ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι Έλληνες διαιτητές της Euroleague απειλούν: «Θα πάμε δικαστικά κατά ΕΟΚ και ΚΕΔ»

Έντονο διάλογο είχαν ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Κώστας Κορομηλάς, με τέσσσερις διαιτητές (Γκόντας, Παπαπέτρου, Φούφης και Ηλ. Κορομηλάς), μετά από εξετάσεις τους στην Κηφισιά.

Ένα ακόμη «επεισόδιο» προστέθηκε στην κόντρα που κρατάει από πέρυσι ακόμη μεταξύ των Ελλήνων διαιτητών της Euroleague (Γκόντα, Παπαπέτρου, Φούφη, Ηλ.Κορομηλά) και της ΚΕΔ.

Στην διάρκεια των τελευταίων αγωνιστικών και γραπτών τεστ που έγιναν στην Κηφισιά, ο επικεφαλής της ΚΕΔ, Κώστας Κορομηλάς,απευθυνόμενους στους τέσσερις διαιτητές είπε: «Όπως εμείς το 2000-01 είχαμε κληθεί να επιλέξουμε μεταξύ της Euroleague, που μόλις είχε δημιουργηθεί και της Σουπρολίγκας της FIBA, έτσι επιλέξατε κι εσείς».

Οι ρέφερις αντέδρασαν λέγοντας του: «Συγκρίνεται ανόμοια πράγματα, εσείς είχατε κι επιλέξατε τα συμβόλαια , τώρα δεν υπάρχουν συμβόλαια».

Ο Σπύρος Γκόντας προανήγγειλε έναρξη δικαστικού αγώνα με ενέργειες εναντίον της ΚΕΔ και της ΕΟΚ, ενώ απευθυνόμενος στο άλλο μέλος της ΚΕΔ, τον κ. Μουζάκη, ρώτησε: «Πείτε μας γιατί δεν μας συμπεριλαμβάνετε στους ορισμούς. Δεν έχεις το θάρρος να πεις ότι εκτελείς εντολές;».

Υπενθυμίζεται ότι η Ελλάδα παραμένει πανευρωπαϊκά η μοναδική χώρα που δεν ορίζει στα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος τους διαιτητές που αποφάσισαν να επιλέξουν τον δρόμο της Euroleague.

Πηγή: gazzetta.gr

 

To Top