ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αλλαγές του Άρη στο Αλκαζάρ, για να έρθει το 4ο “διπλό”…

Την Τετάρτη στο Αλκαζάρ ο στόχος του Άρη είναι να επιστρέψει στις νίκες, έπειτα από την ήττα του περασμένου Σαββάτου, προκειμένου να παραμείνει σε επαφή με την κορυφή της βαθμολογίας.

Ο Άκης Μάντζιος ενδεχομένως να αλλάξει μερικά πράγματα ως προς τον τρόπο με τον οποίο θα παρουσιαστεί ο Άρης στο Αλκαζάρ.

Για αρχή, θεωρείται βέβαιο πως το 4-3-3 θα μείνει στο… συρτάρι και θα επιστρέψει το 4-2-3-1, καθώς με αυτό τον σχηματισμό θα παραταχθούν από την αρχή οι “κιτρινόμαυροι”.

Στο ντέρμπι ο Άκης Μάντζιος χρησιμοποίησε από το ξεκίνημα τον Λούκας Σάσα, ο οποίος είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο, να παίζει λίγο πιο ψηλά από τους Ματίγια και Τζέγκο, προκειμένου να πιέζει τον Ολυμπιακό στην πρώτη πάσα. Στην αρχή του αγώνα είχε αποτέλεσμα, με αρκετές λάθος απομακρύνσεις από πλευράς αμυντικών του Ολυμπιακού, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

Ο σχηματισμός με τρεις μέσους δεν φαίνεται να ταιριάζει στον Άρη, τον κάνει επιθετικά λιγότερο επικίνδυνο, όπως ακριβώς ήταν χθες οι “κιτρινόμαυροι” μέχρι το 65ο λεπτό, όταν και σιγά σιγά άρχιζαν να κλείνουν στην άμυνά του τον Ολυμπιακό.

Πρόκειται για έναν σχηματισμό που με επιτυχία στο πρόσφατο παρελθόν από τον Άκη Μάντζιο αξιοποιήθηκε για να κρατήσει ο Άρης το υπέρ του σκορ, ωστόσο, από την αρχή ενός αγώνα, δημιουργικά τον καθιστά προβλέψιμο και χωρίς εναλλακτικές επιλογές.

Αλλαγές θα υπάρξουν και στα πρόσωπα. Άλλωστε ο φετινός Άρης έχει βάθος στον πάγκο του, επομένως από τη στιγμή που υπάρχει εκ νέου ματς το ερχόμενο Σάββατο, εκτός έδρας με τον Ατρόμητο, είναι λογικό να αξιοποιηθούν οι ποιοτικές εναλλακτικές επιλογές που έχει στα χέρια του ο προπονητής του Άρη.

Ένα μερικό rotation ενδεχομένως και να γίνει, ώστε να παρουσιαστεί ο Άρης “φρέσκος” για να κυνηγήσει και να πετύχει την 4η φετινή του νίκη, μακριά από το “Κλεάνθης Βικελίδης”.

To Top