ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Οι αντίπαλοι της Εθνικής στο Προολυμπιακό στο δρόμο για το Ρίο

Το Ιράν και το Μεξικό θα αντιμετωπίσει σε πρώτη φάση (Α’ υποόμιλος) η Εθνική μας στο Προολυμπιακό τουρνουά (σ.σ. θα διεξαχθεί από τις 4 έως τις 10 Ιουλίου στο Τορίνο), όπως προέκυψε από την κλήρωση που έγινε στη Γενεύη.

Στον άλλον υπόμιλο (Β’) θα αγωνιστούν οι διοργανωτές Ιταλοί με την Τυνησία και την Κροατία και στη συνέχεια οι δύο υποόμιλοι θα διασταυρωθούν. Συνεπώς η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει στον «τελικό» μια εκ των Ιταλίας, Κροατίας (σ.σ. καθότι πιο ισχυρές από τον έτερο υποόμιλο), με τη νικήτρια ομάδα να είναι εκείνη που θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο τουρνουά μπάσκετ των επικείμενων Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο το καλοκαίρι του 2016.

Θυμίζουμε πως οι ομάδες που έχουν εξασφαλίσει ήδη τη συμμετοχή τους είναι οι ΗΠΑ (παγκόσμια πρωταθλήτρια), Βραζιλία (διοργανώτρια), Νιγηρία (πρωταθλήτρια Αφρικής), Αυστραλία (πρωταθλήτρια Ωκεανίας), Βενεζουέλα (νικήτρια στο Παναμερικανικό τουρνουά), Αργεντινή (φιναλίστ στο Παναμερικανικό τουρνουά), Ισπανία (πρωταθλήτρια Ευρώπης), Λιθουανία (φιναλίστ Ευρωμπάσκετ) και Κίνα (πρωταθλήτρια Ασίας).

Συνεπώς, στις παραπάνω αυτές 9 ομάδες θα προστερθούν οι τρεις που θα προκύψουν από τα τρία Προολυμπιακά τουρνουά και έτσι θα συμπληρωθεί η τελική 12άδα του Ολυμπιακού τουρνουά.

 

Αναλυτικά η τρεις όμιλοι του Προολυμπιακού:

Όμιλος Σερβίας (Βελιγράδι)

Α γκρουπ

1. Σερβία

2. Ανγκόλα

3. Πουέρτο Ρίκο

Β γκρουπ

1. Ιαπωνία

2. Τσεχία

3. Λετονία

Όμιλος Φιλιππινών

Α γκρουπ

1. Τουρκία

2. Σενεγάλη

3. Καναδάς

Β γκρουπ

1. Γαλλία

2. Νέα Ζηλανδία

3. Φιλιππίνες

Ομιλος Ιταλίας (Τορίνο)

Α γκρουπ

1. Ελλάδα

2. Μεξικό

3. Ιράν

Β γκρουπ

1. Τυνησία

2. Κροατία

3. Ιταλία

To Top