ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Οι αποφάσεις για το μπάτζετ της νέας σεζόν και οι διαφοροποιήσεις

Σημαντικό είναι το θέμα του μπάτζετ της νέας σεζόν για τον Άρη, κάτι που συζητήθηκε σε μεγάλο βαθμό στη χθεσινή συνάντηση Καρυπίδη – Χαριστέα.

Αυτό που επισημάνθηκε από τον ισχυρό άνδρα της ΠΑΕ Άρης είναι πως θα γίνουν μεταγραφικές κινήσεις με σύνεση και χωρίς υπερβολές και σπατάλες όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι.

Αφενός τη δεδομένη χρονική περίοδο ο Άρης δεν μπορεί να προχωρήσει σε μεταγραφές λόγω του απαγορευτικού από τη FIFA, όμως όταν ανοίξει αυτός ο δρόμος, τότε οι «κιτρινόμαυροι» θα κινηθούν για την ενίσχυση της ομάδας, δίνοντας όσα χρήματα είναι διατεθειμένοι, χωρίς να ξεφύγουν σε αριθμούς.

Εξάλλου είχε παρθεί από νωρίτερα φέτος η απόφαση το μπάτζετ για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο να μειωθεί ως έναν βαθμό, συγκριτικά με αυτό που υπήρχε μέχρι σήμερα και το οποίο δεν εξυπηρετήθηκε από τα έσοδα της ομάδας.

Το περασμένο καλοκαίρι, ο Θοδωρής Καρυπίδης είχε αποφασίσει την οικονομική υπέρβαση και ανέβασε το μπάτζετ του Άρη κοντά στα 5.500.000 ευρώ, όμως αποδείχθηκε πως αυτό δεν ισοσκελίστηκε με τα κέρδη της ομάδας (χορηγίες, εισιτήρια, τηλεοπτικό κτλ). Ειδικά αυτή την περίοδο η… χασούρα, όχι μόνο για τον Άρη αλλά για πολλές ομάδες, είναι μεγάλη εξαιτίας του κορωνοϊού, που οδήγησε σε προσωρινή διακοπή του πρωταθλήματος.

Το βέβαιο είναι πως ο Άρης πολύ δύσκολα θα κάνει αγορές παικτών από ομάδες, όπως έκανε το καλοκαίρι με τις περιπτώσεις των Ντάνιελ Μαντσίνι, Λίντσεϊ Ροζ και Ντάνιελ Σούντγκρεν, ξοδεύοντας ένα ποσό κοντά στα 800.000 ευρώ. Μόνο σε κάποια ιδιαίτερη και ξεχωριστή περίπτωση μπορεί να κάνει κάποια κίνηση ο Άρης, καθώς κατά τ’ άλλα θα ενισχυθεί με ελεύθερους παίκτες, με αρκετά ονόματα να υπάρχουν ήδη στην «κιτρινόμαυρη» λίστα.

To Top