιλαίας».

Για το ποιοι παίκτες είναι οι μεγαλύτεροι πιστωτές, επεσήμανε: «Οι εννιά παίκτες που έκαναν την κύρια παρέμβαση κατά του Άρη στο δικαστήριο. Εκπροσωπούνται από τον κ. Πετράτο και το ποσό που τους οφείλεται είναι μεγαλύτερο από 700.000. Υπάρχει μια διαφορά από τα ποσά που ζητούν και εμείς δεν αναγνωρίζουμε».

Για το αν σε περίπτωση που υπάρξει συμφωνία με τους πιστωτές, συμπληρώνεται το 60%, είπε: «Εκτιμώ πώς ναι. Το ποσοστό του δημοσίου είναι μικρότερο. Με την εικόνα που έχουμε, το δημόσιο είναι περίπου στο 30-40%, αλλά περιμένουμε ένα έγγραφο από την ΦΑΕ».

Για το ποσό των 600.000 ευρώ που προέκυψε ότι θα καλείται αν πληρώνει κάθε χρόνο ο Άρης, υπογράμμισε: «Είναι απλά μαθηματικά. Όταν η ομάδα έχει 5.000.000 χρέη, θα υπάρχει μια αφομοίωση γύρω στο 50%. Φτάνουμε στα 2,5 εκατομμύρια δια το 4-5 χρόνια, είμαστε περίπου εκεί. Η τετραετία είναι ενδεικτική. Ξεκινάς με μια συμφωνία και βλέπεις τι θα γίνει. Δυστυχώς δε γίνεται να μην πληρωθεί το δημόσιο για 1-2 χρόνια με την κατάσταση που επικρατεί. Είναι προσωπική μου άποψη, μακάρι να μην δικαιωθώ. Είναι μη ρεαλιστικό ένα τέτοιο πλάνο.  Θα ήταν καλό να πάμε σε 90 δόσεις και μετά τις 24 να γίνει μια επιμήκυνση. Είναι κρίσιμο να επιτύχουμε το ποσοστό, να επικυρωθεί η διαδικασία και μετά οι συμφωνίες θα πάνε για το 2014».

Για το πόσο πιστεύει ότι θα επηρεαστεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός από αυτό, είπε: «Αυτές είναι συζητήσεις που έχουν γίνει μεταξύ της διοίκησης και του προπονητή. Αλλά νομίζω ότι αυτό το θέμα πρέπει να μείνει στην άκρη, καθώς προέχει να υπάρχει Άρης».

Για το μέχρι πότε μπορούν να επιτευχθούν αυτές οι συμφωνίες, τόνισε: «Η απόφαση έχει εκδοθεί 7/6 και βάσει νόμου μας δίνεται περιθώριο δύο μηνών. Θα ζητήσουμε έναν ακόμη μήνα, κάτι το οποίο επιτρέπεται, οπότε οι συμφωνίες πρέπει να επιτευχθούν μέχρι τις 7/9. Ακολούθως θα οριστεί δικάσιμος».

 

To Top