ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι αδυναμίες στο κέντρο, αλλά και η πίστη και υπομονή για την ομάδα του Μπούργος

Από χθες ο Άρης κατάφερε να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Conference League, νικώντας για δεύτερη σερί φορά την Γκόμελ (1-2), ως “φιλοξενούμενος” στο ίδιο του το γήπεδο…

Η ομάδα του Μπούργος εμφάνισε κατά διαστήματα καλό πρόσωπο ωστόσο αρκετές φορές ήταν άστοχη στην τελική προσπάθεια. Φέτος, το ρόστερ απαρτίζεται από αρκετούς παίκτες με ποιότητα αλλά και που μπορούν να κάνουν την διαφορά. Ο Θόδωρος Καρυπίδης κατάφερε να δώσει όλα τα απαραίτητα “εργαλεία” στον προπονητή για να μπορεί η ομάδα να διεκδικήσει έναν τίτλο με περισσότερες πιθανότητες από ότι τις προηγούμενες χρονιές. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή και υπομονή για να δούμε ένα ρόστερ έτοιμο να “ριχτεί” σε κάθε μάχη.

Και χθες το βράδυ οι έντεκα του γηπέδου εμφάνισαν αδυναμίες. Αυτό οφείλεται κυρίως στο γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμα στα τέλη του Ιούλη. Αρκετοί από τους παίκτες δεν κατάφεραν να βρίσκονται σε όλη την προετοιμασία της ομάδας ενώ μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχει ακόμα και η απαραίτητη “χημεία” στο ρόστερ.

Σίγουρα, ένας τομέας που θα πρέπει να δουλέψει ο Αργεντινός κόουτς και οι συνεργάτες του είναι η μεσαία γραμμή. Χθες είδαμε έναν Ντουκουρέ “τρεχαντήρι” που ωστόσο δεν έπαιρνε πάντα τις απαραίτητες βοήθειες από τον Νταμπό (δεν βάζουμεστην εξίσωση τον Ντιόπ καθώς έπαιξε για κάτι περισσότερο από 20 λεπτά). Είναι σαφές πως ο Νταμπό δεν έχει καταφέρει να βρίσκεται στην επιθυμητή φυσική κατάσταση.

Βέβαια, κάποια από τα θετικά τα οποία διακρίναμε στο ματς ήταν η επιθετική δεινότητα του Γκρέι. Ο Τζαμαικανός, αν και φαίνεται να μην είναι ακόμη απόλυτα έτοιμος, έχει καταφέρει να σκοράρει συνολικά τέσσερα γκολ σε δύο μόλις ματς. Ένα δείγμα φορ το οποίο ξέρει να κινείται στον ελεύθερο χώρο και συνάμα οι συμπαίκτες του τον εμπιστεύονται. Πάλμα, Μαντσίνι και Καμάτσο επίσης είχαν όρεξη για να τρέξουν μπροστά ενώ μην ξεχνάμε πως την ίδια στιγμή έδιναν σημαντικές βοήθειες στα μετόπισθεν.

Επόμενος αντίπαλος για τον Άρη θα είναι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η ομάδα έχει ακόμα μία βδομάδα για να προετοιμαστεί απέναντι σε έναν αντίπαλο σαφώς ποιοτικότερο, αν θα μπορούσε να συγκριθεί με την Γκόμελ. Η “αρμάδα” του Μπούργος εμφάνισε θετικά στοιχεία και φέτος δείχνει ικανή για να κάνει το βήμα παραπάνω, με ότι αυτό συνεπάγεται.

To Top