ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Οι Έλληνες σε Super League και εξωτερικό που μένουν ελεύθεροι

Αρκετοί από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές της Super League και του εξωτερικού, θα απασχολήσουν την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού όντας ελεύθεροι. Από τον Ζέκα και τον Οικονόμου, μέχρι τους Πασχαλάκη, Κουρμπέλη και Χριστοδουλόπουλο, τα συμβόλαια που λήγουν τον Ιούνιο είναι αρκετά και θα βάλουν… φωτιά στις μεταγραφικές εξελίξεις.

Ιταλία – Serie A
Ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται στο ιταλικό πρωτάθλημα και το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι, είναι ο Μάριος Οικονόμου. O 30χρονος αμυντικός φέτος επέστρεψε στην Ιταλία έπειτα από μία διετία στη Δανία για λογαριασμό της Κοπεγχάγης. Με τη φανέλα της Σαμπντόρια αγωνίζεται από τον περασμένο Φλεβάρη και το συμβόλαιό του με τον σύλλογο λήγει στις 30/6. Μέχρι στιγμής, ο πρώην ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν έχει πραγματοποιήσει κάποια συμμετοχή, ενώ επίσης δεν υπάρχουν σκέψεις για ανανέωση.

Σερβία – Prva liga
Ο Δημήτρης Τζίνοβιτς αγωνίζεται στη δεύτερη κατηγορία της Σερβίας για λογαριασμό της ΙΜΤ Νόβι Βελιγραδίου, έχοντας συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Τη φετινή σεζόν, ο 25χρονος αμυντικός έχει 19 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις.

Τουρκία – Super Lig
Στο πρωτάθλημα της γειτονικής χώρας, αγωνίζονται τρεις ποδοσφαιριστές και θα απασχολήσουν στην μεταγραφική περίοδο το ερχόμενο καλοκαίρι. Ο Δημήτρης Γούτας, ο οποίος ανήκει στη Σίβασπορ από το 2021, φέτος αποτελεί βασικό στέλεχος του συλλόγου καθώς έχει πραγματοποιήσει 34 συμμετοχές κι έχει μοιράσει δύο ασίστ. Επίσης, ο Στέλιος Κίτσιου πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε από την Ανκαραγκιουτού μέχρι το φινάλε της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας έμεινε ελεύθερος από την Γκαζιαντέπ μετά την αποχώρησή της από το πρωτάθλημα λόγω του φονικού σεισμού που έπληξε τη χώρα, ενώ τη φετινή σεζόν έχει 22 συμμετοχές στο πρωτάθλημα. Τέλος, ο Δημήτρης Κολοβέτσιος ο οποίος βρίσκεται στην Καϊσέρισπορ είναι ο τρίτος ποδοσφαιριστής, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται.

Γερμανία – Bundesliga
Από το πρωτάθλημα της Γερμανίας, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τον Ιούνιο θα μπουν στη λίστα των ελεύθερων οι Σταφυλίδης και Λαμπρόπουλος, οι οποίοι αγωνίζονται στην Μπόχουμ.

Πολωνία – Ekstraklasa
Από το πολωνικό πρωτάθλημα, τέσσερις παίκτες αναμένεται να αποτελέσουν παρελθόν σε λίγους μήνες. Ο λόγος γίνεται για τον Σωκράτη Διούδη της Ζαγκλέμπιε Λούμπιν, τον Στέφανο Καπίνο της Λέγκνιτσα, τον Χρήστο Δώνη της Ραντόμιακ Ραντόμ και τον Κώστα Τριανταφυλλόπουλο της Στσζέτσιν.

Σλοβακία – Fortuna Liga
Από το πρωτάθλημα της Σλοβακίας, ο Κυριάκος Σαββίδης της Σπάρτακ Τρνβα είναι ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής, του οποίου το συμβόλαιο ολοκληρώνεται.

Ινδία – ISL
Ο Δημήτρης Διαμαντάκος, ο οποίος αγωνίζεται στην Ινδία με τα χρώματα της Κεράλά Μπλάστερς, αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν. Τη φετινή σεζόν, ο Έλληνας επιθετικός έχει πετύχει 10 γκολ σε 21 εμφανίσεις.

Πορτογαλία – Liga Portugal
Ο Ανδρέας Σάμαρης είναι ο μοναδικός Έλληνας εκπρόσωπος στην Πορτογαλία, ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνη. Ο 33χρονος μέσος αγωνίζεται στη Ρίο Άβε και τη φετινή σεζόν μετράει 20 συμμετοχές.

Αυστρία – Bundesliga
Από την Αυστρία, στη λίστα των ελεύθερων αναμένεται να προστεθεί ο Κοσμάς Γκέζος της Αούστρια Κλάγκενφουρτ.

Αζερμπαϊτζάν – Premier League
Ο Δημήτρης Χαντάκιας, ο οποίος αγωνίζεται στη Ζίρα, είναι επίσης από τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του εξωτερικού με συμβόλαιο το οποίο λήγει την τρέχουσα σεζόν.

Δανία – Super Liga
Από το πρωτάθλημα της Δανίας, ο Κάρλος Ζέκα ο οποίος είναι από τους μεγάλους άτυχους τα τελευταία δύο χρόνια, αναμένεται να αποχωρήσει από την Κοπεγχάγη. Ο Έλληνας μέσος πήρε μεταγραφή από τον Παναθηναϊκό στην δανέζικη ομάδα το καλοκαίρι του 2017, αποτελώντας έναν από τους πρωταγωνιστές του συλλόγου. Τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να αγωνιστεί μόνο δέκα φορές, καθώς υπέστη ρήξη χιαστού για δεύτερη χρονιά.

Ελλάδα – Stoiximan Super League
Ολυμπιακός
Από τους «ερυθρόλευκους», τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές δεν έχουν ανανεώσει ακόμη το συμβόλαιο τους και είναι πολύ πιθανό να αποχωρήσουν από τον σύλλογο το καλοκαίρι. Ο λόγος γίνεται για τους Πασχαλάκη, Ανδρούτσο και Παπασταθόπουλο. Ο 33χρονος τερματοφύλακας ήρθε φέτος στον Ολυμπιακό ως ελεύθερος, έπειτα από τη θητεία του στον ΠΑΟΚ.

Μέχρι σήμερα, έχει αγωνιστεί 20 φορές κι έχει κρατήσεις ανέπαφη την εστία του τις 13 από αυτές. Επίσης, οι Παπασταθόπουλος και Ανδρούτσος βρίσκονται στη λίστα αυτών που δεν έχουν ανανεώσει ακόμα τα συμβόλαιά τους και υπάρχει πιθανότητα να μείνουν ελεύθεροι.

Παναθηναϊκός
Από την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, οι Κουρμπέλης και Πούγγουρας δεν έχουν δεχθεί ακόμα κάποια πρόταση ανανέωσης, με αποτέλεσμα το μέλλον τους στην ομάδα να είναι αβέβαιο, μιας και τα συμβόλαια λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κουρμπέλης αποτελεί τον ηγέτη του «τριφυλλιού» τα τελευταία χρόνια, ενώ τη φετινή σεζόν έχει πραγματοποιήσει 28 συμμετοχές.
ΑΕΚ
Από την ομάδα του Ματίας Αλμέιδα, ο μοναδικός Έλληνας ποδοσφαιριστής ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι είναι ο Γιώργος Τζαβέλλας. Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός διανύει τη δεύτερη του σεζόν στην ομάδα, ενώ τη φετινή σεζόν έχει αγωνιστεί 13 φορές.

Παναιτωλικός
Από τον Παναιτωλικό, το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να αποχωρήσουν τέσσερις Έλληνες παίκτες. Ο λόγος γίνεται για τους Κολοβό, Ανέστη, Χουχούμη και Αποστολάκη. Το ελληνικό στοιχείο στην ομάδα του Αγρινίου είναι έντονο και μένει να δούμε τι θα αποφασίσει η διοίκηση, για τις περιπτώσεις αυτών των ποδοσφαιριστών.

ΟΦΗ
Από την ομάδα της Κρήτης, οι Τσιλιανίδης, Μαρινάκης και Μπαλογιάννης είναι αυτοί που έχουν συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο. Οι συγκεκριμένοι τρεις ποδοσφαιριστές αποτελούν βασικό κομμάτι του ΟΦΗ τα τελευταία χρόνια και προς το παρόν δεν έχει υπάρξει κάποια απόφαση για επέκταση συμβολαίων.

Ατρόμητος
Ο Ατρόμητος είναι ακόμη ένας από τους συλλόγους της Stoiximan Super League, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι θα πρέπει να αποφασίσει τι θα κάνει με τους Έλληνες ποδοσφαιριστές του. Συγκεκριμένα, οι Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Στρούγγης και Χατζηισαϊας είναι αυτοί που έχουν συμβόλαιο με την ομάδα έως το καλοκαίρι.

Άρης
Από τον Άρη, ο Σιαμπάνης και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος είναι οι παίκτες που δεν έχουν ανανεώσει το συμβόλαιό τους και κατά πάσα πιθανότατα θα αποχωρήσουν. Σε ότι αφορά την περίπτωση του Λάζαρου, Ο 36χρονος εξτρέμ ήρθε τον περασμένο Φλεβάρη και υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ιωνικός
Από την ομάδα του Ιωνικού, ο Βαλεριάνος, ο Ελευθεριάδης και ο Μάντζης έχουν συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Όσον αφορά στον τελευταίο, την περασμένη αγωνιστική κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης, σκόραρε το έκτο του φετινό τέρμα στο πρωτάθλημα και παράλληλα ήταν το 100ο που σημειώνει στην ποδοσφαιρική του καριέρα. Η ομάδα της Νίκαιας θα παλέψει για τη σωτηρία της στα πλέι άουτ κι αυτό ίσως παίξει ρόλο στον μεταγραφικό σχεδιασμό της επόμενης χρονιάς.

Λεβαδειακός
Για το ερχόμενο καλοκαίρι, ο Λεβαδειακός είναι ακόμη μία από τις ομάδες του πρωταθλήματος που θα πρέπει να διαχειριστεί αρκετά συμβόλαια που ολοκληρώνονται. Ο Δούμτσιος, ο Κωνσταντινίδης, ο Γιαννιώτας, ο Ντεντάκης είναι αυτοί που ανήκουν στη λίστα των γηγενών. Η ομάδα της Βοιωτίας βρίσκεται στην τελευταία θέση με 17 βαθμούς και η εξέλιξη στη «μάχη» της παραμονής θα παίξει ρόλο για τις ανανεώσεις κάποιων ποδοσφαιριστών.

ΠΑΣ Γιάννινα
Από τον «Άγιαξ της Ηπείρου», ο μοναδικός Έλληνας παίκτης ο οποίος έχει συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο είναι ο βασικός τερματοφύλακας της ομάδας, Παναγιώτης Τσιντώτας.

Λαμία
Τέλος, από την ομάδα της Λαμίας αυτοί που δεν έχουν ανανεώσει μέχρι στιγμής και το μέλλον τους είναι αβέβαιο είναι ο Τζανδάρης, ο Σαραμαντάς και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος. Σε ότι αφορά τον 30χρονο κεντρικό αμυντικό, ο οποίος έχει πολυετή εμπειρία σε ευρωπαϊκές ομάδες όπως η Σάλκε, η Λειψία και η Μπάγερ Λεβερκούζεν, μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιήσει τρεις εμφανίσεις.

Πηγή: sportal.gr

To Top