ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αλλαγές στην ΚΕΔ με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Αυξάνει το προσοντολόγιο που πρέπει να έχουν οι πρώην διαιτητές για να γίνουν μέλη της ΚΕΔ, σύμφωνα με το νέο αθλητικό νομοσχέδιο που έχει σταλεί στις ομοσπονδίες.

Επίσης, σε σχέση με τον κανονισμό της ΕΠΟ διασφαλίζει την παρουσία των μελών της ΚΕΔ, χωρίς ανά πάσα στιγμή να μπορούν να παυθούν από το ΔΣ της ομοσπονδίας, αλλά μόνο από τα 3/5 της ΓΣ της ομοσπονδίας!

Αντιθέτως, ο νέος νόμος αυξάνει κατακόρυφα τα προσόντα των μελών της ΚΕΔ, τουλάχιστον σε σχέση με την πορεία που είχαν ως εν ενεργεία διαιτητές, προβλεποντας ότι η ΚΕΔ «στελεχώνεται από μη εν ενεργεία διαιτητές που υπήρξαν διεθνείς για πέντε τουλάχιστον έτη ή καθηγητές διαιτησίας και εάν δεν υπάρχουν τέτοιοι ή δεν επαρκούν, από μη εν ενεργεία διαιτητές που έχουν ορισθεί σε αγώνες της ανώτατης κατηγορίας για δέκα τουλάχιστον έτη. Ορίζονται από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας με απόλυτη πλειοψηφία των μελών του και μπορούν να παυθούν από τη Γ.Σ. της Ομοσπονδίας με απόφαση των τριών πέμπτων (3/5) του συνόλου των μελών της για ιδιαίτερα σοβαρό λόγο.

Επίσης στο νέο αθλητικό νομοσχέδιο προβλέπεται ότι α) δεν μπορούν να είναι διαιτητές πρόσωπα που του έχει επιβληθεί οποιοσδήποτε περιοριστικός όρος στο πλαίσιο ποινικής προδικασίας και β) ότι οι διαιτητές θα πρέπει να προσκομίζουν  «αποδεικτικό ότι υπέβαλαν κατά το τελευταίο έτος δήλωση περιουσιακής κατάστασης των ιδίων, των συζύγων τους και των ανηλίκων ή προστατευόμενων τέκνων τους κατά τις διατάξεις του ν. 2429/1996, όπως ισχύει, καθώς και στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, εφόσον πρόκειται για πίνακες διαιτητών αγώνων επαγγελματικών κατηγοριών, ή στο Ελεγκτικό Συμβούλιο στις λοιπές περιπτώσεις». Τέλος υπάρχει διάταξη που προβλέπει τη λειτουργία επαγγελματικής διαιτησίας.

To Top