“Πρώτα να θωρακιστεί ο Άρης από τη διαιτησία και μετά να μιλήσουμε αγωνιστικά”!

Ο Κυριάκος Μπιμπισίδης, παλαίμαχος ποδοσφαιριστής του Άρη σε ραδιοφωνική του συνέντευξη μίλησε για την διαιτησία στον αγώνα με τον ΌΦΗ και τα λάθη του Μιλίνκοβιτς.

Τα λόγια του στα “Α.Ν. 98,7”:

Στην αρχική του τοποθέτηση, αναφέρθηκε στη διαιτησία, στην κόκκινη κάρτα στον Ροκ Έλσνερ και στην άνιση αντιμετώπιση του μαρκαρισμάτων των παικτών του Άρη και του ΟΦΗ: «Είναι ξεκάθαρο ότι όταν αποβάλλεται ένας ποδοσφαιριστής τόσο νωρίς. Σου καταστρέφει όλες τις σκέψεις που είχες για το παιχνίδι. Γίνεται ένα άνισο παιχνίδι. Όταν ένας ποδοσφαιριστής κάνει ένα τέτοιο μαρκάρισμα και μένει όρθιος, είναι κίτρινη κάρτα. Όλα τα μαρκαρίσματα των αμυντικών γίνονται στη φτέρνα ή τη γάμπα. Επίσης, πόσα ανάλογα μαρκαρίσματα έχει δεχτεί ο Αγκάνθο;

Να συμφωνήσω ότι ήταν κόκκινη στον Έλσνερ. Το μαρκάρισμα του Καλαϊτζιτς, πόσες κόκκινες ήταν; Δε θέλω να μιλήσω άλλο για τον διαιτητή. Πρέπει ο κ. Ηλιάδης και όλη η διοίκηση να κάνουν κάτι για να αλλάξει αυτή η κατάσταση. Πρέπει να θωρακιστεί η ομάδα και μετά να μιλήσουμε αγωνιστικά».

Για το πώς σφυρίζουν γενικώς οι Έλληνες διαιτητές και για ταλάθη που κάνουν, είπε: «Οι Έλληνες διαιτητές σφυρίζουν με άλλα μέτρα και άλλα σταθμά. Είναι λες και έχουν βγάλει διαφορετική σχολή. Την προηγούμενη αγωνιστική, δεν έδωσε καθαρή κόκκινη στον Λαγό του Παναθηναϊκού στο ματς με τον Εργοτέλη».

Για το αν μπορούσε ο κ. Μιλίνκοβιτς να κάνει καλύτερη διαχείριση του αγώνα, ανέφερε: «Νομίζω ότι ο κόουτς πήγε εντάξει. Η αλλαγή του Κύργια ήταν καλή για να θωρακιστεί η άμυνα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πρέπει να παίζουν παίκτες που μπορούν να κρατήσουν τη μπάλα. Έπρεπε να βγει ο Ίμπε που είναι εκτός κλίματος. Ο Σταυρόπουλος θα μπορούσε να είναι πολύ πιο επικίνδυνος με την ταχύτητά του. Ο ΟΦΗ είχε και την πίεση του κόσμου.

Έλειψε και ο Ουντότζι πάρα πολύ. Μετά το πρώτο γκολ δυσκόλεψαν τα πράγματα και οδηγηθήκαμε στην ήττα. Μετά το πρώτο γκολ, έπρεπε να γίνουν άμεσα και οι δύο αλλαγές. Αλλά η απόφαση είναι του Μιλίνκοβιτς».

Για τη γενικότερη πορεία της ομάδας μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, τόνισε: «Η βαθμολογική συγκομιδή είναι τραγική. Ειδικά στην έδρα μας που δεν έχουμε ούτε μία νίκη. Τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα. Η ομάδα πρέπει να παίζει με παλικαριά στο «Χαριλάου» για να παίρνει τα παιχνίδια έτσι και μετά με την ποιότητα».

Για τη συνέχεια και πώς πρέπει να τη διαχειριστεί ο Άρης, σημείωσε: «Στα επόμενα παιχνίδια, ο Άρης πρέπει να αγωνίζεται μόνο για την ουσία. Αν δεν μπορούμε να κερδίσουμε, δεν πρέπει να ρισκάρουμε με την αμυντική λειτουργία. Όπως έγινε με τον Πλατανιά. Πρέπει να υπάρχει κυρίως καλή αμυντική συμπεριφορά. Είμαστε ευάλωτοι εκεί. Πρέπει να κοιτάξουμε αυτό το κομμάτι».

Για τα επόμενα δύσκολα ματς με Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, υπογράμμισε: «Τα πράγματα φαινομενικά είναι δύσκολα. Αλλά συνήθως, στα δύσκολα παιχνίδια βγάζουμε άλλη εικόνα. Ίσως να παίξουμε καλύτερα. Μπορεί τα πράγματα να είναι διαφορετικά. Είμαι αισιόδοξος ότι θα δείξουμε πολύ καλύτερη εικόνα σε αυτά τα ματς».

To Top