Οι Αμερικανοί αποθεώνουν Άρη και οπαδούς μέσω… Βεζένκοφ!

Αποθέωση Άρη μέσω… Βεζένκοφ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού! Με αφορμή το αφιέρωμα για τον 19χρονο φόργουορντ στο σάιτ ενός εκ των πιο έγκυρων αρθρογράφων του ΝΒΑ, του Κρις Σέρινταν, γίνεται εκτενής αναφορά για το μεγαλείο του Άρη και των φιλάθλων του.

Το άρθρο που έχει την υπογραφή του Έι Τζέι Μίτνικ, συνεργάτη του Σέρινταν, αναφέρει καταρχήν για τον Βεζένκοφ πως “είναι ο καλύτερος παίκτης του φετινού ντραφτ, από αυτούς για τους οποίους δεν μιλάει κανείς. Έχει εξελίξει το παιχνίδι του αυτή τη σεζόν, έχοντας ρεκόρ καριέρας σε στατιστικά με 16,8 πόντους, σουτάροντας με 55,2% στα δίποντα και 48,4% στα τρίποντα, ενώ έχει και 8,6 ριμπάουντ. Ενώ το μεγάλο όπλο του Βεζένκοφ είναι το τζαμπ σουτ από συγκεκριμένες θέσεις, ο αριστερόχειρας έχει γίνει ασταμάτητος όταν διεισδύει από την αριστερή πλευρά. Είναι πολύ δύσκολο να τον σταματήσεις, αν δεν κάνεις φάουλ, ειδικά όταν βρίσκεται στο τρανζίσιον. Με ύψος 2,06μ. έχει και το μέγεθος και τα προσόντα να παίξει και στις δύο θέσεις των φόργουορντ, παρόλο που υπάρχει έλλειψη ταχύτητας, κάτι που θα τον περιορίσει στο να μαρκάρει “4αρια” στο ΝΒΑ”.

Κάπου εδώ μπαίνει στο… παιχνίδι και ο Άρης. “Ο Άρης είναι από τα πιο μοναδικά κλαμπ στην Ευρώπη και πραγματικά υπήρξε το ιδανικό μέρος για να αναπτυχθεί ένας παίκτης σαν τον Βεζένκοφ. Ο Άρης ήταν κάποτε από τις κορυφαίες ομάδες, με πλούσια παράδοση στο ελληνικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα και τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πριν υποστεί τις συνέπειες της ευρωπαϊκής οικονομικής κρίσης.

Παρότι είχε απαγορεύσεις για να αποκτήσει ξένους παίκτες, ο Άρης παρέμεινε ανταγωνιστικός στο πρωτάθλημα και το κύπελλο, με τη δύναμη των ντόπιων παικτών, δίνοντας την ευκαιρία στον Βεζένκοφ να ωριμάσει και να γίνει ηγέτης, κάτι που ίσως δεν θα συνέβαινε, αν υπήρχε η δυνατότητα να αποκτηθούν Αμερικανοί τα προηγούμενα χρόνια.

Επίσης, ο Άρης είναι μια ομάδα με φανατικούς οπαδούς, οι οποίοι όχι μόνο τροφοδοτούν με ενέργεια την ομάδα για να παίρνει εντός έδρας νίκες, αλλά ωθούν τους παίκτες τους να δίνουν τα πάντα που έχουν… Οι Έλληνες φίλαθλοι, ειδικά του Άρη, είναι διαφορετικοί από τους Αμερικανούς. Ο τυπικός Αμερικανός φίλαθλος πάει στο γήπεδο για να δει αστέρες, καρφώματα, χαϊλάιτς, μπάζερ μπίτερ. Οι φίλαθλοι του Άρη θέλουν να βλέπουν ανταγωνιστικότητα, επιθετικότητα και υψηλό μπασκετικό δείκτη ευφυίας. Αν παίζεις για τον Άρη δεν έχεις άλλη επιλογή από το να αφήσεις τα πάντα στο παρκέ…”.

Κάποιες αναφορές στο κείμενο για ακραίες συμπεριφορές οπαδών του Άρη είναι δίκην υπερβολής προφανώς από τον αρθρογράφο, διότι ουδέποτε έχουν συμβεί τέτοια περιστατικά…

Για τον Βεζένκοφ το άρθρο αναφέρει ότι αν μπει φέτος στο ντραφτ θα βρεθεί μεταξύ τέλους πρώτου γύρου και αρχές δεύτερου, ενώ αν δηλώσει συμμετοχή το 2016, τότε θα είναι επιλογή στην λοταρία (μέσα στις πρώτες 14).

To Top