ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Οι απαιτήσεις από Λόπεθ-Μάνο και το… εύκολο γκολ που θέλει ο Άρης!

Στο περσινό πρωτάθλημα της Super League, o Αρης στηρίχθηκε στην θέση του σέντερ φορ σχεδόν εξ΄ολοκλήρου στον Μπράουν Ιντέγε, από τον οποίο πήρε 8 γκολ στο πρωτάθλημα και συνολικά 10, μαζί με το Κύπελλο, σε 31 αναμετρήσεις.

Στο πρώτο εξάμηνο της χρονιάς, όποτε χρειάστηκε χρησιμοποιήθηκε στην θέση αυτή ο Νικολά Ντιγκινί (συνολικά 8 γκολ, τα 5 στο πρωτάθλημα), ενώ ο Φιορίν Ντουρμισάι έμεινε “άσφαιρος” όσο αγωνίστηκε. Ντάνιελ Λάρσον και Ντάνιελ Μαντσίνι έπαιξαν επίσης στην κορυφή, σε ειδικές συνθήκες ο καθένας, κι ας μην ήταν η φυσική τους θέση. Ο Δημήτρης Διαμαντόπουλος αγωνίστηκε μόνο στα πλέι οφ.

Φέτος, τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο Άρης έχει ήδη στο ρόστερ του δύο σέντερ φορ, με διαφορετικά στοιχεία ο ένας από τον άλλον, αλλά δύο παίκτες από τους οποίους έχει αρκετές απαιτήσεις και περιμένει πολλά σε ότι αφορά το γκολ.

Κριστιάν Λόπεθ και Δημήτρη Μάνος θα σηκώσουν το βάρος του σκοραρίσματος και η αλήθεια είναι πως στο παρελθόν έχουν δείξει πως μπορούν να είναι δεινοί σκόρερ, αρκεί να βρουν ρυθμό και αυτοπεποίθηση. Στα φιλικά προετοιμασίας ο Ισπανός δεν βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα σε όσα έπαιξε, ενώ ο Δημήτρης Μάνος σκόραρε μόνο στο πρώτο.

Ο Μίχαελ Ένινγκ αλλά και οι συνεργάτες του, τους έχουν εμπιστοσύνη, ξέρουν τις δυνατότητές τους και περιμένουν από αυτούς το… εύκολο γκολ. Μία έννοια τόσο σημαντική για ποδόσφαιρο, που λείπει από τον Άρη, εδώ και αρκετά χρόνια. Τον σέντερ φορ, δηλαδή, που δεν θα χρειάζεται πολλές προσπάθειες για να… τινάξει τα αντίπαλα δίχτυα.

Ο Γερμανός έχει αποκτήσει ολοκληρωμένη εικόνα για τους δύο παίκτες. Ξέρει που ταιριάζει ο καθένας. Σε ποιον τρόπο παιχνιδιού. Άλλωστε, στα φιλικά το ζητούμενο γι αυτόν ήταν να πάρουν χρόνο συμμετοχής και όχι τόσο τα τακτικό κομμάτι.

Για παράδειγμα, ο Μάνος έχει τα στοιχεία για να παίξει πιο εύκολα εκτός μεγάλης περιοχής, καθώς είναι γρήγορος ενώ μπορεί με άνεση να “σπάσει” το παιχνίδι της ομάδας στα πλάγια πριν “πατήσει” στην αντίπαλη περιοχή. Ο Λόπεθ είναι ένας φορ πιο δυνατός, τόσο χαμηλά, όσο και στον αέρα. Περισσότερο επιθετικός περιοχής από τον Μάνο.

Διαφέρουν αγωνιστικά, αλλά έχουν ένα κοινό στόχο, το γκολ. Αυτό θέλει ο Μίχαελ Ένινγκ, όποιον κι αν χρησιμοποιεί, γι αυτό προσπαθεί καθημερινά να τους έχει ανεβασμένη την ψυχολογία, ειδικά τώρα που η ομάδα έχει μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της.

 

 

 

 

To Top