Οι Έλληνες της Ντόρτμουντ έγραψαν ιστορία (video)

Οι Έλληνες οπαδοί της Ντόρτμουντ έγραψαν ιστορία…

Stoiximan.gr: Το Παιχνίδι σου Καλύτερο με εκατοντάδες στοιχήματα & επιλογές για Σκόρερ, Κάρτες, Κόρνερ!

Διαβάστε το σχετικό ρεπορτάζ από την σελίδα του συνδέσμου φίλων Ντόρτμουντ στην Ελλάδα:

Το Σάββατο 2 Νοεμβρίου του σωτήριου έτους 2019 γράφτηκε μια ιστορική σελίδα στη σχετικά βραχύβια ζωή του Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club. Το κλαμπ μας συμμετείχε για πρώτη φορά με τη δική του γιγαντιαία σημαία στο τελετουργικό των σημαιών που λαμβάνει χώρα λίγο πριν από τη σέντρα σε κάθε παιχνίδι στο Westfalenstadion.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. 82.000 όρθιοι με τα κασκόλ ανά χείρας. Το «You ‘ll never walk alone» παίζει στα μεγάφωνα του γηπέδου και συνοδεύεται από το τραγούδι των οπαδών. Οι ομάδες βγαίνουν από τα αποδυτήρια μέσα από το στενό τούνελ του Westfalenstadion. Διάσπαρτες στον αγωνιστικό χώρο ανεμίζουν 28 τεράστιες σημαίες, αντιπροσωπεύοντας η κάθε μια ένα επίσημο Fan Club της Borussia Dortmund.

Η άτυπη αυτή χορογραφία δεν είναι προϊόν δουλειάς κάποιων επαγγελματιών ή σπονσοραρισμένη από χορηγό. Οργανώνεται μεν από την επίσημη BVB, αλλά «εκτελείται» από τους οπαδούς, καθώς τη σημαία ανεμίζει το μέλος του κάθε Fan Club, κατόπιν βέβαια ειδικής άδειας από την ομάδα.

Οι πρωταγωνιστές αλλάζουν κάθε φορά και στον αγωνιστικό χώρο δικαιούται να βρεθεί οποιοσδήποτε δηλωθεί ως «σημαιοφόρος» από το Fan Club, εφόσον βέβαια το κλαμπ επιλεχθεί για να είναι ανάμεσα στα 28 του συγκεκριμένου αγώνα. Τα τελευταία χρόνια η Borussia διεύρυνε τον αριθμό των Fan Club που μπορούν να λάβουν μέρος, ανοίγοντας τη διαδικασία σε όλα τα κλαμπ, εφόσον εκπληρώσουν κάποιες προϋποθέσεις.

Το Borussia Dortmund Hellenic Supporters Club δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Στο πιο πρόσφατο «παράθυρο» που δημιουργήθηκε από την Borussia το περασμένο καλοκαίρι, έστειλε το αίτημα για να εγκριθεί και η δική του παρουσία στο μοναδικό αυτό τελετουργικό. Το καταπληκτικό σχέδιο που ετοίμασαν τα παιδιά του κλαμπ έλαβε την έγκριση από την BVB και η γιγαντιαία (4Χ3 μέτρα) σημαία ήταν πλέον έτοιμη για να κυματίσει για πρώτη φορά στο ιερό χορτάρι του Westfalenstadion.

Η δική μας πιο μεγάλη ώρα

Η ώρα αυτή έφτασε στον αγώνα με τη Wolfsburg. Στα προηγούμενα φετινά εντός έδρας παιχνίδια για διάφορους λόγους δεν είχαμε αιτηθεί την παρουσία μας στο τελετουργικό, κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο αγώνα της 10ης αγωνιστικής. Η Borussia, λες και περίμενε πώς και πώς την αίτησή μας, μας ενημέρωσε πως θα είμαστε ανάμεσα στα 28 Fan Club που θα βρεθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Ως πρώτος «σημαιοφόρος» επιλέχθηκε ο Στέλιος, παλιό μέλος του κλαμπ, που ταξίδεψε μαζί με την παρέα του από τη Θεσσαλονίκη για να παρακολουθήσει τον αγώνα με τους «λύκους». Ντυμένος με την… προεδρική ζακέτα και οπλισμένος με το ιερό λάβαρο του κλαμπ βρέθηκε στον αγωνιστικό χώρο στη γωνία ανάμεσα στις κερκίδες West και Nord, έχοντας ως φόντο τη θρυλική Südtribüne.

Στη συνέχεια η ιστορία απλά γράφτηκε… Η σημαία που φέρει το όνομα του κλαμπ (Hellenic Supporters), το όνομα της ομάδας (Dortmund), το σήμα της BVB, το χάρτη της Ελλάδας, αλλά και τα σημαντικότερα μνημεία των μεγαλύτερων πόλεων αυτής, την Ακρόπολη και τον Λευκό Πύργο, κυμάτιζε για περίπου ένα τέταρτο στον αγωνιστικό χώρο του κορυφαίου ποδοσφαιρικού ναού της Ευρώπης. Πάντα σε αρμονία και συγχρονισμό με τις υπόλοιπες 27 σημαίες των άλλων Fan Club της Borussia.

Η δική σου ώρα στο χορτάρι του Westfalenstadion

Μετά την πετυχημένη πρεμιέρα της σημαίας μας στο ματς με τη Wolfsburg (συνδυάστηκε παρεμπιπτόντως με νίκη με 3-0), άνοιξε ο δρόμος για να δώσουμε το παρόν στο τελετουργικό σε πολλά παιχνίδια αυτής, αλλά και των επομένων σεζόν. Οι μοναδικοί περιορισμοί που τίθενται από την Borussia είναι α) Κλαμπ που κληρώνεται να βρεθεί στο τελετουργικό σε ένα εντός έδρας παιχνίδι, δεν μπορεί να κληρωθεί στο επόμενο εντός, β), στο Champions League δεν υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις, γ) Ο σημαιοφόρος θα πρέπει να είναι ενήλικος.

Από εκεί και πέρα, βέβαια, υπάρχουν και οι περιορισμοί που ενδέχεται να εφαρμοστούν από το δικό μας κλαμπ σε αυτή τη διαδικασία, προκειμένου να βεβαιωθούμε ότι αυτός που θα βρεθεί στη θέση να επωμιστεί αυτήν την ευθύνη, θα ανταποκριθεί επιτυχώς. Αυτονόητη βασική προϋπόθεση είναι βέβαια το να είναι μέλος μας.

Ενα μικρό απόσπασμα σε βίντεο:

To Top