ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι αλλαγές του Μπούργος που έφεραν την μεγάλη ανατροπή!

Χθες ο Άρης ίσως έκανε την μεγαλύτερη ανατροπή όλων των εποχών επιστρέφοντας από το 0-2, νικώντας εν τέλει με 3-2 την ΑΕΚ. Καθοριστική συμβολή, σε αυτό το μεγάλο αποτέλεσμα που ουσιαστικά έδωσε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Conference League στους γηπεδούχους, είχαν οι αλλαγές που έκανε ο Μπούργος στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο κόουτς Μπούργος με τον Άρη σε μειονεκτική θέση με δύο γκολ πίσω στο 59ο λεπτό αναγκάστηκε να προβεί σε αλλαγές με στόχο να «φρεσκάρει» την αρχική ενδεκάδα. Στο 62ο λεπτό πέρασε μέσα τους Πάλμα, Γκαρσία και Σάκιτς στις θέσεις των Σούντγκρεν, Μπερτόγλιο και Ιτούρμπε που μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο είχαν προσφέρει ελάχιστα πράγματα.

Το ευέλικτο 4-4-2

Με την είσοδο των τριών παικτών ο Αργεντινός κόουτς άλλαξε και σύστημα. Από 4-2-3-1 πήγε στο 4-4-2 όπου Πάλμα, Γκαρσία και Μαντσίνι άλλαζαν συνεχώς θέσεις, με τον Καμαρά να μένει «καρφωμένος» σε ρόλο ψευτοεννιαριού. Αυτός που κατάφερε να κάνει την διαφορά από το πρώτο λεπτό ήταν ο επιθετικός από την Ονδούρα. Ο 21χρονος με το που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πήρε την μπάλα στα πόδια του με αποτέλεσμα να βρει και το πρώτο γκολ για τον Άρη, με εξαιρετική ατομική ενέργεια και σουτ στο 78ο λεπτό. Ο Σάκιτς επίσης πρόσφερε ανεβάσματα και ταχύτητα στην άμυνα σε ένα χρονικό σημείο όπου ο Άρης πίεζε την ΑΕΚ και η άμυνα ήταν εκτεθειμένη.

Η επιστροφή του Ματέο Γκαρσία στα γκολ

Ο Αργεντινός επιθετικός σε δηλώσεις του από την Παρασκευή φαινόταν έτοιμος για το ματς. Ο 53χρονος του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για κάτι περισσότερο από μισή ώρα. Έδειξε απόλυτη ψυχραιμία στο γκολ του καθώς κράτησε την μπάλα στα πόδια του, διάλεξε γωνία και «εκτέλεσε» τον Στάνκοβιτς μην αφήνοντας τον Αυστριακό περιθώρια αντίδρασης.

Καθοριστικός Γκάμα

Ο Μπρούνο Γκάμα μπορεί να αγωνίστηκε για δέκα λεπτά ωστόσο ήταν ο άνθρωπος που έκανε την σωστή κίνηση, ανοίχτηκε, πήρε την μπάλα και πάσαρε σωστά στον Ματέο Γκαρσία όπου και σκόραρε στο 93ο λεπτό.

To Top